„Crede si nu cerceta” in Biblie

Tot vad credinciosi fatarnici care spun ca Biblia nu face nici pe departe astfel de indemnuri; insa ei nu dovedesc decat ca nu cunosc nici Cuvantul Domnului, dar se declara crestini si predica oamenilor. Din intelepciunile divine le aduc aminte:

Ioan 20:
29. Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!

Matei 21:
21. Adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă şi nu vă veţi îndoi, veţi face nu numai ce s-a făcut cu smochinul, ci şi muntelui acestuia de veţi zice: Ridică-te şi aruncă-te în mare, va fi aşa.

Iacov 1:
5. Şi de este cineva din voi lipsit de înţelepciune, să o ceară de la Dumnezeu, Cel ce dă tuturor fără deosebire şi fără înfruntare; şi i se va da.
6. Să ceară însă cu credinţă, fără să aibă nici o îndoială, pentru că cine se îndoieşte este asemenea valului mării, mişcat de vânt şi aruncat încoace şi încolo.
7. Să nu gândească omul acela că va lua ceva de la Dumnezeu.

Solomon 3:
5. Pune-ţi nădejdea în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe priceperea ta.
6. Pe toate căile tale gândeste la Dânsul şi El îţi va netezi toate cărările tale.
7. Nu fii înţelept în ochii tăi; teme-te de Dumnezeu şi fugi de rău;

Romani 14:
22. Credinţa pe care o ai, s-o ai pentru tine însuţi, înaintea lui Dumnezeu. Fericit este cel ce nu se judecă pe sine în ceea ce aprobă!
23. Iar cel ce se îndoieşte, dacă va mânca, se osândeşte, fiindcă n-a fost din credinţă. Şi tot ce nu este din credinţă este păcat.

I Corinteni 1:
19. Căci scris este: „Pierde-voi înţelepciunea înţelepţilor şi ştiinţa celor învăţaţi voi nimici-o„. […]
22. Fiindcă şi iudeii cer semne, iar elinii caută înţelepciune,
23. Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit

 

Luati aminte la ce va spun, caci diavolul va involbureaza mintile si va sminteste logica si ratiunea.

 

16 comentarii

 1. Nu scrie asa ceva in biblie ,asta este intelesul tau gresit si schimbi sensul cuvintelor ,una este sa crezi si sa nu te indoiesti ,si alta este sa crezi si sa nu cercetezi .Alte religii mincinoase ar spune Dumnezeul vostru zice „crede si nu cerceta” deci credeti-ma pe mine ca religia mea e adevarata ,aici e manipularea si minciuna, intelesul gresit.
  Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. Matei 7,15 .
  Vedeti in ce credeti si cercetati ca nu toate sunt de la Dumnezeu ,sunt foarte multe religii mincinoase si multi INDEAMNA la credinta de orice fel si in oricine .Aici este diavolul care lucreaza ,amageste si minte.
  Cercetati si veti afla ca singura cale adevarata este cea a Mantuitorului nostru Iisus Hristos ,restu sunt religii mincinoase sunt sunt o gramada ,de aceea spui tu crede si nu cerceta ca sa crezi in islam,hinduism,taoism,yoga(inseamna unirea cu dumnezeu dar de fapt este unirea cu diavolul si putini stiu asta),qi gong,magie,tarot ,buddha ,ezoterism,catolicism,coran ,kabbalah,caleaspirituala Ra ,alchimie ,misticism,ocultism,maestii spirituali, si altele de care nici nu stiu .
  Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. Ioan 14,6
  Cercetaţi Scripturile, că socotiţi că în ele aveţi viaţă veşnică. Şi acelea sunt care mărturisesc despre Mine. Ioan 5,39

  • Intelesul e clar pentru cine vrea sa priceapa. Cum sa cercetezi daca ai fi sigur si nu te-ai indoi?

   Pune-ţi nădejdea în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe priceperea ta.” (Solomon 3:5)

   Tu contrazici Biblia si nu e bine.

   • Ceea ce Dumnezeu incearca sa ne faca sa intelegem prin
    “Pune-ţi nădejdea în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe priceperea ta” este ca opiniile noastre sunt afectate de tot felul de circumstante (familiale, sociale, fizice etc ) iar cercetand Biblia vei afla ca modul de abordare al Bibliei(deci al lui Dumnezeu) este pur si simplu ff diferit de cel uman.

    Si te rog mult nu mai confunda Biblia cu Biseria (in special cea Ortodoxa sau cea Catolica) daca vei sta de vb cu preoti vei afla ca EI (ORTODXSISMUL SI CATOLICISMUL )de fapt SUNT IN TOTALA CONTRADICTIE CU BIBLIA !!!

    IDEEA ESTE CA HRISTOS INTOARCE CU FUNDUL IN SUS INTELEPCIUNEA OMENEASCA PENTRU A DARUI OMENIRII INTELEPCIUNEA DUMNEZEIASCA. „Cine are urechi de auzit sa auda”.

 2. nu are rost ….intelegi doar ceea ce vrei tu 🙂
  Toate acele citate sunt scoase din context 🙂

  • Ce context? Vrei sa zici ca e invers decat scrie negru pe alb? Il contesti pe Iisus?

   • in 2 Timotei 3:16 scrie: „Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire” si in Ioan 17:3 scrie: „Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.” Deci tot Biblia ne spune ca intai trebuie sa invatam (sa cercetam) ca sa stim ce anume cere Dumnezeu de la noi si sa ne poata mustra daca gresim. Credinta adevarata se bazeaza pe cunoastere exacta, altfel suntem prada lui Satan.

   • Te joci cu cuvintele. A cerceta nu e identic cu a invata. Daca inveti o poezie sau te invata cineva ce sa faci, asta nu e cercetare.

 3. lasati misticismul si deschideti-va mintea documentati-va cat mai temeinic e timpul sa ne luam valul de pe ochi,biblia e scrisa tot de oameni cu nimic mai sfint ca orce om.din dumnezeu ne tragem toti de unde si afirmatia ,,omului isus,,eu sant alfa si omega inceputul si sfarsitul ,avem scanteia divina in sufletul nostru dar istoria si biserica au distorsionat adevarul despre om .

 4. […] Articol a fost scris in original de Nastafavrie Bomba cu Neuroni […]

 5. Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide. (Matei 7, 7-8)

 6. 1 Tesaloniceni 5:21
  „(Ci) cercetati toate lucrurile, si pastrati ce este bun.”

 7. dogma asta crede si nu cerceta nu exista asa ceva in biblie este doar o invatatura a unui om nu e de la Dumnezeu , Dumnezeu a spus puntetima la incercare si cercetati toate lucruile sau multi profeti mincinos vor venii in numele meu si vor insela pe multi deci daca nu cercetam cum vom face deosebire dintre acesti profetii? si mai este in 1 ioan 4:1 Preaiubiţilor, să* nu daţi crezare oricărui duh, ci să** cercetaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi† proroci mincinoşi. 5. Ei* sunt din lume; de aceea vorbesc ca din lume şi lumea** îi ascultă.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s