Biserica nu intoarce obrazul

Imi pare bine sa constat ca Biserica Ortodoxa Romana are o atitudine vehementa si virulenta la adresa paganilor si ereticilor care inca se mai perinda prin tara Ei si care ii pun la indoiala deciziile si alte aspecte de care nu ar trebui sa se indoiasca. Pentru a asigura enoriasilor in continuare senzatia ca Ea este stapana pe situatie, Biserica in comunicatele Ei subliniaza in mod constant ca nu este dispusa sa intoarca celalalt obraz nemernicilor.

La adresa celor care critica constructia Catedralei Mantuirii Neamului din bani publici, BOR precizeaza:

*Catedrala Mântuirii Neamului, ale cărei lucrări de construcţie au început în urmă cu un an, va fi construită în pofida încercărilor disperate ale unor grupuri minoritare protestatare.

*Celor care încă se mai opun construirii viitoarei Catedrale patriarhale prin lamentaţii tardive, deşi la începutul lunii septembrie 2010 a fost obţinută autorizaţia de construire, iar acum se desfăşoară lucrările de execuţie, le reamintim faptul că edificarea acesteia este o necesitate practică, liturgică şi misionară şi, ca atare, o responsabilitate imediată a Patriarhiei Române.

*Cei ce îşi ascund propriile complexe sub paravanul unor presupuse complexe colective ar trebui să înveţe mai repede că noua catedrală patriarhală reprezintă în primul rând, în mod evident şi indiscutabil, o necesitate liturgică şi misionară, apoi, un act de dreptate şi reparaţie morală pentru bisericile demolate din Bucureşti şi un simbol al demnităţii naţionale.

*Referirea la catedrala romano-catolică „Sfântul Iosif”, ca şi când s-ar sugera că aceasta ar putea suplini o catedrală ortodoxă în Bucureşti, este o altă dovadă a micimii sufletului celui ce fuge de responsabilitate creştină şi renunţă la demnitate etnică.

Alta etichetare a BOR asupra blasfemiatorilor:

*Se constată că, foarte adesea, unii jurnalişti, fie din ignoranţă, fie în mod premeditat, confundă Arhiepiscopia Bucureştilor cu Patriarhia Română, ca şi când ar fi una şi aceeaşi instituţie

Pentru un articol in care un jurnalist vrea sa dezvaluie din afacerile Bisericii, acesta este apostrofat de un comunicat cu titlul “Multă ignoranţă, puţină dorinţă de informare corectă”:

*Constatăm încă o dată lipsa de documentare şi amatorismul jurnalistului Alex Nedea care nu reuşeşte încă să înţeleagă modul de organizare şi funcţionare al unităţilor de cult pe care le confundă cu societăţile comerciale.

Parerea Bisericii fata de un documentar TVR care vorbeste despre averea Ei:

*Averea Bisericii a fost prezentată hiperbolic şi chiar ridicol, ca un fel de „tsunami pecuniar”, care a devenit un coşmar-obsesie pentru politica editorială a televiziunii naţionale.

*S-a remarcat atitudinea pătimaşă şi partizană a acestuia precum şi a unora dintre invitaţii ostili Bisericii, deranjaţi de faptul că Biserica Ortodoxă Română se bucură de încredere din partea majorităţii populaţiei

*Este surprinzător şi regretabil faptul că tocmai postul naţional de televiziune, TVR, susţinut financiar în majoritate de către contribuabili de credinţă ortodoxă, atacă Biserica naţională a poporului român pe tema sprijinului acordat acesteia de către Statul român.

Răspuns al Patriarhiei Române la campania „Stop îndoctrinării religioase în școli”, lansată de Asociația Secular Umanistă din România (ASUR):

*Interpretarea oferită de ASUR este una tendenţioasă, menită să legitimeze această acțiune de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române (BOR). De altfel, tonul profund anti-BOR arată că ASUR promovează un umanism antireligios. ASUR se face astfel continuatoarea procesului de ateizare „prin informare”, pe care comunismul l-a propus României, timp de 45 de ani, cu roadele dureroase pe care le resimţim şi acum.

*Mâine, probabil, ASUR va cere şi desfiinţarea familiei, pentru că nu se încadrează în doctrina sa ideologică, anulând astfel orice drept al părinţilor asupra copiilor.

