Cum scapam de atei

Un crestin in cautare de Adevar a ajuns aici pe blog cautand pe google „cum scapam de atei„. Pentru ca lui Dumnezeu nu-i plac oamenii care nu i se inchina Lui, m-am gandit ca este o problema de actualitate socio-politica, problema care este bine de avut in vedere si in sedintele din Parlamentul Romaniei si al altor tari. Este drept ca ateii nu trebuie sa pateasca mare lucru din partea crestinilor decat daca incearca sa deschida gura, sa te sminteasca. Dumnezeu, in preaindestulata Sa mila si bunatate, ne-a dat noua oamenilor libertatea democratica de a alege intre poienita din Rai si tortura vesnica din Iad, in cazurile in care fie il veneram, fie nu. Deci practic suntem obligati sa il alegem pe El, libertate pe care ne-a dat-o iubindu-ne.

Ateii il neaga pe Dumnezeu spunand ca nu au „dovezi si IQ atat de mic pentru a mai crede in zei in secolul 21 in care s-a descoperit supraconductibilitatea, fisiunea nucleara, hologramele, iar Dumnezeu nu ofera decat o cruce desenata pe un sandwich sau o icoana cu cateva picaturi de mir pe ea”. Ei se inchina pe ascuns, fara sa-i vedem (dar intotdeauna stim) la dumnezei pagani: Darwin, Einstein, Dawkins, maimuta, Mark Twain, Remus Cernea s.a.. Dumnezeu este singurul adevarat, pentru ca asa scrie in Biblie, Biblia e dovada suprema; simplul fapt ca scrie „Biblie” pe ea, o face automat adevarata.

Problema e ca unii vorbesc cam mult. Ateii ar trebui sa taca, sa nu ne mai pangareasca credintele cu spurcaciunile si ereziile lor si sa nu ne mai necinsteasca Biserica si liderul spiritual, cum face de exemplu iubitoarea de unicorni prin aceasta poza:

schizophrenia=religion

Este valabil si pentru adeptii evolutiei, heliocentrismului si alte minciuni marsave care contrazic Biblia, cat si cei care indraznesc sa se opuna contribuirii lor la bunastarea Bisericii prin taxe si impozite.

Ca sa raspund in sfarsit acelui omulet crestin, Dumnezeu este foarte clar in aceasta privinta, a celor ce slujesc altor dumnezei, conventionali sau nu, si care incearca sa convinga si pe alti oameni:

De te va îndemna în taină fratele tău, fiul tatălui tău, sau fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau femeia de la sânul tău, sau prietenul tău care este pentru tine ca sufletul tău, zicând: Haidem să slujim altor dumnezei, pe care tu şi părinţii tăi nu i-aţi ştiut,

Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc împrejurul tău, aproape sau departe de tine, de la un capăt până la celălalt al pământului,

Să nu te învoieşti cu ei, nici să-i asculţi; să nu-i cruţe ochii tăi, să nu-ţi fie milă de ei, nici să-i ascunzi;

Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul.

Să-i ucizi cu pietre până la moarte, că au încercat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău!!!

(Deuteronomul 13:6-10)

Desigur ca poate din cauza metodei neplacute sau ca Dumnezeu nu ar putea sa ceara asa ceva, unii crestini vor invoca tot felul de chestii precum ca unele pasaje biblice trebuie luate metaforic. Este adevarat, in ziua de azi nu este obligatoriu sa omori cu pietre sau cu sabia, poti folosi si cutite, topoare, tarnacoape, pistoale sau chiar avioane care intra in cladiri inalte. Rezultatul este acelasi, iar Dumnezeu va fi multumit pentru ca i-ati respectat porunca data de El insusi in Biblie, care este adevarata.

42 comentarii

 1. Baaa pe mine nu puteti sa ma ucideti ca pe mine ma protejeaza unicoarna MUHAHAHAHHA!!

  • Ce ras satanic, se vede ca nu crezi in Dumnezeu. 🙂

 2. Daca zeul vostru labil psihic zice sa ne iubim aproapele nostru si sa ne iubim unii pe altii, iar in cele zece pornuci ne zice sa nu ucidem, de ce exista aceste versete in biblie? „De te va îndemna în taină fratele tău, fiul tatălui tău, sau fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau femeia de la sânul tău, sau prietenul tău care este pentru tine ca sufletul tău, zicând: Haidem să slujim altor dumnezei, pe care tu şi părinţii tăi nu i-aţi ştiut,

  Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc împrejurul tău, aproape sau departe de tine, de la un capăt până la celălalt al pământului,

  Să nu te învoieşti cu ei, nici să-i asculţi; să nu-i cruţe ochii tăi, să nu-ţi fie milă de ei, nici să-i ascunzi;

  Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul.

  Să-i ucizi cu pietre până la moarte, că au încercat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău!!!”
  Ce diferenta exista intre crestini si musulmanii teroristi? Cat desrpe biblie, e cea mai vanduta carte de pe mapamond si cea mai simpla cale de ai corupe populatia sa se inchine unui prieten invizibil, amenintandu-i cu infernul pentru nesupunere.

  • Cele 10 porunci sunt mai generale, dar exista exceptii ca cele mai sus amintite.

 3. Nu veti putea scapa nici odata de atei, ei sunt oameni normali, pe cand voi teistii veti disparea cat mai repede, deoarece omul viitorului va fi cu mult mai inteligent decat in ziua de azi si isi va da seama ca nu exista nici un zeu.

  • Atunci va veni Apocalipsa, iar balaurul va tasni din Pamant, vai si amar va fi de oamenii care nu L-au venerat pe Dumnezeu din Ceruri si vor suferi razbunarea Acestuia.

 4. Evolutionismul predat cu atata ardoare in institutii de invatamant este o negare a liberatatii de gandire si o violare grosolana a drepturilor omului (dreptul la credinta).

  Esti practic fortat sa retii o simpla teorie, fara nici o baza, inghitind buimac tot felul de concepte instabile conform carora omul se trage din maimuta… daca ei isi doresc ca in marea lor familie sa faca parte si un gibon nu au decat, dar sa nu inoculeze nimanui asta.

  Ziua în care biochimiştii vor realiza o celula , este doar o iluzie ,nimic mai mult.

  De fapt, problema realizării unei celule simple vii, care să conţină AND, şi deci să-şi asigure reproducerea, prezintă o complexitate enormă, şi unii savanţi înclină să creadă că nici odată nu va fi rezolvată de om.

