Catre cer este o singura cale

De la inceputurile lumii, oamenii au vrut sa ajunga la cerul unde locuiesc zeii. Dar nu prin metoda obisnuita, mantuirea, ci prin trisare. Ei au vrut sa zboare ca pasarile sau sa ridice constructii inalte pentru a atinge cu mana intinderea ce desparte apele de deasupra de apele de dedesubt. Insa lui Dumnezeu nu i-a placut niciodata ca oamenii sa ajunga la El pe aceasta cale. Zborul si cercetarea spatiului sunt activitati urate in fata Domnului si reprezinta o jignire fata de Creatia Sa pe care ne-a dat s-o stapanim ca sa avem ce manca si nu ce pune la indoiala.

Iata in ce mod ingenios i-a pedepsit Dumnezeu pe oamenii care doreau sa construiasca un turn prin care sa atinga taria cerului si sa strice linistea rezidentiala care domneste in Rai:

4. Şi au zis iarăşi: „Haidem să ne facem un oraş şi un turn al cărui vârf să ajungă la cer şi să ne facem faimă înainte de a ne împrăştia pe faţa a tot pământul!”
5. Atunci S-a pogorât Domnul să vadă cetatea şi turnul pe care-l zideau fiii oamenilor.
6. Şi a zis Domnul: „Iată, toţi sunt de un neam şi o limbă au şi iată ce s-au apucat să facă şi nu se vor opri de la ceea ce şi-au pus în gând să facă.
7. Haidem, dar, să Ne pogorâm şi să amestecăm limbile lor, ca să nu se mai înţeleagă unul cu altul”.
8. Şi i-a împrăştiat Domnul de acolo în tot pământul şi au încetat de a mai zidi cetatea şi turnul.

(Geneza 11)

De aceea aviatia si astronomia sunt domenii diavolicesti, NASA este o institutie manata de insusi Incornoratul, iar turnul Eiffel una din operele acestuia ce fac din Paris unul din orasele ce nu aduc cinste lui Dumnezeu. Zborul cu avionul este una din cele mai mari erezii care incalca expres doleantele Creatorului de a nu-i fi survolata imparatia.

Traim vremuri apocaliptice, dragi crestini.

Ma mir cum de nu-si fac probleme de constiinta, dupa toate aceste evenimente ce se intampla? De ce nu-si pun macar un semn de intrebare la talcuirile mintii lor ? Si daca-l ajuta pe antihrist in pecetluire, cum de atrag si alte suflete la pierzanie? (Cuv. Paisie Aghioritul)

Doamne apara si pazeste!

Monumentul fiarei

16 comentarii

 1. Salut, pai eu lucrez in aviatie parinte, ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu ma spurc?

  ***************
  zona Turnului Babel este fostul Babilon, poporul caldeenilor, actualmente Irak. Una din frumusetile Bibliei este acuratetea arheologica, se dau orase, date, evenimente precise, care se pot identifica usor.

  M-am intrebat de ce Dumnezeu a incurcat limbile, nu cred ca pot raspunde precis. Cred ca este importanta si motivatia care ii anima pe acei oameni sa faca turnul.
  Apropo, existenta vorbitului, a comunicarii orale umane, atat de complexa si bogata, imi arata ca ceva mai mult decat intamplarea a facut acest lucru posibil. Si de ce Dumnezeu, inventatorul comunicarii, nu ar fi vrut ca si El sa comunice cu noi, si noi cu El? ( cutez a ma gandi )

