Maica Domnului cu trei maini

Pe data de 28 iunie, crestinii-ortodocsi constand in aproape toti romanii praznuiesc Icoana Maicii Domnului cu trei maini. „Oare ce taina sa fie la mijloc? Avea Sfanta Maicuta trei maini? Ce oroare sa mai fie si aceasta, pe langa faptul ca a nascut virgina fiind? Era mama lui Iisus un extraterestru, un mutant?” vor spune unii la vazul acestei icoane dumnezeiesti de o splendoare iesita din comun.

Icoana Maicii Domnului cu trei maini

Cunoscand harul pe care il avea preasfanta nascatoare de Dumnezeu, putem spune fara nici o tragere de inima: Maica Domnului era un mutant. Acum sa nu va ganditi la aceasta ca la un lucru rau. Pentru ca ce este un mutant? Conform dictionarului, este produsul unei schimbari genetice bruste, iar ea a fost harazita de Dumnezeu cu o asemenea schimbare. De ce a facut El una ca asta nu se stie.

Se stie insa ca fecioarei i s-a implantat de catre Sfantul Duh in vagin samanta lui Dumnezeu, pentru a fi recoltata si transformata in cel pe care il numim Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Legenda spune ca Iosif, nefiind antrenat intr-ale nasterii, fecioara Maria a fost nevoita sa-si efectueze singura sarcina. Asadar Domnul i-a mai daruit o mana pentru a-L putea naste singura pe cel ce i-a daruit-o: cu doua dintre membre isi tinea mandria deschisa, iar cu cealalta il tragea afara pe Mantuitor. Nimic ilogic pana acum. Apoi, trebuind sa-si traiasca viata in continuare cu acest dar de la bunul Dumnezeu, o tinea mai mereu ascunsa de ochii lumii deoarece copiii mici se speriau mai ceva ca de Bau-Bau, iar cei mari mult radeau ei de ea.

Cu toate acestea unele icoane au reusit sa surprinda malformatia nascatoarei de Dumnezeu astfel incat crestinii o pot vedea si celebra si in zilele de astazi.

40 comentarii

 1. Imbecilli din toate găurile, nu tot ce atârnă se suge!!!!

  Googlește «Sf Ioan Damaschin vs. iconoclasmul» și-ai să rezolvi misterul…
  imbecilule!…părerea mea.

 2. Vezi ca ai incurcat un pic procesul tehnologic al nasterii. E asa:
  cu doua maini isi tinea mandria deschisa, cu a treia isi rupea himenul ca sa aiba Mantuitorul cum sa iasa si abia apoi il tragea afara.

  De aceea e suparat Manfred mai sus, ca ai uitat ruperea himenului.

  • Parinte, cautat-ai tu oare pe site-uri necuviincioase ce este acela scarbavnicul himen? Ultimele noutati din legende spun ca acesta a fost dizolvat in esenta Sfantului Duh, care a fost trimis de El insusi pentru a-si da nastere.

   • rugati-va cat mai aveti timp ca d-zeu sa va ierte pacatele ca nu se stie daca mai aveti mult timp.cand veti ajunje sus la el va veti intreba de ce nu pot ramane langa iisus???nu se vb asa despre iisus trebuie sa il ascultam nu sa il vorbim de rau…..

 3. Salut,

  Maria mama lui Isus a avut doua maini.

  Este o trasnaie sa crezi ca a avut 3 maini(horror), dar este foarte urat sa iti sa bati joc de un om care a zis Lui Dumnezeu: „sa mi se faca dupa voia Ta”, desi stia ca risca sa fie omorata cu pietre de catre vecini, sub acuzatia de adulter.

  Isus a implinit cuvintele Lui Dumnezeu:

  „Isaia 7:14 (VECHIUL TESTAMENT)
  De aceea, Domnul insusi va va da un semn: „Iata, fecioara va ramane insarcinata, va naste un Fiu si-I va pune numele Emanuel. ”

  si

  Matei 1 (NOUL TESTAMENT)
  18 Iar nasterea lui Isus Hristos a fost asa: Maria, mama Lui, era logodita cu Iosif; si, inainte ca sa locuiasca ei impreuna, ea s-a aflat insarcinata de la Duhul Sfant.
  19 Iosif, barbatul ei, era un om neprihanit si nu voia s-o faca de rusine inaintea lumii; de aceea si-a pus de gand s-o lase pe ascuns.
  20 Dar, pe cand se gandea el la aceste lucruri, i s-a aratat in vis un inger al Domnului si i-a zis: „Iosife, fiul lui David, nu te teme sa iei la tine pe Maria, nevasta ta, caci ce S-a zamislit in ea este de la Duhul Sfant.
  21 Ea va naste un Fiu, si-I vei pune numele Isus, pentru ca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale.”
  22 Toate aceste lucruri s-au intamplat ca sa se implineasca ce vestise Domnul prin prorocul care zice:
  23 „Iata, fecioara va fi insarcinata, va naste un Fiu, si-I vor pune numele Emanuel” care, talmacit, inseamna: „Dumnezeu este cu noi.”

