Cati crestini sunt in Romania?

Conform teologului Danion Vasile, pe site-ul sfaturiortodoxe.ro,

Daca într-o familie sotii practica sex oral, sau orice alta perversiune, familia respectiva nu se mai poate numi crestina. Oricât de multa ar fi cantitatea de rugaciune prin care sotii încearca sa recompenseze desfatarile lor animalice.

Pentru unii poate parea o situatie contradictorie faptul ca Biserica aminteste de procentul incomensurabil, aproape infinit, de credinciosi din Romania atunci cand justifica banii primiti de la buget, dar atunci cand este vorba de pacatele intreprinse de acei oameni, se descotoroseste de ei spunand ca nu sunt crestini adevarati. Explicatia este simpla: exista crestini adevarati si crestini neadevarati. Atunci cand este nevoie de bani publici, sau de diverse proiecte in colaborare cu guvernul sau cu primariile, consiliile judetene, atunci se iau in calcul crestinii neadevarati; care sunt tot crestini, dar nu sunt niste crestini adevarati. Printre ei se numara oamenii care pacatuiesc mult, care nu cred intru totul cuvantul Bibliei, cei care fac sex oral, sex inainte de casatorie, se masturbeaza, cred in teoria evolutiei, hotii, criminalii, evreii, panteistii, agnosticii si ateii. Da, si ateii sunt tot crestini, pentru ca au fost botezati crestini, doar ca sunt niste copii teribilisti care si-au pierdut mintile; dar le vine lor mintea la loc. Toti, in egala masura, sunt datori sa contribuie financiar catre preoti, profesori de religie, biserici si catedrale. Caci Dumnezeu este numai Unul, si el trebuie multumit.

Crestinii adevarati sunt doar aceia cu care Biserica se mandreste. Clerul, postacii de pe crestinortodox.ro, eu, tarancile pioase care nu se feresc sa pupe niste moaste, Vadim, George Becali, Dan Puric, credinciosii evlaviosi, in general oameni cu care lui Dumnezeu nu ii este rusine. Automat cand calca pe bec, ei nu mai sunt crestini adevarati ci crestini neadevarati, care sunt buni numai ca sa-si deie darile la stat si sa nu se planga atunci cand pentru adevaratul crestinism, adevaratii crestini aloca resurse.

Vor sau nu, bucureștenii dau milioane la Catedrala cu turlă zgârie-nori

Într-o solicitare înaintată de Patriarhia Română, patriarhul Daniel a cerut Primăriei Sectorului 3 să contribuie cu aproximativ 120 milioane lei (28,5 milioane euro) pentru lucrările de infrastructură la subsolurile Catedralei. Suma solicitată de Patriarhie echivalează cu 20% din tot bugetul pe anul 2011 al administrației Sectorului 3.

Anul trecut, unul dintre cei mai darnici contributori a fost Primăria Sectorului 2 care a alocat suma de 10 milioane lei pentru ridicarea lăcașului de cult.

La începutul lunii februarie a acestui an, Guvernul României a aprobat de asemenea alocarea a 10 milioane lei (2,4 milioane euro) ca asistență financiară pentru construirea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului.

9 comentarii

 1. Bine punctat articolul. Si va inteleg foarte bine.

  In cer intra numai oameni fara absolut nici nu pacat, perfecti si sfinti, sa fie clar. Isus Cristos este standardul Lui Dumnezeu, fara compromisuri.

  Daca va doriti cerul trebuie sa il iubiti pe Dumnezeu si sa va urati pacatul.
  Pacatele trebuie aduse la la piciorul crucii Fiului Lui Dumnezeu si sterse prin Sangele Lui care a curs ca pret al iertarii pentru D-voastra.

  Va uitati prea mult in ograda aceasta plina cu laturi a religiei si nu mai vedeti cerul care este atat de frumos si atragator.

  Cu respect,
  Daniel Boldeanu

  „Noi, dar, suntem trimisi imputerniciti ai lui Hristos; si, ca si cum Dumnezeu ar indemna prin noi, va rugam fierbinte, in Numele lui Hristos: impacati-va cu Dumnezeu!
  Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El.”

  • N-as crede ca Jizas s-ar fi dat inapoi de la o felatie mica…..

   • eh, pe vremea aia nu era pacat, mumulica a fost incriminata ceva mai tirziu.