  ******************
  Aparatul cel mai complex de zbor este libelula, inventatorul ei este minunat.
  Oamenii s-au inspirat de la natura pentru a dibui diverse modele aerodinamice si aparate de zbor. Pasarile nu au aparut la intamplare, sunt niste mecanisme de zbor extraordinar de compleze.(chiar si gainile Dvs cu putin ajutor reusesc sa zburataceasca vreo 5 metri )
  Zborul este un vis realizat al omenirii.
  ********
  O profetie interesanta in cartea apocalipsa spune asa:
  „Apocalipsa 12:14
  Si cele doua aripi ale vulturului celui mare au fost date femeii, ca sa zboare cu ele in pustiu, in locul ei unde este hranita o vreme, vremuri si jumatatea unei vremuri, departe de fata sarpelui. ”
  Doar se banuieste ca la un moment dat in istoria (apropiata in viitor) a lumii, poporul evreu va fi salvat dintr-un impas de catre poporul american, cel mai probabil cu ajutorul aviatiei.
  *****
  Inchei cu o trimitere catre titlul postului.
  „Ioan 14:6
  Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. ”
  ********
  Si acum chiar ca inchei cu prezentarea celei mai mari nave cosmice care navigheaza prin Univers, cu sisteme de racire, de reciclare, cu scut de protectie, cu filtre de purificare si tot ce ii mai trebuie…. : planeta Pamant.

  Arunca o privire in Univers: rece(sau prea fierbinte), mort, neprimitor.

  Cineva a zis ca o musca este o creatura mai nobila decat soarele, pentru ca are viata.
  Viata e mai mult decat materie, chimicale adunate si lipite.

  • biblia si acuratetea… o mare parte din biblie nu are de-a face cu acuratetea dar na, trebuia sa scoti si tu o prostie ca sa-ti aperi comoara primitiva.
   si de unde stii tu ca pamantul e singura planeta cu viata??

 2. Se fac eforturi uriase pentru a cauta viata pe alte planete. Se fac eforturi uriase pentru a obtine in laborator macar o celula. Se fac eforturi uriase pentru a demonstra Big Bang-ul. La fel se consuma energii uriase anti Biblie. Nu vreau sa intru in polemica pe aceasta tema, nu sunt ignorant, insa am observat ca eu pot sa aduc orice fel de argument stiintific, arheologic, bun simt, din teoria probabilitatilor, idiferent ce voi spune, voi primi aceleasi caramizi in cap: Biblia e o minciuna, Dumnezeu nu exista, am aparut dintr-o explozie prin evolutie, esti un primitiv ignorant, boule (e vorba despre mine) .

  Toate aceste eforturi au un scop precis: ” Hai sa demonstram ca Dumnezeu nu exista.” De ce? Incercam sa ne anesteziem ca vom da socoteala la judecat de apoi.

  Numele lui Isus arunca un foc intre noi.

  Am hotarat in inima mea sa incerc sa vorbesc despre Isus mai mult, acesta fiind crezul meu. Nu fac asta din mandrie, din duh de cearta, din datorie ca sa fac puncte bonus pentru rai, ci din dragostea pe care Isus o arata pentru mine si pentru sufletele semenilor mei.

  Am acces destul de des la computer, desi mi-as dori sa traiesc fara el, imi face placere sa vorbesc despre acest subiect, asa ca …

  Am inteles ironia site-ului vis a vis de ortodoxie, eu apar Biblia si vi-L fac cunoscut pe Fiul Lui Dumnezeu. Am intrat in acest joc, si mai in gluma mai in serios, imi expun si eu parerile, temelia fiind Biblia, Cuvantul Lui Dumnezeu.

  • descoperirile stiintifice nu se fac pentru a infirma biblia, nu e o conspiratie impotriva religiei, ideea asta face parte din paranoia crestinilor si probabil si musulmanilor. stiinta pur si simplu cauta sa afle realitatea. daca realitatea descoperita e in contradictie cu vreo religie atunci nu e problema realitatii ci problema religiei, de care religiosii se agata cu disperare fiindca daca ar deschide ochii si-ar da peste cap doctrina cu care au fost invatati si obisnuiti ani intregi, pe care si-au construit modul de gandire si abordare a lumii.

   tu poate crezi ca noi nu stim biblia, ca noi nu stim ce scrie despre isus si ce e cu religia si actionezi ca atare…dar nu e chiar asa. poate ca cei care sunt impotriva ei au studiat ce trebuia studiat dar fara subiectivismul care te face sa vezi numai in directia religioasa… care sa recunoastem, nu are sanse de izbanda intr-o confruntare rationala. nu te prinzi ca bazele credintei in crestinism sunt la fel cu bazele credintei in orice alta religie? tu iei biblia ca adevarata ca te-a convins subiectiv, x ia coranul ca adevarat ca l-a convins pe el, y ia zoharul sau mai stiu eu ce si tot asa.

   evolutia si big bang sunt teorii stiintifice demonstrate, solide. nu-ti mai bate joc de ele prin datul cu parerea fara habar.