  Profetiile Bibliei s-au indeplinit asa cum sunt scrise, la fel si nasterea din fecioara ( cu doua maini).

  Important pentru noi ( ca si pentru Maria la vremea ei ) este sa venim la Fiul Lui Dumnezeu sa ne spele pacatele.

  *************************************************************
  Dle Nastafavrie, vendetta impotriva BOR-ului va rapeste bucuria unei vieti cu Dumnezeu, fara religie. Umblarea cu Dumnezeu nu are legatura cu dogme, religie, parastase, icoane…..

  Sangele Lui Isus are puterea de a curata si viata Domniei Voastre, nu mai asteptati. Acum e cel mai bun moment sa Il chemati in viata Dvs. pe Isus. Curaj.

  • Ti-a dat tie oare Duhul Sfant putere sa rastalmacesti cuvintele mele propovaduitoare de doctrina sfanta? Crestinismul este tot o religie ca toate celelalte, insa cea Adevarata.
   Unde scrie in Biblie ca avea doua maini? A se sti ca tainele sfinte multe sunt, iar buna icoana adevar graieste!

   ++++++++++Amin++++++++++

 4. Wow, imediat au sarit de cur in sus crestinopatii, spalateii pe creier, dragii de ei, cu elucubratiile lor monumentale! O sa va iasa pe toate gaurile, bai, astia, la un moment dat, sa va saturati de luat pe aratura! Da’ tirfa divina nu cumva avea si 3 tite? Sau 2 pizde? Aia chiar ar fi fost minune.

  • maica domnului nu era t….. ta ca sa o jignesti in halu asta….da nevasta ta nu e t……???daca nu crezi in d-zeu ji in maika domnului nu trb sa vb asa….roaga-te pt tn ji pacatele cat mai ai timp pt a ramane alaturi de iisus…….

 5. Preacuviosule si chiparosule, dreptcredinciosule si bisericosule, aparatorule de traditii stramosesti si ce mai vrei tu.

  Ieri citeam diagnosticul Bibliei catre cei care se dau drept invatatori crestini, mai mult pe la bisericile de stat, dar nu cred ca scapa nici un cult crestin de astfel de „poame”:
  „5. Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun şi dintr-o credinţă neprefăcută.
  6. Unii, fiindcă s-au depărtat de aceste lucruri, au rătăcit şi s-au apucat de flecării.
  7. Ei vor să fie învăţători ai Legii, şi nu ştiu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc.”

  Ce spune Dumnezeu despre icoane?
  „Cei ce fac idoli, toţi sunt deşertăciune, şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămână de ruşine.
  Cine este acela care să fi făcut un dumnezeu sau să fi turnat un idol, şi să nu fi tras niciun folos din el?
  Iată, toţi închinătorii lor vor rămâne de ruşine, căci înşişi meşterii lor nu sunt decât oameni; să se strângă cu toţii, să se înfăţişeze, şi tot vor tremura cu toţii şi vor fi acoperiţi de ruşine.”

  Nu sunt de acord cu icoanele, insa as fi mai rezervat sa lovesc in amintirea unei mame care si-a vazut copilul batut in cuie si murind in chinuri.

  Eu am inteles unde bati tu (in BOR), sigur ai inteles si tu unde bat eu ( spre Isus ) .

  • Nu stiu daca ai inteles pe deplin. Blogul nu e despre BOR, ci si despre BOR.

 6. rugati-va lui Dumnezeu sa va ierte pentru blogul si comentariile astea

 7. Confirm. Acum am inteles mai bine. Eram sigur ca ai niste polite personale cu BOR. Nu pot sa te condamn. Religia, traditia, obiceiurile, nu fac decat sa subjuge sufletele, si aceste instrumente vor fi folosite de oameni ca sa stapaneasca peste alti oameni.

  Isus a zis ca adevarul face oamenii liberi. Apoi a mai zis ca El este adevarul. Eu L-am crezut, aceasta este povestea mea.

  Lupta ta este nobila, totusi sa ai grija si de sufletul tau.
  Tu faci entertainement, unii rad, altii se crucesc, altii mai adauga, altii te afurisesc….