*Textul ASUR este vădit anti-creștin, de factură umanist-ateistă, când insinuează că Biserica susține adevărul în contrast cu știința. Anii grei ai dictaturii comuniste, cu ateismul ei zis „ştiinţific” şi impus în școlile de stat, contrar voinței unui popor religios, ne-au învățat să nu mai dorim cultură fără credință, știință fără spiritualitate, materie fără spirit, […]

În legătură cu opiniile exprimate de către doamna Mirela Corlăţan în editorialul cu titlul Oaza verde de la Petru Vodă, apărut în Evenimentul Zilei din 23 februarie 2011:

*Nu ne mai miră stilul doamnei Mirela Corlăţan de a-şi scrie editorialele referitoare la diferite aspecte ale vieţii bisericeşti, stil care, trădează, de fapt, pentru cine lucrează şi, mai ales, ce urmăreşte.

*Se vede că scopul articolului nu este informarea publicului, ci denigrarea Bisericii.

Medicii care protesteaza pentru construirea de biserici in curtea spitalelor sunt vai de ei:

*Ne exprimăm dezamăgirea vizavi de atitudinea unor cadre medicale care nu au înţeles menirea unui locaş de rugăciune şi de alinare sufletească în incinta unui spital.

Toti cei care ataca BOR trebuie sa ia la cunostinta faptul ca Biserica stie ca automat sunt rauvoitori, comunisti, frustrati, complexati sau pusi sa scrie la comanda, toti au ceva cu Ea:

*Prin toate aceste atacuri şi dezinformări, probabil comandate, se încearcă inducerea unei atitudini ostile faţă de Biserică

*Ca atare, încercarea autorului articolului de a sugera imixtiunea Patriarhului României în administrarea fondului forestier al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (mai precis al Arhiepiscopiei Iaşilor) este o diversiune, probabil comandată.

*În concluzie, opiniile doamnei Alina Mungiu-Pippidi, care nu mai surprind pe nimeni, trădează atât lipsă de informare asupra activităţilor sociale ale Bisericii, cât şi prejudecăţi antireligioase, exprimate inclusiv literar în perioada regimului comunist din România.

*Titlul articolului de pe site-ul REALITATEA TV creează impresia că autorul are nostalgia controlului Statului asupra cultelor şi a reducerii rolului acestora în societate, după modelul comunist.

*Aceasta explică, în mare măsură, şi faptul de ce ea este permanent ţinta atacurilor comandate din presa românească.

*Comentariile maliţioase trădează invidia şi frustrările domnului Ivanciuc, de altă credinţă decât cea ortodoxă, deranjat probabil de faptul că vizitele canonice ale Patriarhului României sunt primite cu bucurie şi preţuire de către cler şi credincioşi.

*Patriarhia Română are dreptul şi responsabilitatea de a construi viitoarea Catedrală patriarhală, indiferent de complexele şi interesele oculte ale celor care, cu ostilitate, încearcă pe orice cale să împiedice construirea acesteia în Bucureşti

*În concluzie, ne întrebăm dacă jurnalistul Gerhald Ernst este doar invidios sau şi maliţios? În orice caz, sufletele mari sunt mărinimoase, iar cele mici…altfel.

*În legătură cu opiniile exprimate de doamna Maria Apostol în articolul “Patriarhul Daniel poartă cruci de 14.000 de lei”, publicat online în cotidianul Adevărul din data de 14 aprilie 2010, precizăm:
Suntem convinşi că respectivul articol se înscrie în campania maliţioasă şi tendenţioasă din presa centrală ce se referă la viaţa şi activitatea Bisericii şi a slujitorilor ei, iar insinuările calomnioase ale autorului său dovedesc superficialitatea în privinţa cunoaşterii rânduielilor bisericeşti. […] În concluzie, considerăm că trebuie urmat sfatul Sfântului Ioan Gură de Aur care spune: E mai bine să fii tu invidiat, decât să invidiezi pe alţii!.

Despre Prigoana, care propunea stoparea finantarii Bisericii de catre stat:

*Domnul Silviu Prigoană, mai rău decât comuniştii din vremurile trecute

Despre impozitarea cultelor:

*Este stranie şi ipocrită campania pe tema impozitării cultelor iniţiată de către REALITATEA TV

Enoriasii trebuie sa fie linistiti, caci de cate ori se simte miros de venin si comenteaza cineva ceva, acele persoane vor infrunta tirul de atacuri la persoana cu care Biserica soborniceasca si apostoleasca este datoare sa se apere in misiunea ei de mantuire a sufletelor romanilor.