 3. lol big bangul este demonstrat ‘solid si stiintific’ zici…jura-te! 🙂 sau poate ai fost martor ocular si tre’ sa te cred pe cuvant… unde?..in laborator? in acceleratoare de particule tip cern?..pe discovery channel?… sau ai citit fabulatiile cu pretentii de dogme despre univers ale „teoreticianului” s. hawking… du-te ano’ in pustia schetica si studiaza cartea de telefoane. esti destept de dai cu bombe.

  • alt habarnist. du-te, studiaza, si apoi mai vorbim. ca nu pe mine tre sa ma crezi.
   si esti atat de ignorant incat bagi si faza cu „n-ai fost acolo”. sa stii ca stiinta a trecut de epoca de bronz. poate creierul tau nu. dat fiind faptul ca e o teorie stiintifica (stii tu, cum e si teoria gravitatiei si altele) nu cred ca lipsa de documentatie e problema. ci ignoranta si habarnismul. si cu tine pariez ca nu ai habar o boaba despre astea

 4. pai eu am cam studiat teoriile privind formarea universului… te-am intrebat daca se poate dovedi big bangul , observational si experimental..ignorantule, nu se poate dovedi, doar asa….strict teoretic mai mult filosofic, deci egal cu zero. o galusca un hoax ‘stiintific’ sustinut de „comunitatea stiintifica”.
  si daca io-s habarnist-crezi’ mneatale- in mitologia „stiintei” , nici tu nu-ti baga copitele in religie, ca esti la fel de reductionist ca oricine se considera o maimuta tunată.

  • ce ai studiat, lucrarile stiintifice ale lui ioan gura de aur? daca studiai cum trebuie nu ma mai intrebai de dovezi ca le-ai fi aflat singur. auzi, hoax. nu e cumva o conspiratie si in privinta teoriei gravitatiei? nu cumva reptilienii guverneaza lumea din umbra? nu cumva ai probleme la mansarda? 😛

 5. prostovane…@anonim , inafara de argumentum ad hominem tipic ateistilor retarzi, ai ceva de zis? teoria big bang e valabila la fel ca faptul ca un zeu omniscient si omnipotent a creat universu’ acum 7518 ani. pricepi creier de maimuta cu IQ subunitar?…presupuneri -sf-, fara o baza experimentala&observationala..si atat.
  pa anonimule.

  • si prost si debil. cum ti-ai imaginat tu ca e ala e argument? arunci ca toti crestinozaurii handicapati cu cuvinte desi esti prost de puti. chiar n-ai vrea sa ne intrecem la IQ.
   gaseai si pe pagina de wikipedia exemple de dovezi dar esti prea prost si prea ignorant ca sa pricepi ceva.
   fugi la zeii tai imaginari schizoidule. sau falsfica tu TEORII STIINTIFICE desteptule in premiera mondiala. neaga si teoria gravitatiei, ca e intelligent falling toata ziua si formulele alea sunt doar niste formule pentru nestiutorii savanti.

 6. Catre anonim:
  Eu am luptat cu toata puterea impotriva Bibliei, iar acum sunt crestin impotriva vointei mele, daca pot sa spun asa. Am luptat mai tare decat tine sau Nastafavrie. Nu prea stiu cum sa iti explic, nu a fost o cedare a intelectului, ci am fost invins si convins de dragostea Lui Isus.