  Ateismul „ştiinţific” nu este chiar atît de ştiinţific cum vrea să pară.
  Avem de a face cu o simplă unealtă politică în mana unei noi orînduiri „iluministe” care, se pare, a descoperit cea mai sigură cale de robire a maselor: uciderea lui Dumnezeu.

  • Evolutionismul predat cu atata ardoare in institutii de invatamant este o negare a liberatatii de gandire si o violare grosolana a drepturilor omului (dreptul la credinta).

   teoria gravitatiei e o violare a drepturilor omului care crede in intelligent falling?
   sfericitatea pamantului e o violarea a dreptului la credinta ca pamantul e plat?
   biomedicina e o negare a libertatii de gandire cum ca bolile sunt date de zei?

   daca tu si altii nu acceptati realitatea e problema voastra!!!

   Esti practic fortat sa retii o simpla teorie, fara nici o baza, inghitind buimac tot felul de concepte instabile conform carora omul se trage din maimuta…

   teoria nu e nici simpla, nici fara baza. (habar n-ai ce-i aia o teorie si habar n-ai de teoria evolutiei).
   pune mana pe carte si lasa minciunile inghitite pe nemestecate.

   Ziua în care biochimiştii vor realiza o celula , este doar o iluzie ,nimic mai mult.

   De fapt, problema realizării unei celule simple vii, care să conţină AND, şi deci să-şi asigure reproducerea, prezintă o complexitate enormă, şi unii savanţi înclină să creadă că nici odată nu va fi rezolvată de om.

   asa ati zis si despre multe alte chestii si ati fost contrazisi, ridicand mereu stacheta dupa bunul plac. maine-poimaine o sa cereti sa se creeze un atom artificial. sunteti absurzi.
   si chiar daca nu s-ar reusi crearea celulei cu tot cu material (desi nu vad rostul*), asta nu infirma teoria evolutiei. evolutia nu se petrece peste noapte cum cred habarnistii.

   *apropo, s-a reusit programarea unei celule artificiale. fa-ti un update.

   Ateismul “ştiinţific” nu este chiar atît de ştiinţific cum vrea să pară.
   Avem de a face cu o simplă unealtă politică în mana unei noi orînduiri “iluministe” care, se pare, a descoperit cea mai sigură cale de robire a maselor: uciderea lui Dumnezeu.

   demonstreaza-ti afirmatiile!
   si daca crezi ca ateii sunt o hoarda de robi precum crestinii, te inseli.

 5. Acum mai bine de un secol, Louis Pasteur a demonstrat experimental ca non-viata nu poate crea viata.

  Profesorul Paulescu citează în sprijinul său o mulţime de experimente realizate de Spallanzani, Schultze, Schwann sau Louis Pasteur, care resping ipoteza generaţiei spontanee ca antiştiinţifică.

  Creaţia nu este efectul hazardului, adică al unor serii de circumstanţe întâmplătoare, ci al unei voinţe, care concepe scopul şi dispune mijloacele în vederea realizării acestui scop. Cauza primară este Dumnezeu.

  Asa ca darwinismul a ramas tot la stadiul de „parere”.

  In anum 2010 ,nimic nu s-a scimbat…ziarul britanic The Guardian, a publicat un articol cu titlul “Craig Venter a creat o forma de viata sintetica”.

  Dar afirmatia din subtitlu ne precizeaza: “ADN-ul a fost compus de la zero, apoi pus intr-o celula DEJA EXISTENTA inainte de a putea functiona.”

  Acest lucru arata ca nu este suficient sa poti sa faci ADN, ai nevoie de mecanismele celulare inainte de a putea functiona.

  Acesta este de multa vreme un cerc vicios pentru evolutia chimica, sau pentru originea vietii: ADN-ul nu are nici un folos fara mecanismul de decodare, dar acest mecanism este el insusi codat in ADN.

  Sunt cel putin trei probleme pe care Craig Venter trebuia sa le “rezolve” pentru a CREEA viata sintetica…

  1)Masina de decodare: a folosit o celula deja existenta .

  2)Software: a obtinut informatia dintr-o celula existenta, a modificat-o, si a sintetizat ADN-ul cu aceasta informatie.

  3)Unirea acestei molecule in ciuda problemelor chimice si fizice. Venter a folosit proteine din drojdie.

  “Creatia”lui Craig Venter ,este o incercare ordinara in stil Frankenstein de manipulare a naturii, iar ideologii ce vantura ideea de “viata artificala” ,nu merita decat un… dus rece!

  Ateismul “ştiinţific” nu este chiar atît de ştiinţific cum vrea să pară. Avem de a face cu o simplă unealtă politică în mana unei noi orînduiri “iluministe” care, se pare, a descoperit cea mai sigură cale de inrobire a maselor: manipularea genetica.

  Cosmologia Big Bangu-lui va ramane doar la stadiul de fantezie.O adunatura de “savanti” care-si dau cu presupusul, nimic mai mult.

  • Acum mai bine de un secol, Louis Pasteur a demonstrat experimental ca non-viata nu poate crea viata.

   Profesorul Paulescu citează în sprijinul său o mulţime de experimente realizate de Spallanzani, Schultze, Schwann sau Louis Pasteur, care resping ipoteza generaţiei spontanee ca antiştiinţifică.

   vino cu niste studii stiintifice neinfirmate pana acum.

   Creaţia nu este efectul hazardului, adică al unor serii de circumstanţe întâmplătoare, ci al unei voinţe, care concepe scopul şi dispune mijloacele în vederea realizării acestui scop. Cauza primară este Dumnezeu.

   vino cu niste studii stiintifice neinfirmate pana acum. datul cu parerea nu se pune.

   Asa ca darwinismul a ramas tot la stadiul de “parere”.

   „asa ca” ce din ce? teoria evolutiei e teorie stiintifica. ai habar ce-i aia o teorie stiintifica?

   Dar afirmatia din subtitlu ne precizeaza: “ADN-ul a fost compus de la zero, apoi pus intr-o celula DEJA EXISTENTA inainte de a putea functiona.”

   Acest lucru arata ca nu este suficient sa poti sa faci ADN, ai nevoie de mecanismele celulare inainte de a putea functiona.

   tu n-ai citit ce-am spus cu ridicatul stachetei? chiar asa ati uitat cand spuneati ca nici asta nu se putea face? nici macar n-ai prins ironia cu „creatul atomului”.