  Nu ar strica sa aprofundezi mai mult Cuvantul Lui Dumnezeu, care este universal valabil pentru oameni din orice natzie, nivel intelectual, chiar si pentru copii este accesibil.

  Biblia nu apartine ortodoxiei, ci este Cuvantului Lui Dumnezeu pentru tine, pentru orice om care vrea sa cunoasca gandurile Lui Dumnezeu cu privire la noi. E pacat sa o subminezi asociind-o cu vreun cult.

  Cat despre icoana Maicii Domnului cu 3 maini, de ce te miri? Baietii astia fac orice le trece prin cap daca oamenii in loc sa citeasca din Biblie stau cu gurile si urechile cascate la ce ii invata preotii.
  La fel si tu uneori, folosesti Biblia cu japca, fara sa ii fi patruns simplitatea si frumusetea mesajului.

  • Crestinismul e religie. Ca mai exista si eretici cum ar fi: musulmanii, hindusii, budistii, baptistii, adventistii, ufologii si alte prosteli e partea a doua. Dumnezeu stim ce vrea sa pateasca cei care te indeamna sa slujesti la alti zei.

   • de unse asa incredere ca crestinizmul ci nu musulmanii ai dreptate!?apropo..religia ii o mare h****..cu toti sfintii lor shi hristoshii vostri))))

 8. Salut,
  Am scris ieri o pagina, am pus suflet, patos, compasiune, dragoste, logica, citate din Biblie, ce mai, reteta ideala, dar… s-a sters. : )

  Pentru mine crestinismul nu este o religie. Pentru cei care isi predau viata si vor sa umble cu Dumnezeu crestinismul este un mod de viata. Nu ca as fi mai cu motz sau ca as avea vreun merit, totusi este o mare bucurie si pace sa stii ca ai pacatele iertate in numele Lui Isus din clipa in care ceri acest lucru.

  Este rezonabil sa traiesti viata impreuna cu Dumnezeu, spre binele tau si al semenilor tai.
  In orice alta situatie, iti ratezi viata, pierzi la cel mai important joc:viata ta. Si ai o singura incercare.

  Mesajul Bibliei este simplu, un copil il intelege foarte usor. Dar unii „baieti smecheri” au intrat pe fir si au complicat treaba, punand gheara pe sufletele oamenilor. Isus ii numeste morminte varuite, pui de naparci, fara nici un menajament. Tu ai inteles asta foarte bine, dar te-ai oprit aici.

  ” Filip:-Arata-ne pe Tatal si ne este de ajuns.
  Isus:-De atata timp sunt cu voi, si nu M-ai cunoscut ??? „

  • Eu n-am sters nimic, m-am uitat si in spam si n-a intrat nimic acolo.

   Religia impune un mod de viata, niste reguli de urmat pentru oitele pastorite de Domnul, dar nu e numai asta ci include credinta in Dumnezeu, caci asa cum si tu ai vrea ca bacteriile sa se inchine la tine si sa se roage in genunchi, sa nu rada de tine caci altfel le-ai pedepsi cu Iadul, asa si Dumnezeu vrea ca noi sa il atotveneram mereu ca altfel isi pierde nervii si isi revarsa furia nestapanita asupra noastra.

   Iti mai sugerez sa nu folosesti cuvantul ‘logica’ cand il promovezi pe Domnul nostru caci este o insulta la adresa Lui. El este mai presus de logica, asadar nu are nici o logica.

 9. Tu ai imaginea unui Dumnezeu tiran. Dumnezeu este intr-adevar drept, dar nu tiran. Este in aceasi masura si sfant, si iubitor. Pacatul nu poate sta in prezenta Lui, de aceea ne roaga sa ne curatim pacatele in sangele Fiului Lui, si sa intram in odihna Lui ca si copii iubiti.

  Trebuie sa separi invataturile, ritualurile si jugurile omenesti. Cruciada ta este indreptatita, si Isus a luptat impotriva acestor morminte varuite, si le-a zis oamenilor:”feriti-va de aluatul fariseilor”, adica de invatatura lor. Lui Isus i-a fost mila de oamenii indusi in eroare de mai marii lor si i-a iubit. Tu cred ca mai mult iti bati joc de ei, in ideea ca unii poate se trezesc. (poate gresesc)

  Isus este Fiul Lui Dumnezeu, este Dumnezeu adevarat, cine vine la El este bine primit.

  Si apropo de analogia cu bacteriile, nu as vrea ca baiatul meu sa se tarasca in genunchi in fata mea si sa imi jure supunere, ce oribil. As vrea sa il tin tin brate si sa ii spun ca il iubesc, si sa fie fericit. Ce altceva crezi ca vrea Dumnezeu de la tine?, copilas incapatanat(toti suntem asa).