  Faptul ca nu mai pot sa injur de exemplu este una din urmari ( cand mai scap cate un cuvant urat ma simt ingrozitor). Nici nu iti imaginezi cum vorbeam acum acum multi ani cu baietzii.

  Alek, aici iti atrag atentia si te rog sa nu te superi. Fiul cel mare din pilda fiului risipitor a ramas in casa Tatalui, insa a adunat in el multa ranchiuna si amaraciune, in loc sa fie plin de bucurie.

  Anonimule, Isaac Newton a fost in primul rand un om care si-a predat viata Lui Isus, nu a ascuns faptul ca este un crestin practicant care crede in Dumnezeu si in Biblie. Printre altele, a descoperit si fenomenul atractiei gravitationale.
  Nici noi crestinii nu suntem chiar atat de inapoiati. ; )

  Totusi Alek are dreptate. Putem emite o teorie ca a fost BigBang, insa parca e prea mult ca sa o declaram axioma si sa o luam de buna. Tare ne mai grabim noi oamenii sa cladim turnuri Babel ca sa il dam jos pe Dumnezeu.

  Ce am mai observat din discutiile pe aceste subiecte, e ca sunt parca prea sterile, in sensul ca tu ca ateu nu esti patruns de nici o explicatie, nimic nu iti este indeajuns pentru a crede ca exista Dumnezeu. Motivul este simplu: tu nu vrei sa existe Dumnezeu si iti programezi minunatul si complexul tau creier sa filtreze informatiile.

  Cum ii spuneam si baietelului meu, cea mai grea lupta este uneori cea cu tine insuti. (Eu am pierdut azi la capitolul stapanire de sine, am o fire foarte artzagoasa )
  Incearca sa faci un switch, sa cauti dovezi in favoarea existentei Lui Dumnezeu. Nu ca sa te pacalesti, ci ca sa ai si perspectiva celeilalte parti, asa ar face un om sincer cu un IQ ca al tau.

  Locuim totusi in casa pe care El ne-a pregatit-o, traim in niste trupuri pe care el ni le-a daruit, avem suflare de viata tot de la El, si timpul trece…

  • un om rational nu se intoarce asa usor de la ateism la religie. deoarece
   1) nu exista dovezi care sa sprijina existenta oricarui zeu
   2) caracteristicile contradictorii ale zeilor nu pot fi trecute cu vederea de un om rational
   3) argumentele crestine in general nu stau in picioare fiindca contin erori de argumentare logica sau informatii false ori deformate sau combinatii intre acestea.

   pentru un om care stapaneste bine cunostintele necesare cat si notiuni de argumentare logica e foarte greu sa fie convins de pseudoargumente de tipul „pe mine m-a convins”,”asa scrie in biblie”,’uita-te in jur si observa” pentru ca ele nu demonstreaza existenta zeului. crede-ma ca multi atei romani au fost crestini si unii chiar credinciosi.

   teoria big bang nu e axioma, asa cum nici teoria gravitatiei si celelalte teorii nu sunt axiome. sunt teorii stiintifice. asta inseamna ca dispun de munti de dovezi, observatii, experimente, calcule, verificari si rasverificari confirmate toate de-a lungul timpului care sustin in mod clar enuntul teoriei.

   teoriile sunt falsificabile, in sensul ca ele daca sunt false se poate demonstra ca sunt false. pana acum, nici teoria evolutiei, nici teoria big bang nu au fost infirmate, si descoperiri izolate unele de altele aproape zilnice le intaresc din ce in ce mai tare. cam in acel mod in care observarea gravitatii in fiecare zi intareste tot mai mult teoria gravitatiei pana in punctul in care certitudinea e tot mai clara.
   chiar si crestini sunt foarte multi care accepta aceste teorii… chiar si biserica catolica a declarat ca accepta teoria evolutiei. numai in estul salbatic opozitia ramane atat de mare, si aproape intotdeauna e invers proportionala cu gradul de cunostinte.