   “Creatia”lui Craig Venter ,este o incercare ordinara in stil Frankenstein de manipulare a naturii, iar ideologii ce vantura ideea de “viata artificala” ,nu merita decat un… dus rece!

   si tu faci parte din aceeasi natura. granitele dintre natural si nenatural, viata-neviata sunt simple conventii.

   Cosmologia Big Bangu-lui va ramane doar la stadiul de fantezie.O adunatura de “savanti” care-si dau cu presupusul, nimic mai mult.

   o teorie stiintifica trece demult de datul cu presupusul, dar habarnistii n-au cum sa stie ca ei gusta minciuni de pe site-uri creationiste fara sa le mestece. ei nu rationeaza si nu accepta decat ce coincide cu credinta lor.
   ba omule, ca sa negi o teorie stiintifica iti trebuie mult mult mult mult mult mult mai mult decat un cap gol si 2 propozitii tip „asa zic eu”. in primul rand o cunoastere foarte avansata, apoi niste demonstratii. stiinta se bazeaza pe demonstratii, nu pe vorbe!!!

 6. Nu mai vb ca te faci de ras,manualele de biologie care includeau evolutionismul,sunt numai bune de facut cornete pt seminte , motiv pentru care au fost eliminate din programa scolara.

  Asta nu dovedeste cat de subreda teoria darwinismului?

  Teoria evolutionismului a fost scoasa temporar din programa scolara din Germania, din Italia, din Serbia …a fost eliminata, dar reintrodusa ulterior, a fost schimbata capital(in curicula scolara), in sensul ca sunt predate elemente ale ei, insa elevilor le este facut cunoscut faptul ca nu este o certitudine.

  Se doreste ca elevilor sa li se predea alternative pentru teoria respectiva, sa li se spuna clar ca este doar o teorie, nu un adevar.

  In Romania si in alte tari comuniste evolutionismul era expus in carti aproape ca o certitudine, fara alternative etc…asta era deranjant,pt ca evolutionismul este pura filozofie.

  Teoria evoluţionistă a fost scoasă din programa şcolară la sfârşitul anului 2006 si in Romania ,de catre ministru Educaţiei de atunci Mihail Hărdău.

  Sluga lui darwin ,sunteti de tot rasu’ cu „Maşina timpului”, aşa cum a fost numit cel mai mare „experiment ” menit să descopere secretele Big (Zdrang) Bang-ului :))).

  Oamenii de „stiinta” doresc sa afle „secretele” care se afla in spatele Big (Zdrang) Bang-ului, au creat cel mai mare experiment din lume, numit „Masina Timpului”.

  „Experimentul ” am inteles ca a costat peste 4 miliarde de euro.Bag de seama ca sunteti disperati pt a „creea” prima celula….deh…nu va mai crede nimeni ma rozaliule cu argumentele astea penibile ,la care naivi ca tine pun botu’.

  Auzi tu pe ei….. cica vor ca accelerator de particule (Large Hadron Collider) sa recreeze condiţiile ce existau la o fracţiune de secundă după naşterea universului.

  Prichindel , tocmai experimentul cu pricina dovedeste ca nu aveti argumente…deh…voi tot cautati. Praf in ochii ,nimic mai mult!

  Sa ma anunti si pe mine cand dati de…”Bozonul Higgs sau Particula lui Dumnezeu”.Pana atunci,nu mai vb ca te faci de ras.

  Una dintre particulele căutate de voi este bosonul Higgs, aşa-numita particulă a lui Dumnezeu.Este vb de veriga lipsă într-o „teorie” ce explică o proprietate de bază a universului.

  Sunteti niste frustrati,nimic mai mult!

  • Nu mai vb ca te faci de ras,manualele de biologie care includeau evolutionismul,sunt numai bune de facut cornete pt seminte , motiv pentru care au fost eliminate din programa scolara.

   ia vezi cine se face de ras, eu zic ca ala care n-are habar ce e aia o teorie si cum e dovedita teoria evolutiei. daca te rezumi la manuale pentru copii se vede cat de expert esti. meriti un nobel.

   Asta nu dovedeste cat de subreda teoria darwinismului?

   in capul tau si al altor cretini poate. dovedeste mai degraba ca suntem o tara inapoiata, plina de oameni ca tine, in care biserica isi vara coada si guvernul zice „da, sa traiti”. aici ignoranta e la ea acasa.

   Teoria evolutionismului a fost scoasa temporar din programa scolara din Germania, din Italia, din Serbia …a fost eliminata, dar reintrodusa ulterior, a fost schimbata capital(in curicula scolara), in sensul ca sunt predate elemente ale ei, insa elevilor le este facut cunoscut faptul ca nu este o certitudine.

   in Italia (unde e papalitatea) si Serbia (o tara mai inapoiata) e posibil, dar in Germania n-am vazut in manuale sa scrie ca nu e certitudine.
   ea e o certitudine demonstrata, demonstrabila (esti liber sa te convingi daca ai posibilitatea), indiferent de ce zic inapoiatii.

   Se doreste ca elevilor sa li se predea alternative pentru teoria respectiva, sa li se spuna clar ca este doar o teorie, nu un adevar.

   „doar o teorie” e in capul vostru prost. o teorie stiintifica nu e „doar o teorie”. nici macar nu te-a dus mintea sa te documentezi. atat esti de ignorant.

   Sluga lui darwin ,sunteti de tot rasu’ cu “Maşina timpului”, aşa cum a fost numit cel mai mare “experiment ” menit să descopere secretele Big (Zdrang) Bang-ului 🙂 )).

   glume din ignoranta, altceva mai stii?
   cine e sluga, robul lui dumnezeu? 🙂

   Prichindel , tocmai experimentul cu pricina dovedeste ca nu aveti argumente…deh…voi tot cautati. Praf in ochii ,nimic mai mult!

   argumente pentru ce? vorbesti ca sa n-adormi?
   lasa oameni (mult) mai inteligenti ca tine sa-si faca treaba. voi religulousii vreti totul simplu. ce e putin mai complicat nu va mai place.

   Este vb de veriga lipsă într-o “teorie” ce explică o proprietate de bază a universului.

   ce veriga e din ce teorie? hai, sa vad ce (nu) stii.

   Sunteti niste frustrati,nimic mai mult!

   vai ce urat vorbesti, robul lui isus. asa te-a invatat prietenul tau imaginar? ati gasit si voi un cuvant pe care il folositi aiurea-n tramvai.

