Catedrala Mantuirii Neamului si Piramida lui Keops

Este de mare bucurie sa observam ca in loc de autostrazi, scoli, spitale si alte lucruri mai putin trebuincioase sufletului crestin, ne mandrim cu un proiect ce, prin minunatia si marimea sa, il preacinesteste pe Dumnezeu in a Lui grandomanie, si ne zideste credinta si dragostea nemarginita de neam si de patrie. Iata ce va spun, Catedrala Mantuirii Neamului va avea o inaltime de 110 metri, nu cu mult sub Piramida lui Keops (137 metri – cea mai mare dintre piramidele egiptene), si aproape dublul inaltimii Piramidei lui Menkaure (62 metri – a treia mare piramida din Ghiza).

Image.jpg

Catedrala Mantuirii Neamului si Piramida lui Kheops

Este mai mare de asemenea si decat turnul Big Ben (96 metri), catedrala Notre Dame din Paris (96 metri), si alte catedrale cunoscute din Europa, va avea pereti auriti, clopote cu GPS si va fi vizibila din aproape orice colt al Bucurestiului, alaturi de Casa Poporului si celelalte 538 de lacase de cult din acelasi oras. Va putea sustine in incinta sa concerte si meciuri ale echipei nationale de fotbal, precum si finala Cupei UEFA din 2012. Constructia va costa cat salariile adunate pe 10 ani a 35 000 de medici sau 40 000 de profesori. Insa ei sa nu se supere, caci adevarat va zic, mantuirea este mai importanta decat treburile lumesti.

Ceea ce unii numesc "monstruozitate groteasca" pentru noi este solutia Mantuirii

Este de la sine inteles ca o casa a Domnului nu poate sa fie mica, caci astfel L-am jigni pe cel ce este Mare si Puternic, cel ce ne-a creat si ne poate oricand nimici de pe fata Pamantului. In acest caz este de trebuinta, la fel cum egiptenii au construit piramidele pentru zeii si faraonii lor, la fel si noi sa-i satisfacem lui Dumnezeu poftele.

8 comentarii

 1. Io sper sa nu se construiasca niciodata MALL-ul BÂNTUIRII NEAMULUI (prost care suntem, evident). Sa se intample ceva, un cutremur, orice, numai sa se duca dracu’ magaoaia!

 2. Cred ca venirea lui 2012 ne va scapa de asemenea monstruozitate!!!

 3. Dragilor, m-am ingrozit cand am vazut pozele cu „inceperea lucrarilor”; acele blocuri sarace, mizerabile, mici, in care se evidentiaza saracia, undeva langa un teren neingrijit, tipic saraciei, straluceau cele mai inalte fetze bisericesti…………..construim cea mai mare catedrala!!! ca romani ce suntem, amuzam europenii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Nimic nou sub soare. Zidul Chinezesc s-a facut si el cu suferinta a milioane de oameni.

  Marcu 13
  1 Cand a iesit Isus din Templu, unul din ucenicii Lui I-a zis: „Invatatorule, uita-Te ce pietre si ce zidiri!”
  2 Isus i-a raspuns: „Vezi tu aceste zidiri mari? Nu va ramane aici piatra pe piatra care sa nu fie daramata.”

  Dumnezeu nu este impresionat de cladiri uriase si pompoase ci de inima noastra corupta de pacat. De ea are nevoie sa o faca curata.

  ” Caci din inima ies gandurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtisagurile, marturiile mincinoase, hulele.”

  Matei 5:8
  Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu!

  • sa traiesti frate ca bine ai grait

 5. NU AVETI DE CE VA LUA DECAT DE CATEDRALA? DE CE NU VA LUATI DE CEI DIN GUVERN CARE NE-AU VANDUT SI NE VAND TARA? CARE NE-AU ADUS IN PRAGUL SARACIEI? PE VREMURI ERAM O TARA BOGATA PRINTRE CELE MAI BOGATE SI DA CU UN PRET INSA DAR DE CE AM CAZUT ASA MULT IN FATA STRAINILOR, SI NE PRIVESC CU DISPRET … OARE DE CE DIN CAUZA CATEDRALEI? CE VA FACE VOUA CATEDRALA? CA NE IA DIN BANI? E CEVA NOU IN ASTA? CA TOT NE-AU LUAT PT BUZUNARUL LOR MACAR ACUM STIM PT CE, PT NOI SI PT dUMNEZEU. EL EXISTA SI MULTI DIN VOI IL VETI VEDEA CU REGRET DE CELE FACUTE IN VIATA VOASTRA. DACA NU PUTETI FACE CEVA MUTI SA RAMANETI. CA MULT GRESITI SI NU VA DATI SEAMA.

  • Dar tu nu ai de ce te lua decat de ce ne luam noi? E treaba noastra de ce ne luam, si daca e doar unul din multe alte motive. Si ne luam pe buna dreptate. Tampitule!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s