Iisus comunist?

Credinciosii spun ca ateii sunt comunisti. Biserica ne invata asa, iar ea are automat dreptate. Dar ce parere avea Iisus despre comunism?

Iar toţi cei ce credeau erau laolaltă şi aveau toate de obşte. Şi îşi vindeau bunurile şi averile şi le împărţeau tuturor, după cum avea nevoie fiecare. Şi în fiecare zi, stăruiau într-un cuget în templu şi, frângând pâinea în casă, luau împreună hrana întru bucurie şi întru curăţia inimii. (Faptele Apostolilor 2:44-46)

Iar inima şi sufletul mulţimii celor ce au crezut erau una şi nici unul nu zicea că este al său ceva din averea sa, ci toate le erau de obşte. Şi nimeni nu era între ei lipsit, fiindcă toţi câţi aveau ţarini sau case le vindeau şi aduceau preţul celor vândute, Şi-l puneau la picioarele apostolilor. Şi se împărţea fiecăruia după cum avea cineva trebuinţă. (Faptele Apostolilor 4:32, 34-35)

Iar un om, anume Anania, cu Safira, femeia lui, şi-a vândut ţarina. Şi a dosit din preţ, ştiind şi femeia lui, şi aducând o parte, a pus-o la picioarele apostolilor. Iar Petru a zis: Anania, de ce a umplut satana inima ta, ca să minţi tu Duhului Sfânt şi să doseşti din preţul ţarinei? Iar Anania, auzind aceste cuvinte, a căzut şi a murit. Şi frică mare i-a cuprins pe toţi care au auzit. Şi sculându-se cei mai tineri, l-au înfăşurat şi, scoţându-l afară, l-au îngropat. După un răstimp, ca de trei ceasuri, a intrat şi femeia lui, neştiind ce se întâmplase. Iar Petru a zis către ea: Spune-mi dacă aţi vândut ţarina cu atât? Iar ea a zis: Da, cu atât. Iar Petru a zis către ea: De ce v-aţi învoit voi să ispitiţi Duhul Domnului? Iată picioarele celor ce au îngropat pe bărbatul tău sunt la uşă şi te vor scoate afară şi pe tine. Şi ea a căzut îndată la picioarele lui Petru şi a murit. Şi intrând tinerii, au găsit-o moartă şi, scoţând-o afară, au îngropat-o lângă bărbatul ei. Şi frică mare a cuprins toată Biserica şi pe toţi care au auzit acestea. Iar prin mâinile apostolilor se făceau semne şi minuni multe în popor, şi erau toţi, într-un cuget, în pridvorul lui Solomon. Şi nimeni dintre ceilalţi nu cuteza să se alipească de ei, dar poporul îi lăuda. (Faptele Apostolilor 5:1-13)

Făcut-a tărie cu braţul Său, risipit-a pe cei mândri în cugetul inimii lor. Coborât-a pe cei puternici de pe tronuri şi a înălţat pe cei smeriţi, Pe cei flămânzi i-a umplut de bunătăţi şi pe cei bogaţi i-a scos afară deşerţi. (Luca 1:51-53)

Iisus i-a zis: Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi. (Matei 19:21)

Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat zic vouă că un bogat cu greu va intra în împărăţia cerurilor. Şi iarăşi zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu. (Matei 19:23-24)

Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi (Matei 6:11)

 

12 comentarii

 1. Termenul de „comunist” inseamna altceva din perspectiva crestineasca: adept al socialismului totalitar si secular. E unul din multele cuvinte „distruse” de crestini.

 2. BOR i-a facut sfinti pe Anania si Safira pentru ca acestia doi au murit nu de sabia criminalului Sf. Apostol Petru ci de mortala RUSINE ca au ascuns banii datorati lui Dumnezeu (asta e interpretarea BOR-ului)….
  Iti dai seama cum e sa fii trasnit de rusinea/vina de a-ti ascunde avutul la care ai muncit o viata intreaga?! Asta da sfintenie…

 3. fiecare gandeste cum il taie capul. diferenta intre comunism si episodul in cauza din Noul Testament e ca in comunism totul se facea cu de-a sila, iar in Biserica de buna voie. Ca nu i-a obligat nimeni sa ramana crestini daca nu aveau de gand sa puna totul pentru comunitate. punct. dupa cum stiti si voi asta nu se mai intampla acum, dar cei rau intentionati si parsivi sunt in stare sa interpreteze orice numai ca sa aiba ei dreptate.

 4. „[…]e ca in comunism totul se facea cu de-a sila, iar in Biserica de buna voie.”
  Mai exact: in Biserica cu buna voie cu pretul vietii (vezi Anania si Safira).

  Mai, astia chiar sunt prosti din nastere sau sunt lobotomizati in timpul procesul de indoctrinare?

 5. Pun intrebarea: exista vreo diferenta intre prost din nastere si indoctrinat lobotomizat? Altfel spus: indoctrinarea lobotomizanta poate fi reversibila? Din pacate, in cele mai multe cazuri, cred ca nu-i reversibila.