Acesti dusmani invidiaza BOR si preotii, dar fiind frustrati si platiti de iudeo-masoni, lanseaza atacuri programate din toate punctele cardinale, exact ca in Starcraft, ca sa ajunga si ei mari barosani; dar ei n-au valoare.

8 comentarii

 1. Iar tot cel ce nu va căuta pe Domnul Dumnezeul lui Israel să moară, ori mic de va fi, ori mare, ori bărbat de va fi, ori femeie.
  II Cronici 15:13
  +1

 2. Sa ma apuc sa ascut furca si sa imi pregatesc rugu…
  Punem de o Inchizitie? Sau macar de un mic linsaj cu pietre?

 3. Catedrala Mantuirii Neamului nu poate mantui pe nimeni, este o cladire maaare.

  Dumnezeu poate ierta o inima care isi recunoaste pacatul. Ba mai mult, Dumnezeu ne ofera un loc in Imparatia Lui, dupa cum spune Scriptura.

  Linshajul nu se efectueaza cu pietre. Lapidarea era intr-adevar o pedeapsa des intalnita.

  Dumnezeu iti vorbeste astfel, daca ai inima si minte sa il asculti:

  „5. Moise, in Lege, ne-a poruncit sa ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu, dar, ce zici?”
  6. Spuneau lucrul acesta ca sa-L ispiteasca si sa-L poata invinui. Dar Isus S-a plecat in jos si scria cu degetul pe pamant.
  7. Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: „Cine dintre voi este fara pacat sa arunce cel dintai cu piatra in ea.”
  8. Apoi S-a plecat iarasi si scria cu degetul pe pamant.
  9. Cand au auzit ei cuvintele acestea, s-au simtit mustrati de cugetul lor si au iesit afara, unul cate unul, incepand de la cei mai batrani, pana la cei din urma.”

  Daca te hotarasti sa fii de partea Lui Dumnezeu, viata pe acest pamant poate urma un curs aparent tragic, pentru ca Imparatia Lui nu este aici. Aici este dominatia Satanei. Deci, uneori deseori, alteori mai rar, crestinii care Il iubesc pe Dumnezeu vor pati cam asa ceva:

  „Dar Stefan, plin de Duhul Sfant, si-a pironit ochii spre cer, a vazut slava lui Dumnezeu, si pe Isus stand in picioare la dreapta lui Dumnezeu;
  si a zis: „Iata, vad cerurile deschise, si pe Fiul omului stand in picioare la dreapta lui Dumnezeu.”
  Ei au inceput atunci sa racneasca, si-au astupat urechile si s-au napustit toti intr-un gand asupra lui.
  L-au tarat afara din cetate si l-au ucis cu pietre. Martorii si-au pus hainele la picioarele unui tanar, numit Saul.
  Si aruncau cu pietre in Stefan, care se ruga si zicea: „Doamne Isuse, primeste duhul meu!”
  Apoi a ingenuncheat si a strigat cu glas tare: „Doamne, nu le tine in seama pacatul acesta!” Si, dupa aceste vorbe, a adormit. „”

  In felul lumii este o nebunie, insa Stefan este in tabara invingatorilor, nu prin violenta, racnete, blesteme, ci prin dragoste, cumintenie, hotarare de a fi neprihanit, cunoastere de Dumnezeu, iertare.

  Dumnezeu sa va binecuvanteze.

  • LINȘÁJ, linșaje, s. n. Ucidere fără judecată a cuiva de către o mulțime agitată, ațâțată; linșare. – Din fr. lynchage.

   Macar metodele de casapire sa le fi prins bine din cartzulie…

   Merge si cu pietre daca vrei, eu eram mai milos, cu focu. Daca tu vrei lapidare, sunt insa de acord, daca folosim pietre mici. Eventual de rau, rotunjite, ca sa nu omoare prea repede.

   Dar de ce sa ne marginim la pietre, cand, conform literaturii de specialitate, lu’ ala de sus (Iosua Navi 11:7) ii place si lucrul manual, cu sabia, sataru, ciobu si alte scule de genu asta?