  • Dumnezeu ne iubeste atata timp cat facem ce zice El. El vrea sa credem in El mai presus de orice.

   „Dacă vine cineva la Mine şi nu urăşte pe tatăl său şi pe mamă şi pe femeie şi pe copii şi pe fraţi şi pe surori, chiar şi sufletul său însuşi, nu poate să fie ucenicul Meu.
   Şi cel ce nu-şi poartă crucea sa şi nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu. ”

   „Cine nu este cu Mine este împotriva Mea”

   „Să nu te învoieşti cu ei, nici să-i asculţi; să nu-i cruţe ochii tăi, să nu-ţi fie milă de ei, nici să-i ascunzi;

   Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul.

   Să-i ucizi cu pietre până la moarte, că au încercat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău!!!”

   Mai vezi si asta:
   https://bombacuneuroni.wordpress.com/2009/07/06/reguli-de-conduita-sexuala-crestin-ortodoxa/

   Tu crezi ca Dumnezeu e prietenul tau de pahar si te tragi de sireturi cu El?
   Tu poate nu ti-ai trimite copilul in Iad pentru ca a glumit despre tine, dar Domnul e Seful ! In fata Lui trebuie sa stam culcati, in genunchi, si sa ne sacrificam placerile materiale pentru a spera la mila Lui !

 10. Salut
  Nu am nici o dilema. Nu ai mai auzit de prieteni ai lui Dumnezeu?
  Isus spune: „Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu.”
  *****************
  Tu iti porti singur vina pentru pacate, prin fapte rele, minciuni, ura, ganduri rele, ti le cunosti tu singur care sunt, prin constiinta pe care o ai de la Dumnezeu. Dumnezeu este sfant si nu poti sta in prezenta lui murdar.
  *****************
  Dumnezeu le atrage atentia evreilor cat de importanta este legatura lor cu El, si sa nu lase pe nimeni sa ii indeparteze de Stanca pe care stau. Binentelesc ca evreii nu au ascultat atunci, si au inceput sa se inchine la idolii popoarelor, sa imprumute obiceiuri pagane(cum avem si noi acum in religia destule), si au avut multe necazuri, ca orice om care nu se lipeste de Dumnezeu. Nu are cum sa iti fie bine fara Dumnezeu, asta este ideea.
  ****************
  Apropo de cine nu isi uraste pe tata si pe mama, pe femeie si pe copil, ba chiar sufletului lui, nu poate fi ucenicul Meu.
  Cine ti-a dat pe tatal, pe mama, pe sotie, pe copii, sufletul, bunurile, talentele tale, viata ta?
  Lui ar trebui sa ii multumesti in primul rand pentru atatea cadouri frumoase ale vietii, pentru ca nu iti apartin, nu le-ai castigat prin puterile tale. Ce ai sa fie al tau?
  Si acum imi dau cu parerea ca Isus a vrut sa zica ca dragostea ta pentru Dumnezeu trebuie sa fie muuuult mai mare decat dragostea ta pentru familie. Probabil ca s-au scris carti pe tema asta.

  • Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu

   Asta le zicea ucenicilor, carora le-a zis ca le-a si asigurat un loc in Rai. Sper ca nu te crezi vreun apostol. 🙂

   Iar putin mai sus le zice asa:

   „Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ce vă poruncesc Eu. „

   Daca nu, nu…

   „“Dacă vine cineva la Mine şi nu urăşte pe tatăl său şi pe mamă şi pe femeie şi pe copii şi pe fraţi şi pe surori, chiar şi sufletul său însuşi, nu poate să fie ucenicul Meu.”

   Scrie foarte clar „cine nu uraste”. Cine esti tu sa rastalmacesti cuvintele Domnului? Asa faceti toti cand nu va convine. Veti arde in iad!!!

 11. Ma scarpin si eu in cap ca Moromete si iti zic ca Mitica: Putintica rabdare, ca o sa stai in fata Lui si o sa ai toate raspunsurile. (vezi ca raspund cat pot si eu de bine mai jos). De preferat ca atunci sa fii grau, nu neghina.

  Apostol nu, crestin da.

  Isus i-a scandalizat de multe ori atat pe dusmani cat si pe ucenici de mai multe ori, la fel si pe mine. Nici tu nu faci exceptie.

  „Daca ochiul tau.., daca mana ta ….., te fac sa cazi in pacat, e mai bine sa le tai, decat sa ajungi unde nu trebuie.” Atat de serioasa e problema si de rau va fi fara Dumnezeu pentru vesnicie. Isus foloseste si aici niste metafore extreme, ca niste palme, ca sa trezeasca niste oameni morti in pacate.