   Newton a trait intr-o perioada in care indoctrinarea era foarte puternica. daca crestinismul nu s-ar impune cu forta de la varste fragede ar mai ramane mult mai putini religiosi in ziua de azi pentru ca nu argumentele logice si nu dovezile sustin religia si zeii.

 7. Salut

  Din punctul meu de vedere un om rational sincer are destule motive sa puna in balanta si motivele:
  – nu poti demonstra ca Dumnezeu nu exista
  – argumentele crestine biblice stau in picioare, doar ca refuzi sa le accepti pentru ca iti ataca sistemul de valori (nu confunda pseudo-crestinismul religios ortodox- catolic…, care este un lup in blana de oaie)

  Faptul ca miliarde de oameni de pe acest pamant cred ca exista ceva ( duhuri, spirite, zei, extraterestrii care ne-au creat ), arata un simt al omului orientat catre aceasta zona, a supranaturalului. La fel si crezul tau in evolutie dintr-o mare explozie care a creat o celula din care s-a diversificat viata pe care o vedem acum, este tot o credinta, din punctul meu de vedere foarte irationala. Este o credinta a omului care nu vrea sa accepte ideea existentei unui Creator.

  Zicea un om intelept ca ambele perspective sunt infricosatoare, fie cea ca exista Dumnezeu, fie cea ca nu exista Dumnezeu.

  Sper ca esti la curent cu moda fraudelor in lumea stiintei, in care se ia un craniu de om si un maxilar de maimuta si se demonstreaza existenta verigii lipsa, si prin asta evolutia, si prin asta faptul ca Dumnezeu nu exista. Medicii legisti au demascat multe asemenea tertipuri.

  Tu ai o foarte mare incredere in ratiunea omului de a descoperi orice. Uiti natura omului, de a cauta propriile foloase, in special in detrimentul semenilor sai. Daca imi permiti as putea sugera ca ti-ai abandonat sufletul pe mainile comunitatii oamenilor de stiinta, exact la fel cum oamenii religiosi isi abandoneaza sufletele in mainile preotilor.

  Acum te rog sa te tii bine si sa nu sari, macar 2 minute. : )
  Crestinismul nu se poate impune cu forta. Isus s-a lasat omorat. I-a zis lui Petru sa bage sabia inapoi. A mustrat ucenicii cand au vrut sa cheme foc asupra unui sat care facea nazuri.

  A fi crestin este o decizie individuala a unei persoane de a-l crede pe Isus ca este Fiul Lui Dumnezeu care ii ridica pacatul. Atat. Daca esti crestin vei iubi oamenii asa cum sunt, le vei aduce o veste buna ca se pot elibera din robia pacatului, te vei ruga pentru ei, vei aduce argumente daca ti se cere socoteala, si …..cam atat. Ramane ca tu sa iei o decizie: accepti, respingi, ignori, iti bati joc sau te lupti impotriva ei.

  Istoria trista a lumii arata ca oamenii pot lua un lucru bun si sa il transforme in ceva demonic. Si Hitler avea niste teorii bune probabil, dar ce facem cu bietii oameni care au fost omorati? Este ceea ce spuneam mai sus, despre lupii in blana de oaie, prezenti si in tagma preoteasca, si in lumea oamenilor de stiinta, cu exceptii binenteles in ambele tabere.

  • Din punctul meu de vedere un om rational sincer are destule motive sa puna in balanta si motivele:
   – nu poti demonstra ca Dumnezeu nu exista
   – argumentele crestine biblice stau in picioare, doar ca refuzi sa le accepti pentru ca iti ataca sistemul de valori (nu confunda pseudo-crestinismul religios ortodox- catolic…, care este un lup in blana de oaie)

   asta nu se cheama om rational ce zici tu:
   – cel care afirma trebuie sa demonstreze. nu poti pretinde sa-ti demonstreze cineva ca nu exista iepurasi blanosi in nucleul soarelui, nu poti pretinde sa-ti demonstreze cineva fapte neverificabile si sa concluzionezi ca ele exista. tu trebuie sa demonstrezi. simpla credinta nu e rationala.
   – taman invers. ‘biblia carte de mituri versus realitatea’ e o infruntare in care biblia a iesit foarte sifonata atunci cand s-a analizat obiectiv. in biblie scrie multe lucruri care sunt antistiintifice si antiistorice, si cu toate astea crestinii sunt cei care nu fac pasul inainte de la credinta in basme la acceptarea ca ele au erori evidente.