    @daniel b: cu privitul cerului sint de acord. dar incearca si printr-un telescop, e si mai misto

 2. de abia astept sa-i arat primul citat prietenului meu care se pretinde crestin…lol….
  draga parintele, ce sfat poti oferi ?

 3. Kitana, vroiam sa iti raspund mai demult la unul din comment-urile tale.
  Mai retin doar ideea pe care vroiam sa o subliniez.

  Era vorba despre lucrurile frumoase din viata noastra: iubirea, florile, prietenia, apusul unui soare, afectiunea unui animal de companie, caldura dragostei unui copil strans in brate…

  Dumnezeu a facut aceste lucruri ca se ne bucuram noi de ele.
  Voi cei care cititi aceste cuvinte nu sunteti oropsitii soartei, desi cu fatarnicie aduceti in discutii anti-Dumnezeu raul de pe lume, care pe voi nu v-a atins.

  Nu as cuteza parca sa va numesc nici ipocriti imbuibati care Il blestemati pe Cel care v-a dat viata, dar cam in zona. ( oh, ingaduiti-mi si iertati-mi asprimea). Atatea acuze, atata ridiculizare, atata limbaj murdar.

  Sunteti oameni cu capul pe umeri, intelectuali,mult peste IQ-ul meu de om mai in etate, familiarizati cu o gandire logica data tot de Dumnezeu, nu din miliarde de ani de haos. Folositi-va inteligenta si bunul simt pentru a percepe existenta Celui ce Este din Eternitate Dumnezeu.

  Vreti sa Il vedeti pe Dumnezeu? Credeti ca veti Ii veti putea suferi Puterea si Dreptatea.
  Dumnezeu se descopera pentru voi prin Fiul Sau, Isus. Punteti-L la incercare pe Fiul Omului, credeti in El si aveti pacatele iertate.

  Kitana, revin acum la ce vroiam sa iti spun.
  Dumnezeu se bucura cand esti fericita, acesta este scopul existentei tale. Sa fii fericita cu adevarat in bratele Lui Dumnezeu. Si aici, si in vesnicie.

  Cu respect,
  Daniel B

  Sarpe Boa:
  „Stelele frumoase vorbesc despre maretia si maiestatea Lui Dumnezeu.”

  • O, tu, Daniel mladios, tu esti un crestin neadevarat, caci dupa comentariile de pe aici ai aratat ca nu consideri din Biblie decat ce iti ajunge la inima, restul desconsideri sau interpretezi dupa bunul plac. O, tu, Daniel mieros, cum poti tu vorbi de Dumnezeu si duhul sfant, pervertitule?

 4. Hmm, inca seman mult cu Ilie, aprig. Dumnezeu va remedia iuteala aceasta la vremea potrivita.

  Si daca interpretez Biblia gresit va rog sa imi atrageti atentia mai precis unde. Intr-adevar, Biblia se poate folosi si este folosita gresit cu efecte devastatoare, inclusiv de catre Dvs, atunci cand intentiile nu sunt cele bune, sau cand ignoranta combinata cu nepasarea este mare.

  Sarcina mea nu este usoara, trebuie sa ma strecoz prin acoperisul gandirii Dvs frumos ticluite insa putred, pentru a va arata Cerul. Trebuie sa va vestesc ca pacatele noastre ne arunca in iad. Da, vreau sa fiti speriat de iad si de dreptatea Lui Dumnezeu, ca sa va veniti in fire si sa spuneti: ” Cati argati ai tatalui meu au belsug de paine, iar eu mor de foame aici! ”

  Cat imi doresc sa va vad pe Dvs si pe Dumnezeu in urmatoarea ipostaza:
  „Cand era inca departe, tatal sau l-a vazut si i s-a facut mila de el, a alergat de a cazut pe grumazul lui si l-a sarutat mult.”

  Valabil si pentru copilasii care se numesc atei, care isi acopera ochii si inimile, inselati de catre spiritul acestei lumi pacatoase, ca sa nu aiba bucurie si odihna in Cel care ii iubeste nespus de mult.

  Cu respect,
  Daniel B

  • Eu nu o folosesc gresit ci exact asa cum trebuie. Ce scrie scrie. Tu in schimb vezi metafore si abureli atunci cand cuvinte din Biblie iti dau peste cap credintele. Vezi discutia cu femeia si barbatul, si altele, ca ti-am punctat la momentul ala si nu-mi mai aduc aminte tot.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s