  Nu vreau sa rastalmacesc, ci sa inteleg cuvintele Lui Isus.

  Totusi care este porunca lui Dumnezeu, ce vrea El de la noi? Zi-ne clar si nu ne mai tine in tensiune, l-au intrebat evreii pe Isus.
  „-Raspuns: sa credeti in Acela pe care L-a trimis El.”

  • Pai Iisus a zis destul de clar. Tu incerci sa ma convingi sau sa te convingi ca de fapt voia sa zica altceva si ca erau niste metafore fiindca nu-ti vine tie furnicuta pamanteana a crede ca este chiar asa cum a zis. Cum hotarasti tu ce e metafora si ce nu?

 12. Va salut din nou cu stima, fac o mica pauza din sesiunea de varuit tavanul.

  Nu e nevoie sa te afunzi in analize literare ca sa intelegi mesajul Bibliei.
  Nu e nevoie sa iti incordezi prea tare creierul ca sa il intelegi pe Isus.
  Daca ti se pare prea incurcat un anumit pasaj, cauta altul mai pe inteles sau roaga-te sa il intelegi, sau uite putem discuta prieteneste, ca unul care imi pun aceleasi intrebari.

  Draga Omule, esti mort in pacatele tale, vino la Isus ca sa te curate, primeste cu bucurie acest cadou. E minunat. Macar incearca, ce tot atata boscorodeala. Pune-l la incercare pe Isus.

  Spune-i asa:
  ” Isuse, daca esti tu Fiul Lui Dumnezeu si pretinzi ca imi poti lua pacatele, as vrea sa faci acest lucru si in viata mea, vreau sa fiu curat si sa am o viata fericita cu Tine.”

  Ma rog ca si tu sa iti dai seama ca ai pacate, ca toti oamenii, si ai nevoie de iertare.

  Intentiile tale sunt bune. Pentru capii religiosi, pentru politicieni, esti o furnicuta buna de muls si condus.

  Pentru Dumnezeu esti atat de important, incat L-a dat pe Fiul Lui preaiubit sa moara pentru tine. Nu se poate mai mult de atat. Dumnezeu a dat ce avea mai de pret pentru tine, ca sa fii rascumparat. Dumnezeul pe care tu il acuzi de atatea rele, cruzimi, tiranie, cel care a creat Universul si o casuta minunata pentru oameni…

  Uite, daca ai incepe sa vorbesti cu Dumnezeu in rugaciune, nu e un semn de slabiciune al intelectului tau, ci e un lucru foarte rezonabil. Pune la incercare Sangele Lui Isus.
  „Isuse, te rog spala-mi si mie pacatele.”

  • Se pare ca nu eu sunt cel care are nevoie de clarificari privitoare la acele pasaje care sunt foarte clare. Daca in Biblie scrie „rosu” tu spui ca poate e vorba despre „albastru”?

   Cat despre „nu se poate mai mult de atat”, tin sa-ti amintesc ca Dumnezeu este atotputernic. Asta implica faptul ca poate de o infinitate de ori mai mult de atat.

   Dar noi suntem robii Lui si nu trebuie sa ne indoim de ceea ce face ci sa vedem cat de minunat este, chiar daca mai vine un potop sau un cutremur si nenoroceste toata populatia Pamantului. Voia Sa nu se discuta, se executa (si se crede).

  • sa fim rascumparati de la cine? nu tot de la el? nu-ti dai seama cat de aiurea e logica asta? ne pedepsea pe vremuri ca un capcaun ca apoi sa se transforme intr-un omulet de pe o planeta infima din univers care sa guste niste cuie pe o cruce (sunt altii care au suferit torturi mult mai groaznice) si sa zica ca s-a razgandit si ne-a iertat.

   „Religious people often accuse atheists of being arrogant and of placing ourselves in the position of God, but really it is the theist who has all the vanity. He can’t stand to think that he will ever cease to exist. As Freud said, Christianity is the most egotistical of the religions. It is based on the premise ‘Jesus saves me.’ ”

   – Marian Noel Sherman

 13. Hmm. Chuck Norris a numarat infinutul….de doua ori. : )

  Gandurile Lui Dumnezeu nu sunt la fel ca ale noastre, de ce tot ne miram?

  Da, avem pe de o parte perspectiva Dlui Pompiliu, de furnicutze, robi, paduchi, nu prea ne place ideea, nu-i asa? Fiti pe pace, nici Dumnezeu nu va considera asa, Lui ii pasa de noi cu adevarat, ca noi il respingem, e altceva.

