Preotul indoctrinat

Acest preot Gabriel, in campania sa de indoctrinare crestina, indeamna ca copiii autisti sa asculte mai putin de sfaturile medicilor care au urmat o facultate materialistica si mai mult de Biserica. Mai indeamna la rugaciune, desi nu s-a dovedit vreodata un caz de vindecare in urma credintei, insa noi nu trebuie sa punem la indoiala cuvintele cuviincioase crestine, noi trebuie sa credem in Dumnezeu si Biserica si sa nu cercetam.

Desi, din pacate, psihologii si asistentii sociali abordeaza de multe ori aceasta boala exclusiv din punct de vedere fiziologic, trupesc, recomandam parintilor crestin-ortodocsi cu copii autisti sa incerce ca, pe langa terapiile si tratamentele medicale speciale, sa il ia in ajutor pe Hristos, Doctorul sufletelor si al trupurilor, si sa impartaseasca acesti copii cat mai des, sa se spovedeasca si impartaseasca ei insisi, sa participe cu copiii la Taina Sfantului Maslu si la Sfanta Liturghie.

Desi psihologii afirma ca aceasta boala nu are o origine ereditara ci una genetica, personal consider ca poate avea si o origine sufleteasca ereditara. De aceea, este necesar sa ne punem nadejdea nu numai in terapii psihologice, asteptand tamaduirea de la oameni care, desi se straduiesc sa ajute cat pot, reusesc mai mult sau mai putin pentru ca sunt pana la urma neputinciosi, ci sa ne punem nadejdea mai ales in Hristos. Adica este bine sa urmam si tratamentele specifice, dar sa ne folosim si de sfintele slujbe si de toate mijloacele spirituale pe care Hristos ni le-a pus la indemana, din iubire, in Sfanta Sa Biserica.

Astfel, daca tratamentul doctorilor da roade inseamna ca ne-a ajutat Dumnezeu (si nu ei), iar daca nu da roade inseamna ca trebuia sa ne rugam mai intens, sau ca Dumnezeu ne testeaza credinta. Este logic, orice s-ar intampla probabilistic, Dumnezeu este in ecuatie.

Asadar, prima care trebuie ajutata in stat este Biserica, casa Domnului, si nu spitalele, care oricum mai au putin si cad peste bolnavi, ca dovada a neslavirii suficiente a lui Dumnezeu. Ascultati-l asadar pe acest indoctrinat intru dreapta credinta si urmati negresit cuvantul lui fara sa cercetati.

4 comentarii

  1. OMG vere m-am saturat de imbecilii astia care se baga unde CHIAR nu tre sa se bage. O sa vedem preotii acum cum o sa-si dea cu parerea despre fizica cuantica sau alte stiinte ca Dumnezeu dragul de el este peste tot, chiar si in sifilisul unei prostituate. Imi vine sa-i zic vreo doua pe pagina dar sunt domnisoara cuminte azi si n-am sa-l injur.
    Mai citisem pe un forum un idiot care se plangea ca el e la psihologie si psihologia e naspa ca nu-l promoveaza pe cristos si ca abia asteapta sa termine. Si sa nu mori si sa faci spune ca exista astfel de psihologi? Si se mai baga si BOUL asta de popa ca da normal habar nu are ce inseamna autism dar dumnezeu tre sa fie prezent acolo ca asa trebuie.

  2. Sa mai zic ca in unele orase facultatea de asistenta sociala este in cadrul teologiei? Pai cum sa nu-ti vina sa borasti?

    • Dumnezeu e peste tot, deci Biserica trebuie sa se bage peste tot, mai ales in Romania, o tara crestin-ortodoxa prin definitie. 🙂

  3. Cum se spune la noi în Basarabia, „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”.
    Să joci pe durerea părinţilor unui copil bolnav e unul din cele mai josnice-josnice-josnice lucruri de care am auzit vreodată.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s