 7. Naomi, la IQ-ul tau ar trebui sa ai voce extrem de joasa.

  Esti genul de” iluminist”,care parasit fiind in gara, nu stie daca a coborat sau trebuie sa urce in tren.

  „Teoria abiogenezei” este pura filozofie!

  Teoria supei primordiale (abiogeneza) se refera la un proces de formare a substantelor organice din combinatii ale substantelor anorganice. Substanele chimice existente in oceane in era Hadeana au reactionat formand biomolecule care apoi au evoluat, dupa sute de milioane de ani formand organismele asa cum le cunoastem azi.

  Chiar crezi tampenia asta?:))

  „Reteta” pentru crearea vietii ar fi, conform oamenilor de „stiinta”, o combinatie de metan (CH4), amoniac (NH3), apa (H2O), hidrogen sulfurat (H2S), dioxid de carbon (CO2) sau monoxid de carbon (CO), si fosfat (PO4), in conditiile absentei oxigenului (O2) si ozonului (O3).

  Deci unde este „prima „celula?

  Cum reusesti sa aranjeze aceste elemente chimice EXACT in felul in care trebuie…ca rezultat vreau O CELULA.

  Cum s-a facut trecerea de la un noroi la o celula vie… asta era intrebarea mea.
  Stiintific vb ,nu filozofic.

  Asa ca incerca sa pari cea ce nu esti,scuteste-ne de „adevaruri” desprinse din „ghidul micului iluminist”

  Vezi ca darwinismul a fost scos si in sua ,rascoala anti-Darwin a inceput in SUA .In Occident exista insa o batalie indelungata intre darwinism si creationism, batalie inceputa in SUA in 1999-2000. Astfel, in urma lobby-ului intens al asociatiilor religioase, s-a incercat subminarea predarii teoriei evolutioniste in scolile publice.

  În anul 1921, cunoscutul politician William Jenings Bryan a început o campanie împotriva evoluţiei, cu scopul declarat de a elimina predarea teoriei evoluţioniste în şcolile publice.
  Apogeul acestei campanii l-a reprezentat procesul intentat în anul 1925 profesorului John Scopes, din localitatea Dayton, statul Tennessee

  Vezi si cazul din statul Kansas, inceput in 2005 ,apoi in Dover ,aducerea de dovezi provenite de la oameni de stiinta anti-evolutionism, pentru a se reface standardele de predare a materiei astfel incat sa fie asigurat faptul ca elevii invata alternative la teoria evolutiei, in ceea ce priveste originea vietii.

  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article519555.ece

  PS:Hai fi barbat, nu mai lovi cu poseta.

  • Naomi, la IQ-ul tau ar trebui sa ai voce extrem de joasa.

   Esti genul de” iluminist”,care parasit fiind in gara, nu stie daca a coborat sau trebuie sa urce in tren.

   stupizenii religioase. IQ-ul meu e cu mult peste medie. cei prosti cu diploma si „fetitele” tind sa fie mereu cei religiosi. mai ales ca isus va invata cum sa fiti „fetite” dar tot din prostie va scapa injuraturi ca altceva mai bun n-aveti.
   iadul e de voi.

   “Teoria abiogenezei” este pura filozofie!

   te-am trimis sa te documentezi la nivel de gradinita (nu de nobel), deci cam la nivelul tau, ce e aia o teorie stiintifica. este ca esti ignorant din cale afara?

   Deci unde este “prima “celula?

   cum am spus, la voi religulousii totul trebuie sa fie simplu ca pentru mintea voastra.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis ia si vara-ti un ochi si daca crezi ca ai inteles (lol) mergi in bibliografie si rumega studiile.

   Cum reusesti sa aranjeze aceste elemente chimice EXACT in felul in care trebuie…ca rezultat vreau O CELULA.

   Cum reusesti sa aranjeze moleculele astfel incat sa rezulte muntele Omu? intrebari penibile, indemnul la studiat chiar nu era o gluma ci un indemn. descopera singur roata, nu ma pune pe mine.

   Asa ca incerca sa pari cea ce nu esti

   halucinezi, eu nu incerc sa par nimic.

   Vezi ca darwinismul a fost scos si in sua ,rascoala anti-Darwin a inceput in SUA .In Occident exista insa o batalie indelungata intre darwinism si creationism, batalie inceputa in SUA in 1999-2000. Astfel, in urma lobby-ului intens al asociatiilor religioase, s-a incercat subminarea predarii teoriei evolutioniste in scolile publice.

   numai in unele zone din SUA au existat niste probleme, in rest in majoritatea tarilor occidentale evolutia e predata fara probleme.
   curtea suprema din SUA a respins dorinta creationistilor de a se preda creationism pe langa evolutie. este normal, creationismul nu e demonstrat, nu e stiinta.

   oricum actele acelor idioti cre(s)tini din statele rau-famate ale US nu demonstreaza nimic. ce trebuie sa-si demonstreze ei sunt propriile ineptii.

   auzi, cica „conspiratia evolutionistilor”. tu esti d-ala din tabara paranoico-schizofrena? oricum mi-am dat seama de ceva timp ca creationistii au creierele mult prea varza ca sa rationezi cu ce e in capul lor. dupa ei cam toata biologia, biochimia, biomedicina (cu aplicatiile practice de rigoare), astronomia, astrofizica, muntii de dovezi, 99% din cercetatori, toate astea sunt conspiratii. habar nu au ca se pot face demonstratii relevante si in simple laboratoare.

   in schimb cartea cu zei, vrajitori si balauri… nambar uan.

  • Daca nu exista evolutie atunci nu exista nici ameliorare in domeniul horticulturii, nu se pot obtine soiuri noi. Soiurile de mar existente acum, asa de diferite unele de altele chiar fiind vechi de sute de ani unele, o fi creatia lui Dumnezeu ? Nu s-au putut obtine nici liniile de Penicillium care produc cantitati de penicilina mult mai mari ca specia salbatica, nu exista nici noii hibrizi naturali de Brassicacee, nu exista nici graul, care se stie ca e un hibrid natural aparut in mod accidental din mai multe specii de ierburi etc. Acestea sunt exemple de evolutie la scara mica, in zeci de ani sau mii de ani. Lumea vie asa cum o stim este rezultatul evolutiei intr-o perioada mult mai mare, de-a lungul miliardelor de ani.