  Romani 9:
  18Astfel, El are mila de cine vrea, si impietreste pe cine vrea.
  19 Dar imi vei zice: „Atunci de ce mai baga vina? Caci cine poate sta impotriva voii Lui?”
  20 Dar, mai degraba, cine esti tu, omule, ca sa raspunzi impotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a facut: „Pentru ce m-ai facut asa”?

  Dar avem si perspectiva pe care Dumnezeu o doreste si pentru care a-ti fost plamaditi cu atata grija si adusi in fiinta:
  Ioan 1:12
  Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;

  Aceasta ultima perspectiva a dat nastere in mine a unei noi fapturi cu o alta viziune, ca viata este mai mult decat a manca, a bea, a te distra, a te imbraca. Cuvantul Lui Dumnezeu este cu adevarat o hrana, un scut si o sabie.

  Evrei 4:12
  Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.

  Poate la inceput este o pastila amara pentru un suflet rebel si mandru, dar e o doctorie care vindeca, care poate schimba inimile noastre de piatra:

  Ezechiel 36:26
  Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne.

  Yours,
  Daniel

  • Intr-adevar lui Dumnezeu ii pasa de noi ca altfel nu si-ar bate capul cu problemele noastre marunte, precum in ce zile ale saptamanii si cu cine avem voie sa facem sex, in ce zile si ce anume sa mancam, ce fel de jertfe sa ii aducem (cu necuratenie sau fara), ce trebuie sa facem cu paganii care nu cred in El, etc.
   Asta nu inseamna ca nu suntem robii Lui si ca nu suntem niste furnicute, niste bacterii, in comparatie cu cel care a creat Universul.

   El ne numeste „copii” fiindca suntem creatia Lui, nu fiindca ne putem compara cu El. Nu e ca un copil normal al unui om, pentru ca acesta nu s-ar vrea trimis in Iad pentru nimic in lume, pe cand noi fata de Dumnezeu daca nu-i respectam poruncile vom suferi neincetat pentru indrazneala de a nu crede ca El exista (desi se ascunde fizic) si celelalte porunci.

 14. PS: Va multumesc pentru tonul civilizat pe care purtam discutia, stiu ca este tentant mai ales sub pavaza anonimatului de pe internet sa folosim tonuri urate unii la adresa altora.
  Eu nu pot decat sa va povestec viata mea reala din clipa in care I-am zis Lui Isus:”cred in Tine”, fara sa Il vad cu ochii fizici, fara sa Il aud cu aceste urechi, ci doar prin credinta ca El este Fiul Lui Dumnezeu, citind asta dintr-un micutz Nou Testament primit de la niste crestini in camera de camin de la facultate. Lucrul acesta ne-a adus aici impreuna sa dezbatem acest subiect de pe pozitii diferite.

  Din 2001 si pana in prezent studiez problema cat imi permite timpul, alte religii, dovezi stiintifice, arheologie, istorie, intelectul meu nu are odihna in aceasta privinta. Biblia este scrisoarea Lui Dumnezeu pentru fiecare din noi.

 15. Isus nu a tinut Sabatul si a fost acuzat de preoti pentru aceasta.
  Cat despre sex trebuie sa citesc articolul Dvs mai intai, dar exemplul cuplului cel mai bun este Adam si Eva, barbat si femeie.
  Faceti o mare varza cu Vechiul si Noul Testament, la fel ca orice preot ortodox, desi nu cu aceleasi intentii, fara sa doriti sa intelegeti mesajul Lui Dumnezeu.

  Jertfele au incetat odata cu cea mai mare jertfa, cea a Lui Isus, de dragul domniei voastre. Este valabil inclusiv pentru evrei, cu ata mai mult pentru noi, neamurile.

  Prin acesta jertfa va reamintesc ca avem intrare libera la Dumnezeu, ca niste copii iubiti si scumpi. Perdeaua dinlauntrul Templului s-a rupt de sus in jos, atentie la sensul ruperii, Dumnezeu a initiat refacerea legaturii rupte in Eden.

  Sesisez la Dvs ca si la miscarea Adventista negarea unui Dumnezeu care ar putea crea iadul ca sa ii pedepseasca pe oameni. Nu il respingeti pe Dumnezeu pentru ca nu se incadreaza tiparelor noastre. Noi singuri ne acuzam si nu dorim sa traim fericiti cu El, singura fericire adevarata si dorinta cea mai intensa a sufletelor noastre.

  Va oripileaza ideea unui iad in care ard pacatosii? Nu mai ezitati, luati o decizie, fie si in gand, de a va curati pacatele prin jertfa Lui Isus, cum scrie in Biblie. Dumnezeu va doreste cu El.