  Am observat ca episodul cu Anania si Safira il scoate din minti pe crestinul lobotomizat si asta imi provoaca o deosebita placere… 🙂
  Si toti indocrtinatii se apara cu ceva de genul: „nimeni nu i-a obligat (pe Anania si Safira) sa-si doneze averea…” Ei, indoctrinatii, repeta vorbele cinice ale Sf. Apostol Criminal Petru: Faptele apostolilor 5:4 Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei? Cum s-a putut naşte un astfel de gând în inima ta? N-ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu.”

  Mda, episodul cu Anania descrie Taxa de protectie „divina”!

  • Nu-i obliga nimeni, asa cum nimeni nu te obliga sa crezi in Dumnezeu, e liber arbitru. Dar si daca nu crezi…… 😀

 6. Diferenta dintre comunism si crestinism e ca in comunism statul iti lua cu de-a sila toata averea sub amenintara pustii, in crestinism ti-o luau apostolii sub amenintarea blestemului divin. Diferenta ca de la cer la pamant… precum in cer asa si pe pamant.

  • Diferenta dintre comunismul laic si comunismul cre(s)tin este ca primul promite fericirea pe Pamint iar al doilea „in cer”. Ambele ideologii au o alergie la demnitatea umana, libertatea si proprietatea individuala. Naivul comunism laic a pierdut teren (exceptie mai face inca cel Nord-Corean) deoarece „tovarasii” sai i-au vazut nerealizarea si, ca atare, i-au sanctionat minciunile, spre deosebire de super-inteligentul comunism cre(s)tin care nu numai ca nu a pierdut teren ci il cistiga mereu deoarece „oile” sale nu pot verifica MINCIUNILE sale si traiesc cu iluzia ca se vor indeplini….undeva….cindva…Mai exact NICIODATA !! „Caci zadarnica este credinta lor” (1 Cor. 15:17), deoarece „hristos” NU A INVIAT DIN NORTI, deoarece asa ceva NU ESTE POSIBIL !!

 7. Citatele din Biblie sunt corecte si foarte bune.

  Dumnezeu nu agreeaza ipocritii religiosi, care fac donatii de ochii lumii, am putea invata de aici. Dumnezeu Il vede pe omul bland si smerit, care face lucruri bune fara sa sa ingamfe.

  Referitor la intrebarea:”Isus este comunist?”, va propun spre analiza urmatoarea promisiune a Lui Dumnezeu, ca sa vedeti cum vede El fericirea voastra:
  ” ci fiecare va locui sub vita lui si sub smochinul lui, si nimeni nu-l va mai tulbura. Caci gura Domnului ostirilor a vorbit.”

  fiecare sub vita lui si sub smochinului lui, nu ale tuturor la comun.

  referinta completa:

  „Mica 4
  1. In vremurile de pe urma, muntele Casei Domnului va fi intemeiat tare ca cel mai inalt munte, se va inalta deasupra dealurilor, si popoarele vor veni gramada la el.
  2. Neamurile se vor duce cu gramada la el si vor zice: „Veniti, haidem sa ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca sa ne invete caile Lui si sa umblam pe cararile Lui!” Caci din Sion va iesi Legea, si din Ierusalim, cuvantul Domnului.
  3. El va judeca intre multe popoare, va hotari intre neamuri puternice, departate. Din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare; niciun neam nu va mai trage sabia impotriva altuia si nu vor mai invata sa faca razboi;
  4. ci fiecare va locui sub vita lui si sub smochinul lui, si nimeni nu-l va mai tulbura. Caci gura Domnului ostirilor a vorbit.
  5. Pe cand toate popoarele umbla fiecare in numele dumnezeului sau, noi vom umbla in Numele Domnului Dumnezeului nostru, totdeauna si in veci de veci!”

  Domnul sa va binecuvanteze.

 8. Comentez doar un aspect al spuselor lui Petru :”Si, dupa ce ai vindut-o, nu puteai sa faci ce vrei cu pretul ei?”. Pai exact asta au si facut Anania si Safira: o parte din bani, cei mai multi, i-au dat parazitului criminal Petru, ca PROSTII (vezi cazul actual Corogeanu-Cornici), iar o mica parte si-au pastrat pentru ei (pentru un suc, o bere, ceva…). Daca ei au facut ce le-a recomandat insusi Petru, PENTRU CE EL I-A MAI OMORIT ? Raspuns: ca sa fie o pilda pentru alti idioti care umblau dupa gogorite numite mintuire si „viata vesnica” ca ii astepta moartea daca nu dadeau TOATA averea lor apostolilor criminali.

 9. Si un sfat pentru bloggerul „Bomba cu neuroni”: in loc de scrie corect .

 10. Si un sfat pentru blogerul „Bomba cu neuroni”: In loc de „Blog anti-ignoranta* Blog crestin” sa scrii „Blog pro-ignoranta* Blog cre(s)tin”.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s