 8. Pane Rumburaku…ce faci prichindel, incepi sa te dai intruchiparea intelepciuni?

  Nu cumva ai imbracat roba alba, si-ti studiezi in fata oglinzii nimbul de „lumina ” ce tocmai ti-a rasarit in jurul meclei?

  Ai grija, cerceteaza cu atentie…sa nu fie de la neon. Puisor, tu te autosugestionezi, tu chiar crezi ca ortodocsii ar face bine sa te asculte. Tractorist cu basca, nu-ti primim cuvantul, ba chiar mai mult…iti spun ca e posibil sa ramai fara mot la basca.

  Degeaba te zbuciumi sa zici si tu ceva, efortul gandirii e exhaustiv pentru tine.

  De mai bine de 100 de ani ,se face atat de multa propaganda agresiva unei teorii pretins stiintifica dar nedovedita in nici un fel.

  Prima celula apare doar in visele voastre ,in rest numai speculatii .

  Prichindel , mergi la curtea regala a marelui Richard Dawkins, depune plangere impotriva ortodocsilor, ca au zis despre brosura lu’ darwin ca e o scriere pentru tampiti.

  Pentru credibilitate jura solemn pe coarnele lui Marx si pe coada bifurcata a lui Engels.
  Cu siguranta regele tau o sa-ti aprecieze eforturile, te va recompensa cu o piranda „inaintata pe cale” care-ti va dezvalui tainele Big-Bangului . Arunca-i pirandei o privire tampa, asa cum numai tu esti in stare, poate ai noroc sa iti puna pile sa ajungi consilier regal.

  P.S Nu uita sa-i spui lui Richard Dawkins ca iarasi ortodocsii calca in picioare cuvantul „iluminist”.

  Nici macar „regele” vostru Richard Dawkins ,nu stie cum a aparut prima celula ,e jale cu voi!:)))

  • penibil, in loc de raspunsuri la obiect ai inceput s-o dai pe aratura la greu si pe jigniri contrare doctrinei promovate. repet intrebarea la care eviti sa raspunzi: asa te-a invatat isus? 🙂

   tu in schizofrenia ta halucinezi la greu ca ma dau drept ceva. am zis eu ca sunt asa si pe dincolo, schizofrenule?

   Dawkins a fost mai modest, lucru pe care crestinopatii nu au cum sa-l priceapa, ei se viseaza condusi de marele personaj imaginar. iar asta chiar e imaginar.

   „dar nedovedita in nici un fel.”
   copacule, te-am trimis sa studiezi sa vezi ca afirmatia asta e o aberatie colosala.
   mutatii, breeding, fosile, experimente, algoritmi genetici, asemanari de ADN, radiatie de fond, si multe altele, sunt „nimic”, nu? si cand nu-ti convine ceva o dai pe apeluri la ridicol, ca mintea ta e incapabila sa priceapa ceva.

 9. Ce sa studiez ma?

  Richard Dawkins a spus destul de clar „nu stiu cum a inceput totul”!

  Ce mai e de „studiat”?:)))

  Titanule cu piciaore de lut si cap hartie, pentru tine simplific, nu de alta dar poate reuseste sa proceseze si neuronul tau paraginit.

  E suficient sa-ti privesti tampul chip in oglinda si vei avea reprezentarea vizuala a ceea ce inseamna o sluga cu creierul spalat.

  Da, melc balos, stiu destule despre neputinta „stiintei”, suficient de multe incat sa nu ma transform in ceva similar tie.

  PS:Spune-i lu’ nentu’ Richard Dawkins sa depuna plangere la Departamentul de Stat.Spune-i ca unii sunt refractari, nu vor sa dezbata la modul serios oferta „iluminista”.Spune-i sa mai schimbe din tactica de marketing.

  In alta ordine de idei, lasa propaganda „iluminista”, chiar nu te-ai prins ca ramai cu target-ul neandeplinit? Vinde povesti cu darwin la eschimosi, caci pe aici..o cam iei dupa ceafa.

  • nici cu hinturi nu te prinzi. tu ai cumva impresia ca furtuna ta de propozitii irationale tine loc de argumente. povestile sunt ale voastre, stii tu, alea cu zei, dumnezei, spermezei, isuscei si alti cretini imaginari venerati de schizofrenici.

   stiinta nu se agata nici de declaratiile de la tv, nici de rahaturile din mintea voastra. eu te-am trimis sa studiezi, mincinosule, ce e aia o teorie stiintifica si cu ce se mananca teoria evolutiei. apoi sa-mi demonstrezi matalutza cu pseudomintea ta cum se adapteaza virusii (asta asa ca un exemplu cunoscut pana si de incultii de la tara, ca descoperirile din aceasta zona sunt de ordinul milioanelor)

  • Normal ca nu stie cum a inceput totul, la fel cum nu stie nimeni. Ce e asa de greu de inteles ?…

 10. Mihailandrei, eu zic sa-ti reconfigurezi comportamentul ce nu face cinste unui crestin si lui Dumnezeu. Ai uitat de invatatura „sa intorci si celalalt obraz”? Tocmai tu sa incepi atacurile directe? Mi-e scarba de „crestini” ca voi.

 11. @Nastafavrie

  Probabil tu te astepti ca prozelitismul iluminist sa fie acceptat fara cartire de catre ortodocsi.

  Cu alte cuvinte trebuie sa stam cuminti si sa acceptam zambitori atacarea Ortodoxiei, pentru ca altfel ne acuza porumbeii pacii ca suntem conflictuali?

  Atacul la Ortodoxie chiar e un motiv temeinic pentru a ne lupta cu cei ce au impresia ca e momentul sa ne cante prohodul.

  Au mai incercat si altii, dar uite ca inca mai suntem pe pamantul asta.

  „Iluministii” au depasit orice limita a bunului simt, prezenta lor pe pamantul Romaniei s-a dovedit a fi nefasta.

  E adevarat ca Domnul nostru Iisus Hristos ne indeamna sa suportam „de saptezeci de ori cate sapte” (Matei 18:22) insa rabdarea se sfarseste in secunda in care e atacata Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, adica cea Ortodoxa.

  Nu se poate ca sub pretextul dragostei fata de oameni sa ne lasam atacati in credinta. Si dracul vrea pace, dar o vrea sub auspiciile lui.

  Noi stim bine ca „iliminismul” este doar un alt paravan, de la adapostul caruia unii incearca sa injunghie ortodoxia.