  Cu stima,
  Daniel

  • Ce varza fac? Nu e aceeasi Biblie? Nu e acelasi Dumnezeu? Una minte ci cealalta e buna?

   Sabatul in Noul Testament:
   A venit în Nazaret, unde fusese crescut; şi, după obiceiul Său, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogă. (Luca 4:16)
   S-a pogorât în Capernaum, cetate din Galilea, şi acolo învăţa pe oameni în ziua Sabatului. (Luca 4:31)
   Fiul omului este Domn chiar şi al Sabatului. (Marcu 2:28, Matei 12:8)
   Rugaţi-vă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici într-o zi de Sabat. (Matei 24:20)
   Din Perga şi-au urmat drumul înainte, şi au ajuns la Antiohia din Pisidia. În ziua Sabatului, au intrat în sinagogă şi au şezut jos. (Faptele Apostolilor 13:14)
   Căci locuitorii din Ierusalim şi mai marii lor n-au cunoscut pe Isus; şi prin faptul că L-au osândit, au împlinit cuvintele proorocilor, care se citesc în fiecare Sabat. (Faptele Apostolilor 13:20)

   Dat fiind faptul ca cei care nu-L slujesc ard in Iad, cum poti sa spui ca te tragi de sireturi cu El si ca nu suntem robii lui Dumnezeu?

 16. Cuvantul Sabat inseamna odihna, asta este ideea, sa te odihnesti, nu neaparat romaneste, cu mici, bere si manele. Evreii au transformat Sabatul intr-o institutie administrativa, tinand niste ritualuri complicate, punand niste poveri pe umerii evreilor.

  Primii crestini au dezbatut acest aspect la vremea lor. Crestinii din randul evreilor ar fi vrut sa se intoarca la aceste juguri ale legii, si sa ii oblige pe toti crestinii neevrei sa tina si ei sabatul, circumcizia si alte ritualuri ale legii. (Asta se intampla acum in biserica oficiala, se tin niste ritualuri moarte, fara viata )

  Fapte 15
  24 Fiindca am auzit ca unii, plecati dintre noi fara vreo insarcinare din partea noastra, v-au tulburat prin vorbirile lor si v-au zdruncinat sufletele, zicand sa va taiati imprejur si sa paziti Legea;
  …..
  28 28 Caci s-a parut nimerit Duhului Sfant si noua sa nu mai punem peste voi nicio alta greutate decat ceea ce trebuie,
  29 adica: sa va feriti de lucrurile jertfite idolilor, de sange, de dobitoace sugrumate si de curvie, lucruri de care, daca va veti pazi, va fi bine de voi. Fiti sanatosi!”

  Ziua de odihna dupa 6 zile de munca mi se pare un lucru binevenit, e spre binele nostru, nu suntem niste animale de povara care muncesc non stop. Iar daca iti faci putin timp sa ii multumesti Lui Dumnezeu pentru lucrurile frumoase pe care le-ai primit cadou de la El, este ceva placut.

  M-am gandit de ieri sa iti impartasesc niste versete din Deuteronom, pe care Dumnezeu le-a spus evreilor, si noua astazi.

  11 Porunca aceasta, pe care ti-o dau eu azi, nu este mai presus de puterile tale, nici departe de tine.
  12 Nu este in cer, ca sa zici: „Cine se va sui pentru noi in cer si sa ne-o aduca, pentru ca s-o auzim si s-o implinim?”
  13 Nu este nici dincolo de mare, ca sa zici: „Cine va trece pentru noi dincolo de mare si sa ne-o aduca, pentru ca s-o auzim si s-o implinim?”
  14 Dimpotriva, este foarte aproape de tine, in gura ta si in inima ta, ca s-o implinesti.
  15 Iata, iti pun azi inainte viata si binele, moartea si raul.
  16 Caci iti poruncesc azi sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, sa umbli pe caile Lui si sa pazesti poruncile Lui, legile Lui si randuielile Lui, ca sa traiesti si sa te inmultesti si ca Domnul Dumnezeul tau sa te binecuvanteze in tara pe care o vei lua in stapanire.
  ………………
  Alege viata, ca sa traiesti, tu si samanta ta,
  20 iubind pe Domnul Dumnezeul tau, ascultand de glasul Lui si lipindu-te de El: caci de aceasta atarna viata ta si lungimea zilelor tale, si numai asa vei putea locui in tara pe care a jurat Domnul ca o va da parintilor tai, lui Avraam, Isaac si Iacov.”

  Eu am inteles ca este vorba de o simpla decizie a inimii tale de a-l iubi pe Dumnezeu.
  „Alege viata, ca sa traiesti,”

  • Inseamna ca nu stii ce inseamna porunca. Si care sunt consecintele necredintei in Dumnezeu.