   Faptul ca miliarde de oameni de pe acest pamant cred ca exista ceva ( duhuri, spirite, zei, extraterestrii care ne-au creat ), arata un simt al omului orientat catre aceasta zona, a supranaturalului.

   arata de fapt reminiscentele comportamentului superstitios gasit si la celelalte animale. omul, ca si ele, vede tipare chiar si acolo unde nu exista. pentru ca gasirea de tipare il ajuta sa supravietuiasca. nu stiu daca intelegi ce vreau sa zic.

   La fel si crezul tau in evolutie dintr-o mare explozie care a creat o celula din care s-a diversificat viata pe care o vedem acum, este tot o credinta, din punctul meu de vedere foarte irationala. Este o credinta a omului care nu vrea sa accepte ideea existentei unui Creator.

   punctul tau de vedere e prost. evolutia nu e un crez, e un fapt cunoscut prin prisma muntilor de dovezi si experimente confirmate in fiecare zi. ti-am facut analogia cu gravitatia, vad ca n-ai priceput nimic si m-ai facut sa pierd timpul de pomana.
   caracteristica falsificabilitatii (verificabilitatii mai pe romaneste) consta in faptul ca TU poti verifica teoria, poti face proba si pe baza studiului sa publici constatarea. bineinteles trebuie sa ai habar de ceea ce faci, ca de negat evolutia o fac in general aia care nu au habar, nu au studiat-o si o neaga din convingeri religioase.
   de fapt se vede si din fraza de mai sus ca nu prea stii cu ce se mananca.

   Zicea un om intelept ca ambele perspective sunt infricosatoare, fie cea ca exista Dumnezeu, fie cea ca nu exista Dumnezeu.

   uite pe mine nu ma infricoseaza. si nici pe altii.

   Sper ca esti la curent cu moda fraudelor in lumea stiintei, in care se ia un craniu de om si un maxilar de maimuta si se demonstreaza existenta verigii lipsa, si prin asta evolutia, si prin asta faptul ca Dumnezeu nu exista. Medicii legisti au demascat multe asemenea tertipuri.

   or fi si fraude dar ele ies repede la iveala datorita falsificabilitatii de care ti-am spus. punctarea lor ca argument e cherry picking, fiindca raman in urma curatarii lor munti de dovezi incontestabile:
   – algoritmi evolutivi, bazati pe teoria evolutiei, care pe langa asta mai sunt aplicati cu succes in diverse domenii
   – evolutii la scara mica observate chiar cu ochiul liber (bacterii, virusi, anticorpi, adaptare, chestii d-astea)
   – asemanari izbitoare intre unele specii si mai putin izbitoare intre alte specii; ca de exemplu (dintre alte milioane) identificarea unei portiuni de aproximativ 99% din ADN-ul uman identica cu cea a ADN-ului de cimpanzeu, si nu numai asta ci si indicii clare cu privire la modul in care a evoluat catre cele 2 stadii, si ce a produs mare parte din aceste schimbari.
   – milioane de descoperiri geologice care au ajutat si inca ajuta la formarea si perfectionarea unei “harti” a evolutiei de-a lungul timpului, capabila a oferi imagini de ansamblu clare despre cum, cand si de ce au evoluat o buna parte din speciile cunoscute, cum de unele au disparut si altele s-au adaptat etc.
   – incrucisari intre diverse specii facute cu succes sau nu, care simuleaza situatia in care intervine izolarea de semeni identici in natura si necesitatea de inmultire cu “veri” (exemplu la scara mare – ligrul; nu mai vorbim de cele mai mici ca sunt plictisitor de multe). situatii din astea se observa si in natura.
   – si multe multe altele.