  Agaricii cu compas si echer la rever, in special cei iluminati prin Bavaria, au incercat sa compromita Biserica si adevarurile Revelatiei dumnezeieisti, propunand diferite teorii potrivnice credintei in Dumnezeu si formuland critici la adresa crestinismului.

  Alaturi de confratii lor fabianisti si alte lifte, au contribuit in cea mai mare masura la descrestinarea si ateizarea societatii si culturii moderne, atragand adepti din randul cercetatorilor,scriitorilor si filosofilor,incurajandu-i sa creeze falsa dogma a unei stiinte atotputernice, capabile sa explice totul si sa inlocuiasca religia.

  Ortodocsii ii sfatuiesc pe cei ce le place apa tulbure sa nu se impauneze, nu suntem usor de doborat.

  • Mihailandrei cine iti da tie dreptul sa spui „stop” la cuvintele lui Dumnezeu si sa jignesti cand vrei tu? Tu ai inceput insultele directe si ma indoiesc ca tu ai dreptate din oficiu, intrucat ma indoiesc ca complexul tau de credinte este o realitate chiar asa de incontestabila.

 12. Sluga lui darwin ,nu e nimic de „studiat”,intreaga tesatura a teoriei evolutioniste este una din cele mai gogonate minciuni din cate exista.

  Apoi ,esti intr-o grava eroare „iluminist” tolomac, nu tu ma trimiti sa „studiez ” ,ci tu cauti dovezi acolo unde nu exita.

  Tu te bagi in seama cu mine incercand sa ma plictisesti cu tampeniile-ti schizoide, acele tampenii cu care te-ai contaminat de la seful tau Richard Dawkins sau strigoiul de Darwin.

  La urmatoarea sedinta de „iluminism”(aia cand stati voi la taclale cu Marele arhitect), baga si tu poanta ca ai primit pe filiera divina, misiunea sa lansezi pe piata „Bandana iluminista”.

  Acum e cazul sa dispari, vb cu omologii tai despre faptul ca din ce in ce mai multi romani (si nu numai) incep sa replice sfidarilor „iluministe”.

  • tot nu te lasi de crestinisme, ai?
   te-am trimis sa studiezi fiindca ai venit cu niste prosteli creationiste rasuflate. numai in capul unui habarnist dovezile existente nu exista sau o teorie stiintifica e „doar o teorie” si oamenii au fost creati din lut dupa 5 zile de univers.

   nu e nimic de “studiat”,intreaga tesatura a teoriei evolutioniste este una din cele mai gogonate minciuni din cate exista.

   ca zici tu? pe cand niste argumente ca de vorbe goale si pseudoteorii ale conspiratiei paranoico-schizofrenice suntem satui? te-am intrebat cum explici adaptarea virusilor si nu vrei sa-mi raspunzi.

   eu nu m-am bagat in seama cu tine ca nu sunt pe tarlaua ta. minciunile tale habarniste poti sa ti le bagi in fund ca nu valoreaza nimic fara argumentatie la fel cum nici zeul vostru handicapat nu valoreaza nimic ca nu e demonstrat.

 13. @Nastafavrie

  Ce fel de „crestin „esti? Nu crezi ca e onorabil sa ne spui?

  Declina-ti identitatea religioasa, nu sta in umbra bibliei sectare, iesi la lumina, sa cunoastem cine contesta crestinismul ortodox.

  Avem o gramada de tradatori apostati care s-au vandut la secte si Vatican pe mai putin de 30 de arginti.

  Esti si tu unu dintre ei?

  Sau atei anti-crestini promovati pe filiere dubioase, gen Soros.

  Nu cumva sa se gandeasca tradatorii sectari ca sub pretextul dragostei de aproape sau cel pacii, noi vom abdica de la predania primita de ai nostrii inca din vremea Sf. Andrei.

 14. Mihailandrei eu vorbeam altceva. Te-am intrebat cine iti da tie dreptul sa spui “stop” la cuvintele lui Dumnezeu si sa jignesti cand vrei tu?

 15. @Nastafavrie

  Te-am intrebat destul de clar ,ce „hram'” porti?

  Eu spun „stop” decat tradatorilor si ereticilor.Iata ce mai spune Apostolul….”Vă îndemn, fraţilor…să NU fie DEZBINARI între voi,ci să fiţi cu totul UNITI în acelaşi cuget şi în aceeaşi înţelegere” (1 Cor.1,10).

  Nu spune sa fim dezbinati in diverse „confesiuni”, spune sa fim uniti in acelasi cuget (credinta cea dreapta)… „Au doară s-a împărţit Hristos ? ” (I Cor.1,13).

  Iar cei care produc dezbinari in Biserica ,sunt denumiti „oameni firesti, care nu au Duhul”, iar scopul lor imediat si de perspectiva este atacul asupra unitatii credintei…
  „Aceştia sunt cei ce fac DEZBINARI, (oameni) fireşti, care nu au Duhul”(Iuda 1,19).
  Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta.
  John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)…etc

  Cei care produc dezbinari in Biserica ,sunt denumiti „oameni firesti, care nu au Duhul”, iar scopul lor imediat si de perspectiva este atacul asupra unitatii credintei…

  „Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul”(Iuda 1,19).

  Sfanta Scriptura e o piatra tare, multi si-au spart capul in ea, dovada e puzderia de secte si denominatiuni. Nu exista secta pretins crestina, care sa nu-si sustina erezia pe Scriptura.

  Despre neoprotestantism se poate spune ca nu are un caracter unitar, e o ciudatenie ce poarta in sange erezia, schisma si zarva.
  Ati inventat tot felul bizarerii de genul secularizarii si laicizarii cultului s-a ajuns astazi la situatia “bisericilor” pentru nudisti, ca deh…e “sola scriptura” la putere si fiecare poate sa-si gaseasca justificare “biblica” la ce are chef, inclusiv la stupiditatea numita “sionism crestin”.

  Asa ceva nu e de tolerat!

 16. Nu am spus „stop ” cuvantului Domnului, ci ereziei!

  Aceste apucaturi, au fost condamnare chiar de Sf Apostoli ,devenise necesar pentru biserică să determine ce era şi ce nu conform invatarurii Mantuitorului.

  „De omul eretic(αἱρετικὸν), dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te, Stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit.” (Tit 3.10-11)

  Cei care produc dezbinari in Biserica sunt denumiti „oameni firesti, care nu au Duhul”, iar scopul lor imediat si de perspectiva este atacul asupra unitatii credintei .

  „Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul.”(Iuda 1 ,19).