 17. Unele porunci sunt spre bine. Si regulile de circulatie sunt niste porunci, hai sa nu le mai respectam.

  Poruncile unui tata iubitor sunt spre bine, fara sa intarate sufletul copilului, fara sa il jigneasca, fara sa ii ingroape personalitatea. Daca esti tata intelegi ce spun, vrei binele copiilor tai, sa ii stii la adapost.

  Luca 13:34
  Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci si ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine; de cate ori am vrut sa strang pe fiii tai, cum isi strange gaina puii sub aripi, si n-ati vrut!

  • Nu poti compara regulile de circulatie care sunt pentru protejarea oamenilor de poruncile lui Dumnezeu care multe sunt intru preaslavirea Sa.

  • tie ca tata cand nu-ti respecta fiul poruncile tu il trimiti in iad? daca face ce zici tu si te iubeste il lasi in casuta la tine, daca nu, il dai in jungla la hiene?

   sau daca il lasi la orfelinat de mic si ii dai cateva indicii intr-o care de colorat cu printi si balauri cum ca „eu sunt tac-tu si daca nu crezi asta o sa suferi necredincios mic, o sa te arda dracii pe un gratar ca nu te-ai gandit mereu la mine si nu ai spus poezii inchinate mie (rugaciuni) si ai dat curs placerilor de a te juca cu LEGO cand eu ti-am interzis asta ca sa te purifici prin abtineri si nu degeaba m-am sacrificat eu pentru tine ca sa vii tu si sa te joci cu LEGO.”

 18. este adevarat interesant despre maica domnului dar Danil incearca sa va lamureasca cum sa intamplat nasterea !Asa ca mai bine cititi decat sa va certati!

 19. adi, good point =))))

 20. „Icoana Maicii Domnului cu trei maini”.
  Panaghia Tricherousa este o icoana de iconostas, foarte veche, cunoscuta ca „Icoana Maicii Domnului cu trei maini”. Icoana se afla in prezent la Manastirea Hilandar din Muntele Athos. Cei ce nu cunosc istoria acestei icoane inclina sa creada, in mod gresit, ca cele trei maini reprezentate sunt ale Maicii Domnului. Insa nu este asa. Initial era o icoana realizata intru totul dupa canoanele iconografice, asemanatoare cu Maica Domnului Hodogitria – „Aratatoarea caii”. Potrivit traditiei, aceasta icoana a Maicii Domnului era zestrea de familie a Sfantului Ioan Damaschin si o avea in casa lui din Damasc, chiar cand fusese intaiul sfetnic al stapanitorului saracinilor, califul musulman Ualid (705-715).

  Dupa ce Sfantul Ioan Damaschin a tinut cuvantarile pentru apararea icoanelor, iconoclastii i-au taiat mana dreapta. Atunci Sfantul Ioan, tinand mana sa taiata, a cazut inaintea acestei icoane a Maicii Domnului, cerand sa-l vindece, si Maica Domnului intr-adevar a vindecat mana Sfantului, care s-a alipit in chip minunat la locul ei.

  Drept multumire si recunostinta nemarginita, Sfantul Ioan a adaugat la icoana Maicii Domnului o mana din argint, in partea de jos, astfel incat da impresia ca Maica Domnului are o a treia mana. De atunci in aceasta icoana purtand numele „Cu trei maini” (sl.:Troerucica; gr.: Tricherousa), sub mainile Maicii Domnului, este reprezentata si mana Sfantului Ioan Damaschin

  • Slava Domnului ca a spus cineva adevarul. Toate cele sfinte au un rost, toate au insemnatate. Maica Domnului sa ne ierte pe toti . Toti cei care ati facut comentarii nepotrivite despre Maica Domnului, sa mergeti sa va spovediti si sa va rugati Maicii Domnului de iertare daca nu ati facut asa deja. Maica Domnului vesnic se roaga pentru noi Domnului si plange pentru noi sa ne ierte si sa ne mai dea inca o sansa si inca o sansa. Cititi , dragii mei, din minunile Maicii Domnului, si veti intelege mai bine iubirea ei pentru oameni. Si cand nu stiti taina unui lucru, mai ales cand este vorba de cele sfinte, nu vorbiti la intamplare ca mare osanda va puteti atrage asupra voastra. Mai bine cautati si veti afla raspunsul adevarat.

 21. E suficient sa dati search pe google si aflati ce reprezinta aceasta icoana. Dar afla Adevarul numai cine il cauta. Cine nu!- se lipseste de bunavoie de aflarea sa. Dar macar sa taca daca nu stie, nu sa se faca de ras cu nestiinta sa.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s