 4. Intrebare:

  Daca ai avea ocazia sa arunci cu pietre intr-un om ai face asta? (chiar daca tu crezi ca ai fi foarte justificat, prin prisma gandirii tale)
  Nu cred. Nici eu.

  Mai am o intrebare la care e cam greu sa raspunzi:
  Daca l-ai avea in catarea pustii pe Adolf Hitler si daca stii ca prin apasarea tragaciului ai evita asasinarea a milioane de oameni, l-ai impusca???

  http://www.180movie.com/

  Erai mai milos cu focul? Cmon.

  Pana la urma, moartea ne va atinge pe toti, intr-un anumit fel sau altul. Cum vom sta la judecata in fata Lui Dumnezeu este problema cea mai serioasa a vietii noastre.

  • Hmm, in mod cert nu as arunca cu pietre. Aici e o mica problema… ateismul iti arata ca pusi in fata unui adevar, putini oameni reactioneaza normal si corect.

   Daca insa ma intrebi daca sunt de acord cu pedeapsa capitala, raspunsul este un da absolut. Exista „crime” care, din punctul meu de vedere, retrag unui om statutul de „om”.
   Prin prisma acestui mecanism, da, as omora fara sa clipesc si as fi si cu constiinta impacata.

   La a doua intrebare, raspunsul este tot da. Daca as sti ca asa as salva chiar si un om in plus, nu as ezita. Filozofia mea de viata, chiar daca sunt ateu, nu „pretuieste” prea mult omul ca si fiinta individuala. Nu trebuie sa fii credincios ca sa ai un compas moral functional (nu neaparat corect).

   Din punctul meu de vedere, moartea si ce abereaza diferitele religii ca ar fi dupa, e ultimul lucru la care ma gandesc. Prefer sa imi traiesc viata si sa am grija sa las ceva in urma mea, chiar daca e doar o simpla amintire in zambetul unui copil. Viata e prea scurta ca sa te gandesti tot timpul la moarte, o avem sa o traim.

 5. Rftghost, jos palaria. Imi place ce ai scris. 🙂
  Si eu am sange rece sa fac lucruri…hmm…mai neconventionale.

  Eu recunosc ca uneori aveam o mare frica de moarte, pentru ca totusi moartea este ceva inspaimantator, dureros si nefiresc. Corpul acesta merge in pamant, insa sufletul, viata, duhul sunt mai mult decat aceasta carne trecatoare.

  Viata aici e prea scurta, intr-adevar, si eu la randu-mi vreau sa o traiesc fara regrete, si cand nu oi mai fi, copilul meu sa se gandeasca cu drag la mine si sa spuna: „Doamne, iti multumesc ca mi-ai dat un tata care ma iubeste, de abia astept sa ne revedem in Imparatia Cerurilor.”

  Imi dau silinta ca prin exemplul vietii mele sa creasca un om integru, care sa isi iubeasca semenii si sa Il iubeasca pe Dumnezeu. Am zis ca incerc asta prin exemplul vietii mele, ca de vorbe fara acoperire ne cam saturam la un moment dat. 🙂

  Filozofia ta ” e ok sa facem sacrificii pentru binele viitor al speciei” probabil ca va avea de suferit cand va veni vorba despre tine sau cei dragi tie. Hitler nu a vazut niciodata lagarele de concentrale si chinurile celor de acolo, el a stat ca o panselutza la birou si a emis teorii evolutioniste convenabile acumularii de venituri imense de la un popor „dispensabil”.

  Intr-adevar, eu sunt de acord cu tine ca nu este nevoie sa fii credincios ca sa ai repere morale corecte; orice om stie ca e gresit sa minti, sa furi, sa omori, sa injuri, sa asupresti pe cei nenorociti si slabi….Aceste lucruri sunt scrise in fiinta noastra ( cu exceptia unor creaturi bolnave mintal ).

  Eu nu am zis si nu as indrazni sa zic niciodata ca ateii sunt rai si credinciosii sunt buni, ar fi o nebunie si o insulta la adresa unei categorii de oameni, din care multi garantez ca mai morali si mai buni decat destui ” drept credinciosi”.

  Numai Dumnezeu ne cunoaste gandurile ascunse ale inimii

  Cu respect,
  Daniel B

 6. […] Articol a fost scris in original de Nastafavrie Bomba cu Neuroni […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s