  • N-ai spus erezie, ci ai inceput sa ataci direct persoana si te folosesti de crestinism ca sa-ti justifici pornirile, asa cum incerci sa-ti justifici si cristofascismul paranoic promovat. Probabil ca ai vazut asta mai benefic decat sa-ti ceri scuze. Dumnezeu, daca crezi in El, nu are nevoie de cruciada ta.

 17. M-ai blocat ma?:)))

 18. Tot nu vrei sa-mi spui la ce secta ai aderat?

  Agresivitatea” ortodocsilor este un ricoseu al ofensivei misionare protestante si nu numai!Cine peste cine a venit?

  Ce vezi rau in faptul ca invatam sa folosim aceesi valuta ca si voi?
  Tu consideri “buni” doar pe cei ce-ti accepta ereziile!In mod sigur ne acuzi de “fundamentalism”,dar as aminti faza cand Mantuitorul a gonit negustorii din templu a fost fundamentalist?

  Apoi ai uitat un amanult ,cine peste cine a venit?Nu cred ca am mers eu in America si am inceput sa bat la usile oamenilor apoi sa le zic ca am locuri de vanzare in Rai.

  Liderii sectari mint cand spun ca vor sa fie “frati” cu ortodocsii,prozelitismul sectar presupune atacarea Ortodoxiei, altfel chiar nu-si are rostul. Cu alte cuvinte trebuie sa stam cuminti si sa acceptam zambitori atacarea Ortodoxiei, pentru ca altfel ne acuza porumbeii pacii ca suntem conflictuali. Cunoastem bine faptul ca in fiecare an cultele neoprotestante sunt incurajate sa depuna plangeri la Departamentul de Stat impotriva Ortodoxiei. Cunoastem metodele perfide prin care nucleul dur neoprotestant provoaca scandal, apoi tipa de zor ca ortodocsii sunt de vina.

  Altfel spus relatia “frateasca” e asemanatoare cu cea dintre Abel si Cain.
  Sectarii vorbesc de pace, dar declansaza campanii mizerabile contra Ortodoxiei, cand sunt respinsi, urla ca din gura de sarpe ca ortodocsii nu-s cuminti si ii baga in orice altceva decat in seama.

  Sectarii au navalit in haita, cica “spre slava Domnului”. Au provocat grosolan pe ortodocsi si tot ei improscau cu venin urland ca sunt nevinovati precum pruncul nou nascut.

  Tupeu lor este sfidator prietene ,sectele inventate acum cateva sute de ani , incearca sa isi prezinte eresul ca fiind biblic.Iar biblia ne avertizeaza despre treaba asta…
  “Vedeţi să nu fiţi amăgiţi, căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt, şi vremea s-a apropiat. Nu mergeţi după ei.” (Luca 21, 8 ).

  “Căci eu ştiu aceasta, că după plecarea mea vor intra, între voi, LUPI îngrozitori, care nu vor cruţa turma.Şi dintre voi înşivă se vor ridica bărbaţi, grăind învăţături RASTALMACITE , ca să tragă pe ucenici după ei.”(Fapte 20,29-30)

  Apoi daca nu conteaza „religia „de ce penticostalii nu se fac adventisti si invers?
  Cum asa? Nu ziceti voi ca nu conteaza apartenenta la un cult?
  Cred ca ar fi frumos sa vedem pe tremuricii penticostali calculand parusia adventista, sub influenta lui Manitu, marele duh. Ce zici, merge?

  Traficantii de iluzii, adica propagandistii sectari, cand sustin ca nu e importanta deloc denominatiunea sau religia, mint de ingheata apele.

  Il pun in umbra chiar si pe baronul Münchhausen.
  Site-ul sectei baptiste gazduieste un articol numit “este adventismul de ziua a saptea cu adevarat crestin?”, in care e dezvaluit cititorului ca adventistii sunt eretici:
  http://www.voxdeibaptist.org/adventismul_adevarat_crestin.htm

  Daca nu conteaza deloc apartenenta la o anume Biserica, atunci de ce baptistii informeaza publicul ca adventistii nu sunt crestini adevarati?

  La fel si despre penticostali…
  http://www.voxdeibaptist.org/Montanismul_neo.htm
  Daca nu conteaza deloc apartenenta la o anume Biserica, atunci de ce baptistii informeaza publicul ca penticostalii nu sunt crestini adevarati?

  • Eu nu sunt sectant, asa ca tastezi degeaba. Daca erai destept iti dadeai seama de pe blog. Cristofascismul e tot cristofascism, oricat ai incerca sa-i cauti cauze nobile.

 19. auzi la schizo: „religia mea e mai adevarata ca a ta” sau „prietenul meu imaginar e mai tare ca al tau”. aia zic ca ceilalti s-au despartit de tulpina, ceilalti zic ca aia s-au despartit de tulpina. nici unul n-are dovada „adevarului” dar fiecare se bate cu pumnul in piept ca al lui e cel adevarat. penibil. desi intr-un fel e interesant asa, cum se bat debilii, fanaticii, intre ei… si duc lupte mai mult sau mai putin imaginare intre credinte. dar de la un punct incolo nu mai e amuzant.

  si tot nu mi-a zis cum crede el ca apar adaptarile animalelor la factori de mediu fara evolutie.

 20. Tu care te hranesti cu otrava de la secte gen MISA? Nu m-ar mira daca imi spui ca esti amic cu Bivolaru.

  Ortodocsii cunosc bine provocarile ordinare venite din partea gruparilor ce se inspira din religiile orientale.

  Cunoastem bine tentativa mizerabila de „armonizare” a Crestinismului cu paganismul yoga etc.

  Ai impresia ca daca ai aruncat ochii pe scrierile himerice ale teosofilor sau antroposofilor, l-ai prins pe Dumnezeu de picior.

  Mititelul de tine, lasi impresia ca discuti cu Dumnezeu “tête-à-tête”.

  Hai sa nu zici ca sunt rau, iti ofer „mocca” o idee de mare succes.
  Foloseste-te si tu de smecheria cu 2012-Apocalipsa. Anunta-ti familia si apropiatii ca pleci o vreme, motivul fiind regasirea spirituala. Dar sa nu dai prea multe detalii, caci trebuie sa ai o aura de mister.
  Spune-le ca pleci intr-o tara „incarcata spiritual”…poate sa fie Mexic, Guatemala,Tibet, India sau Egipt.

