O poveste despre biserica

Saptamana trecuta a avut loc o inmormantare la mine in sat. Il stiti pe vecinul meu, o fire mai eretica, cel care m-a pus sa ma uit la Religulous si alte documentare scornite de diavol. De altfel e cam singurul om necredincios de aici. La sate stiti cum e, toata lumea crede in Dumnezeu, diavoli, spirite, fantome, sfinti. Acest lucru nici nu e greu, oamenii fiind mult mai putin atinsi aici de mrejele satanei, informatiile stiintifice despre lume, si daca totusi ajung, ele sunt respinse imediat fara a le procesa prin filtrul creierului. Tot ce e contrar ideilor despre Domnul este catalogat imediat drept erezie, gand spurcat, sau necuratul vorbeste prin tine. Ei isi pun mainile la urechi si se fac ca informatia nu exista. In fond asta ne invata religia, ca vorbele Dumnezeiesti sunt sfinte, iar vorbele intelepte sunt sminteli.

La sate cea mai importanta persoana este popa. El te boteaza, el te nunteste, el tine parastasuri, slujbe si, cel mai important, este reprezentantul divinitatii pe Pamant. Lumea il respecta, babele il venereaza si Dumnezeu se bucura. Biserica lui este o cladire care inspira teama, chipurile desenate si crucile te inconjoara din pereti si pana in tavan, omul fiind doar o furnicuta printre persoanele sfinte, cu teama in san ca va arde in Iad daca nu se supune zeului cel Adevarat, Dumnezeul Nostru.

800px-Bezded_nava

Nevasta vecinului este mai bisericoasa dar nici ea nu e asa cum ar trebui, ca dovada a faptului ca s-a maritat cu un eretic. La inmormantare, preotul (singurul posesor de automobil strain din stat) a venit cu 2 ucenici sa cante. Conventia nescrisa de acum cativa ani este ca popa, pe o slujba de 10 minute, sa primeasca 100 RON, iar ucenicii cate 50 RON. La sfarsit, femeia vecinului (ruda decedatului) se duce cu 200 RON la trimisul Domnului, ca asa stia ea. Preotul, om cu har, stia ca acest cadou este necuvenit de mic, benzina la Opel fiind scumpa, DigiTV Premium la fel. M-am dus la ea cu cativa consateni si consatence mai piosi si i-am spus: Fiinta spurcata, da’ se poate? Pentru mantuire, scoate tot ce ai!. S-a mai scotocit sarmana si in lacrimi ii spuie popii: Uite parinte, 250. Asta e tot ce am. Intelege ca nu am.

Scarbit de zgarcenia femeii, sfantul parinte insfaca banii si o mustra: La inmormantare se dau cel putin 3 milioane. Si s-a urcat in Opel si a plecat. Acum vecinul meu este necajit fiindca lumea in sat se uita urat la femeie. Asa se intampla cand ai femei din astea spurcate pe langa tine. Statul cheltuie bani de la buget pentru preoti si biserici, iar fiinte ca acestea isi bat joc. Foarte bine, daca nu ai, vinde-ti oaia, vinde-ti haina si cinsteste-l pe preot cum se cuvine.

4 comentarii

 1. Vai… lasand mistourile la o parte, povestea banuiesc ca e pe bune… oribil. 😦 Iti moare omul cu care ti-ai impartit viata si javra de popa te stoarce si de bani 😦

  • Nu sunt ruda, vecin doar. Decedatul e tatal femeii aleia.
   Popa asa a facut, si are si Opel Astra (nu modelul vechi), cinstit fie numele lui.

  • nu stiu de ce te miri. la orice popa trebuie sa prestezi un tarif, altfel se uita la tine ca o scursura necredincioasa. si nu numai el, ci si eventualii insotitori (babe crestine, batrani si nu numai).

   popa e considerat ca face un bine imens prin faptul ca baga cateva recitari si il trece pe mort in lumea de dincolo. un mort fara slujba e ceva foarte nasty in ochii oamenilor, si nu numai in RO.

 2. La un parinte catolic nu ai sa vezi niciodata asa ceva!
  Nu am intalnit personal parinte ortodox care sa nu ia bani
  sau care sa se uite urat daca nu ii dai. asta am vazut la prieteni…
  eu nu practic asa ceva =D


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s