   Daca imi permiti as putea sugera ca ti-ai abandonat sufletul pe mainile comunitatii oamenilor de stiinta, exact la fel cum oamenii religiosi isi abandoneaza sufletele in mainile preotilor.

   cand o sa se descopere ce e ala suflet mai vorbim. pana una alta e o denumire vaga data de oameni pentru o plaja mai mare de elemente psihice: constiinta, incredere, gradul de altruism, etc.
   in stiinta nu e vorba de o incredere oarba in oameni de stiinta cum ai tu impresia.
   acolo daca nu ai cu ce sa iti sustii asertiunile o faci degeaba. poate sa te cheme si Einstein, nu se verifica ce zici => pica. eventual poti sa vii data viitoare cu imbunatatiri, poate-poate se verifica. dar pana la urma daca nu sunt corecte tot pica fiindca proba verificarii se face incontinuu, cu scopul de a verifica sau cu scopul de a construi ceva pe baza ipotezei si observi ca nu iese.

   Crestinismul nu se poate impune cu forta.

   crestinismul s-a impus cu forta de-a lungul istoriei. sute de mii de oameni au fost torturati sau omorati. chiar si cand botezi un copil de mic si il inveti de mic cu crestinismul sau orice alta religie, el mananca mancare nedigerata, copiii mici baga usor la cap ce sunt invatati si apoi cu greu se mai dezvata. la scoala sunt indoctrinati de la clasa 1 pana la terminarea liceului cu aceste mituri.
   daca vrea sa se incadreze intr-o credinta nu are decat, dar sa se prezinte toate in mod egal cand e suficient de matur ca sa priceapa ceva.

 8. Ligrul – ambele sunt feline cu un stramos comun. Pisicamila este imposibila, sau Colibrihamham-ul. : )

  Adaptarea nu este evolutie.

  A fi crestin chiar nu se poate impune cu forta. Este lucrarea Lui Dumnezeu de a te transforma intr-o faptura noua. Crestinii nu au religie, ci au o relatie cu Dumnezeu prin Isus, Fiul Lui. Viata mea ii apartine acum lui Isus.
  ( cruciadele, inchizitia, jihad-ul, persecutia in numele religiei, lagarele de concentrare,…. sunt urmarile unei umanitati corupte de pacat).

  Vad ca ai dat o definitie a sufletului:
  „plaja mai mare de elemente psihice: constiinta, incredere, gradul de altruism, etc.”

  Constiinta ta tocmai mi-a raspuns ca a tortura un om este gresit. Conform legii evolutiei, al carui adept esti, de ce consideri ca este gresit sa torturezi un om? Legea celui mai puternic o permite, asta daca esti consecvent evolutionismului.

  • adaptarea este evolutie. adaptarea continua de-a lungul a perioade largi face ca schimbarile sa fie din ce in ce mai evidente iar pe perioade de milioane de ani sa ajunga sa difere foarte mult x de y.
   sigur ca pisicamila nu exista, sunt animale care au luat-o de foarte mult timp in directii diferite. ca si retardatul ala cu crocorata. daca n-ar fi fost atat de ignorant n-ar fi oferit margele de „intelepciune” atat de stupide.

   „Crestinii nu au religie, ci au o relatie cu […]” – sunt convins ca asa zic si cei de alte religii diferite de crestinism. sa zici ca crestinismul nu e o religie e ipocrizie… are zeu, are credinta in el si in chestii supranaturale, are ritualuri, ce vrei mai mult de atat? asta au si restul.

   tortura – ai vazut tu animale care sa-si faca rau fara motiv? s-a constatat de-a lungul timpului ca e mai util sa convietuiesti cu semenii decat izolat si facandu-le rau. e mai util, creste speranta de viata, creste traiul etc.
   cateodata e benefica si tortura, de exemplu cand torturezi un terorist sa spuna unde a ascuns o bomba care ar putea omori o gramada de oameni. desi si aici subiectul e discutabil…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s