Minuni ale Domnului: magari vorbitori

Religia este o colectie nemaipomenita de minunatii pentru cei ce aleg sa creada cu adevarat in ea si sa lase deoparte vrajitoriile ratiunii si tehnologiei. Pe vremuri, fapte incredibile cuprindeau Pamantul, iar Dumnezeu se arata oamenilor in diverse moduri. Cand un om vorbea cu Domnul, el nu era considerat pe nedrept debil sau schizofrenic, caci oamenii, care gandeau rational, stiau ca la mijloc este ceva curat sau necurat pus la cale de Stapanul Imparatiei Ceresti sau de ingeri ai lui.

Unul din exemplele ce ne dovedesc faptul ca Dumnezeu exista si este atotputernic este faptul ca ii facea chiar si pe magari (asini) sa vorbeasca:

Iar asina, văzând pe îngerul Domnului, s-a culcat sub Valaam. Atunci s-a mâniat Valaam şi a început să bată asina cu toiagul. Dar Domnul a deschis gura asinei şi aceasta a zis către Valaam: „Ce ţi-am făcut eu, de mă baţi acum pentru a treia oară?” Şi Valaam a zis către asină: „Pentru că ţi-ai râs de mine; de aş fi avut în mână o sabie, te-aş fi ucis aici pe loc”. Răspuns-a asina lui Valaam: „Au nu sunt eu asina ta, pe care ai umblat din tinereţile tale şi până în ziua aceasta? Avut-am oare deprinderea de a mă purta aşa cu tine?” Şi el a zis: „Nu!” (Numerii 22:27-30)

Iata asadar cat de mare si potent este Domnul nostru, si cate minunatii fabuloase face El, acum si-n pururea, si-n vecii vecilor, Amin.

Credeti in ele si nu cercetati!

9 comentarii

 1. Poate intr-o zi si tie o sa-ti vorbeasca o asina sau un cal despre calea gresita pe care mergi si-atunci o sa crezi in Dumnezeu.

  Tu de ce nu judeci tot contextul respectiv, de ce-o nu vezi imaginea per ansamblu?
  Eu cred ca mai degraba a crezut Valaam ca greseste atunci cand i-a vorbit asina , decat daca i-ar fi spus-o un om .

  PS. Toti cer care au tradus si traduc biblia pe bucatele ratacesc.

  • Valaam si-a dat seama ca greseste cand a vazut ca Dumnezeu se arata prin ingeri ca sa-i ia apararea magarului.
   Cum sa nu cred in Dumnezeu si in magari vorbitori daca asa scrie in Biblie?

 2. Daca ar cuprinde numai aceasta scena si Dumnezeu ne-ar cere sa credem in El numai pt. asta desigur ca n-ar fi crezut nimeni in El, dar asta-i o exceptie in Biblie, si nu numai in Biblie sunt relatate astfel de scene.De ex. in viata Sf. HAralambie se spune ca cei il duceau spre locul de tortura, vreo 20 de soldati pagani, au fost mustrati de un cal .
  Tot ceva asemanator s-a intamplatin anii 90 cxand un preot tanar care nu credea in Dumnezeu merge la sf Paisie aghioritul din Athos si-i spune acest lucru. Dar in momentul discutiei trece pe langa ei o soparla mica, pe care sf . Paisie o intreaba: „Exista Dumnezeu sau nu?” la care soparla se opreste, se ridica in doua picioare, isi face de trei ori cruce si zice:” Exista Tata, Fiu si Duh Sfant, Treime Sfanta”, la care preotul cel tanar o ramas mut si fireste c-o crezut in Dumnezeu. Dupa ce el a spus despre aceasta intamplare celor din satul lui, toata lumea il poreclea „soparla”.

  • si noi trebuie sa credem asta? 🙂

  • Saracu de tine …

  • SA FIE CLAR SOPARLA ACEEA ERA STRAMOSUL LUI KERMIT CARE DE ASEMENEA VORBESTE,UNII SPUN CA E MARIONETA DAR SUNT EI NISTE IGNORANTI SUNT SIGUR CA VORBESTE SINGURA PT CA EU CRED TOT CE VAD LA TV ASA CUM CRESTINII CRED TOT CE CITESC IN VIETILE SFINTILOR DAR MAI ALES IN SFANTA CARTE,EI NU SE INDOIESC EU DE CE AS FACEO?

 3. „Unul din exemplele ce ne dovedesc faptul ca Dumnezeu exista si este atotputernic este faptul ca ii facea chiar si pe magari (asini) sa vorbeasca”
  Deci…. in coran, cand allah face minuni sau alti zei fac lucruri supranaturale, tragem concluzia ca: 1. zeul respectiv exista; 2. zeul este atotputernic.
  Dar… de ce nu credeti in ceilalti? Nu vedeti ca voi insiva va incuiati singuri prin afirmarile voastre? Asa, urmatorul meu punct: daca sunteti crestini, sunt sigur ca il urmati pe Isus. Si daca il urmati… de ce nu faceti ce zice? Punctul meu: luati bibla, cuvantul minciunii al unui zeu ipocrit gelos si nepasator, si uitativa la matei 18:9: „Si daca ochiul tau te face sa cazi in pacat, scoate- si leapada-l dela tine. Este mai bine pt tine sa intri in viata numai cu un ochi etc etc…”. Acum… stiti ca a preacurvi e un pacat. Stiu ca TOTI… ati vazut macar odata un film porno, si mai stiu si ca va placut de femeia care era in el (numai daca nu era grasa….), iar asta inseamna ca ai preacurvit cu ea in inam ta (Matei 5 27-28).
  Pai si atunci, daca nu sunteti prosti, stiti deja ce vreau sa va spun… Daca ati asculta de Isus, acum ar mai trebui sa va scoateti amandoi ochii… (daca se poate luativa inca cateva sute de ochi pentru fiecare femeie cu care ai preacurvit in inima ta, si scoatei si pe aia).
  Sa aveti o zi buna.

  • Blasfemie! Dumnezeu spune ca El este cel adevarat, asadar El este cel adevarat.

 4. Tabloul afisat este superb, Rembrandt.

  http://www.rembrandtonline.org/Angel-and-the-Prophet-Balaam.html


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s