  Normal ca tu te retragi la tara, caci e cam scumpa calatoria in strainatate. Cat timp esti plecat peste „hotare”…adica la tara, studiaza liderii sectanti, invata din erorile lor.
  Pune-te la punct cu tot ce gasesti pe net legat de profetia maya si anul 2012, caci trebuie sa fi doxat.Invata sa vorbest cu o tonalitate joasa, rosteste cuvintele rar facand pauze lungi. Invata ceva tehnici „cold reading”, si nu uita de un pic de iluzionism.

  Dupa ce ai bagat la memeaca toate astea, te intorci din „calatoria initiatica”.
  Avand un „background” de cunostinte obtinute prin „revelatie divina”, poti incepe
  sa-ti construiesti imaginea de salvator al umanitatii din calea fortelor malefice, si si aducerea pe calea cea dreapta a pacatosilor.

  Ideal ar fi sa ai o manevra cu Dan Diaconescu (dupa modelul islamic) ca sa-ti permita iesirea la tv. Caci asa maximizezi efectul mesajului apocaliptic.
  Fain ar fi sa ai si un grup de 10-15 persoane credule, pe post de „apostoli” care sa imprastie poporului mesajul tau.
  Practic, ataci pe doua directii, tu la tv, „apostolii” in multime.

  La un moment dat, mergi intr-un orasel de provincie, inchiriaza caminul cultural, amenajaza un podium, baga si o lumina alb difuza ca sa pari invaluit intr-o aura.

  Natural, gura casca din orasel, va veni buluc sa vada cine e necunoscutul ce le viziteaza urbea.
  Acum e momentul sa detaliezi mesajul, baga si tu poanta ca ai drept misiune unificarea religiilor de pe toate continentele, intr-una singura, cea „adevarata”.
  Caci doar asa se poate salva lumea de apocalipsa-2012.Eventual baga pastila ca cine te contesta e sub influenta maleficului.
  Daca esti tenace, in timp vei face o gramada de prozeliti, numai buni de platit zeciuiala. Le vei spune ca tu vei fi trimisul direct al divinitatii pe pamant pentru a avertiza omenirea de pericolul abaterii de la calea cea dreapta si pentru a-i indruma spre „mantuire”.
  Ai grija sa nu exagerezi cu apocalipsa,caci astenizezi lumea, vorbeste si despre iubire sau salvarea sufletelor din ghearele progresismului stiintific si al materialismului.
  Sau denunta pericolul vechilor religii, de exemplu spune ca ortodocsii in timp s-au ratacit de la cale.
  Dar tu esti ultimul profet al Divinitatii, cel ce aduce pacea milenara…dar daca nu esti ascultat, focul va cuprinde pamantul.O idee misto ar fi poligamia, caci ce farmec ar avea sa fi ascet mereu? Tu fiind lovit de „gratia divina” poti avea acces permanent la prozelite.
  Iti dai seama ce bafta ar fi pe capul lor? Femei care abia asteapta sa se daruiasca „salvatorului neamului omenesc”, printre altele tu fiind si cadoul Divinitatii pentru femei.

  In concluzie, retine cuvintele cheie: apocalipsa, profetie, adevar, otv, revelatie, maya, iubire, zeciuiala, poligamie, constiinta.

  Ti-am dat doar cateva directii, nu am detaliat prea mult, ar trebui sa te descurci singurel, acum ca ai ideea de baza.
  Succes, sectantule!:)))

  • Haha, nu promoveaza nici o unificare de religii, el face misto de ele si tu scrii degeaba texte intregi, hahaha, MISA, sectanti, yoga, cum le-ai luat pe rand dar nici una nu-ti intra la cos. :D:D
   Tare cum faci misto de alte religii, ar trebui sa te intitulezi credinciosul in cel mai hadevarat zeu, cel mai jmecher de jmecher religios, fara numar. LOL
   Citeste articolu asta ca te prinde https://bombacuneuroni.wordpress.com/2010/08/12/deosebiri-intre-dumnezeu-si-inorog/

 21. hai nenica ca n-am uitat, unde sunt studiile pe care le-am cerut, unde e explicatia la exemplul de mai sus (mai am inca cateva sute pe lista), te-ai pierdut pe drum?
  pai tu vrei sa stai bastion in calea conspiratiei masonice ce a napadit pana si dovezile si te faci asa de ras la chestii de scoala primara?

  ada demonstratiile, sa vedem ecuatii si ce ai mai aflat. ca doar ai habar, nu? 🙂

 22. Poveste:

  Era un om anomim care se imbraca in porfira si in subtire; si in fiecare zi ducea o viata plina de veselie si stralucire, si striga: vreau dovezi, certitudini, viata e tot ce se vede pe acest pamant, Dumnezeu nu exista, vreau sa petrec si sa imi fac de cap fara sa fiu deranjat.
  La usa lui, zacea un sarac, numit Lazar, plin de bube.
  Si dorea mult sa se sature cu firimiturile care cadeau de la masa anonimului; pana si cainii veneau si-i lingeau bubele.
  Cu vremea, saracul a murit; si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit si anonimul, si l-au ingropat.
  Pe cand era el in Locuinta mortilor, in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui
  si a strigat: „Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si inmoaie varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta.”
  „Anonimule”, i-a raspuns Avraam, „adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mangaiat, iar tu esti chinuit.
  Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi sa nu poata.”
  Anonimul a zis: „Rogu-te, dar, parinte Avraame, sa trimiti pe Lazar in casa tatalui meu;
  caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.”
  Avraam a raspuns: „Au pe Moise si pe proroci; sa asculte de ei.”
  „Nu, parinte Avraame”, a zis el, „ci daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai.”
  Si Avraam i-a raspuns: „Daca nu asculta pe Moise si pe proroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti.”

  *******************
  Draga celalat anonim, pentru Dumnezeu nu esti anonim. Lauda-L si da-I cinste cu buzele tale, adu-I multumiri, si fii fericit. Dumnezeu este vrednic de cinste.

  • Gresesti foarte tare, esti lipsit de credinta, sper ca Quetzalcoatl sa-ti arate intr-o zi calea Adevarului. Numai in El si in solzii Lui ne putem increde.
   Lauda-L, preaslaveste-L, adu-I ofrande ca sa se simta important si sa nu se infurie.
   😀

  • Deci cine nu are dovezi ameninta cu iadul. Nu ai dreptul sa nu crezi ceva ce nu este dovedit…halal logica…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s