Masuri de criza in Romania

Scaderea cu 25%, respectiv 15%, a salariilor si pensiilor de la stat nu ar trebui sa ne intristeze prea tare, caci acesti bani vor fi folositi pentru a construi noi biserici.

In timp ce statele occidentale acorda o importanta tot mai scazuta religiei, Romania intra intr-o campanie de crestinizare masiva a poporului sau deznadajduit, cuprins de o absurda neincredere in institutiile statului. Insa aceasta neincredere este nefondata, intrucat aceasta masura a fost luata pentru combaterea crizei prin ajutarea lacaselor de cult, responsabile cu regenerarea morala a tarii. Prin aceasta, criza va trece mult mai usor fiindca un suflet pur este mai important decat problemele economice cu care este confruntat omul. Sfantul Petru nu va intreaba dupa ce muriti cat de bogati ati fost, ci cat de umili si credinciosi v-ati aratat fata de altii si fata de Biserica Ortodoxa Romana.

Spuneti asadar DA construirii de lacase de cult, acoperisuri de biserici aurite, ridicarii de simboluri crestine in orase, si lasati crestinismul sa va patrunda in minte, scoli si in case, pentru a scoate Romania din criza, si nu va impotriviti scaderii veniturilor. Cand veti auzi ca Biserica sa comenteze impotriva masurilor de reducere a salariilor si pensiilor cu 25% si 15%, atunci sa o sustineti, dar pana atunci sa ziceti mersi ca traiti intr-o tara aflata pe calea cea dreapta, crestin-ortodoxa.

Lasati-i pe doctori, profesori, cercetatori si alti necredinciosi sa-si faca griji pentru buzunar.

Daca ati inteles mesajul meu, va las cu noutatile intreprinse de parteneriatul dintre Biserica Ortodoxa si statul roman:

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, au semnat ieri, 16 iunie, în Sala „Sfinţilor Români”, din Reşedinţa patriarhală, un protocol privind parteneriatul între Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureştilor şi Consiliul Local al Sectorului 2 din Municipiul Bucureşti.

un parteneriat fructuos pentru bunastarea tarii

Protocolul prevede implicarea atât a Arhiepiscopiei Bucureştilor, cât şi a Primăriei Sectorului 2 în construcţia de biserici, restaurarea unor lăcaşuri de cult, precum şi a activităţilor sociale.

Noi, cei din sectorul 2, am dezvoltat mai multe proiecte cu parohiile, cu bisericile din această zonă a Capitalei, ajutându-le practic la diverse activităţi cu finanţări pentru a asigura condiţii foarte bune în bisericile noastre. Semnarea acestui protocol încununează un demers pe care îl facem de mai mulţi ani şi care să dezvolte practic implicarea Primăriei şi a cetăţenilor sectorului 2 într-o relaţie de continuitate cu Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureştilor şi cu parohiile noastre din sector„, a spus Neculai Onţanu, primarul sectorului 2.

Edilul a subliniat că un obiectiv important se referă şi la suţinerea lucrărilor necesare realizării Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, un obiectiv esenţial pentru toţi românii, evidenţiind că „este o mare onoare pentru noi să ne putem implica, să dăm o mână de ajutor consistentă în finanţarea lucrărilor la această catedrală care defineşte credinţa poporului român„.

Primarul a remarcat: „Implicarea Bisericii noastre Ortodoxe strămoşeşti este foarte puternică în a-i ajuta pe oamenii care sunt în nevoi. Prin proiecte comune, vrem să realizăm şi să rezolvăm asemenea situaţii pentru ca oamenii să aibă o viaţă normală şi decentă„.

Primaria Sectorului 2 sprijina proiectele Patriarhiei Romane

Biserica – Casa Domnului

Parteneriatul dintre stat si Biserica – eliminarea taxelor pentru biserici

Parteneriatul dintre stat si Biserica

Un comentariu

  1. slobozimash in izmene


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s