Diferenta dintre crestinism si pastafarianism

Care este diferenta dintre crestinism si pastafarianism? De ce crestinismul este adevarat, fiind religia Domnului, si pastafarianismul este doar o inventie.

1. Zeul

Crestinismul il are pe Dumnezeu, care a creat lumea in 6 zile, iar in a 7-a s-a odihnit desi este atotputernic, tocmai pentru a arata ca poate sa se odihneasca. Dumnezeu este invizibil si nedetectabil, pentru a crede in el este nevoie de credinta.


Pastafarianismul il are pe Monstrul Zburator de Spaghete (Flying Spaghetti Monster – FSM), care a creat lumea dupa ce a s-a imbatat cu bere. FSM este invizibil si nedetectabil, pentru a crede in el este nevoie de credinta.

http://www.seattleatheists.org/wordpress/wp-content/uploads/2009/06/fsm.jpg

Care este cel adevarat? Dumnezeu, fiind atestat de Biblie.

2. Evolutionismul

In crestinism, toate dovezile pentru evolutie au fost plantate de Dumnezeu pentru a testa credinta crestinilor (uneori singur, alteori lasandu-l pe Satana s-o faca). Cand se fac masuratori stiintifice care atesta clar evolutionismul, Satana este acolo pentru a modifica masuratorile cu coada lui impielitata, pentru a-i sminti pe oameni si a vedea Dumnezeu care le este credinta.

In pastafarianism, toate dovezile pentru evolutie au fost plantate de Monstrul Zburator de Spaghete pentru a testa credinta pastafarienilor. Cand se fac masuratori stiintifice, Monstrul este acolo pentru a modifica masuratorile cu bratele sale de spaghete.

Care sunt personajele adevarate? Dumnezeu si Satana, fiind atestate de Biblie.

3. Viata dupa moarte

In crestinism, Raiul si Iadul sunt locurile unde se impart oamenii, cei pacatosi, necredinciosi, care nu fac voia Domnului negresit si nu-L venereaza, fapt pentru care ajung sa arda pe veci in focurile gheenei, de cei buni, piosi, umili, saraci cu duhul, abstinenti si atotcredinciosi fara sa cerceteze.


In pastafarianism, paradisul este un vulcan de bere si o fabrica de stripperi/stripteuze, iar in infern este cam la fel, doar ca berea e statuta iar stripperii/stripteuzele au boli cu transmitere sexuala.

Care e varianta adevarata? Cea crestina, avand de partea sa Biblia.

4. Legile

Crestinismul are cele 10 porunci:

– Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
– Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
– Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
– Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
– Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
– Sa nu ucizi.
– Sa nu fii desfranat.
– Sa nu furi.
– Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
– Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

Pastafarianismul are cele 8 sugestii:

 1. Aş prefera să nu faci prozelitism. Nu e vreo problemă dacă unii nu cred în mine, nu sunt atât de vanitos.
 2. Aş prefera să nu foloseşti existenţa mea ca mijloc de a oprima, subjuga, pedepsi, eviscera sau pentru a fi rău cu ceilalţi.
 3. Aş prefera să nu judeci oamenii după felul în care arată, se îmbracă şi vorbesc.
 4. Aş prefera să nu ai comportament ofensatoriu.
 5. Aş prefera să nu ataci ideile bigote, misogine, excrecabile ale celorlalţi pe stomacul gol. Mănâncă mai întâi.
 6. Aş prefera să nu construiţi sinagogi/biserici/temple/moschei/altare de milioane de dolari pentru mine când banii ar putea fi mai bine întrebuinţaţi pentru (alege):
  1. stârpirea sărăciei
  2. medicină
  3. pace în lume
 7. Aş prefera să nu spui că vorbesc cu tine. Nu eşti atât de interesant. Şi ţi-am zis să-ţi iubeşti confraţii.
 8. Aş prefera să nu faci altora ce ţie nu ţi-ar plăcea să ţi se facă.

Biblia le atesta pe cele crestine, nu si pe cele pastafarianisme (care oricum sunt aberante la adresa Bisericii Crestine), deci numai primele pot fi adevarate.

5. Creatie

Crestinismul se foloseste de conceptul Intelligent Design, intrucat numai o fiinta superioara cum este Dumnezeu ar fi putut crea o lume atat de complexa (cu toate ca „atat de complexa” e o remarca subiectiva, dar nu conteaza), si numai Satana (care este creat tot de Dumnezeu) s-a gasit sa strice lucrurile.

Pastafarianismul se foloseste de conceptul Unintelligent Design, spunand ca toate probleme lumii se datoreaza crearii lumii in timp ce Monstrul Zburator de Spaghete a fost beat si neatent.

Care scenariu este mai plauzibil? Cel crestin, Biblia nespunand nimic de Spaghete.

6. Cartea sfanta

Cartea sfanta a crestinilor este Biblia. Este singura adevarata, pentru ca asa spune Dumnezeu, iar cuvantul lui Dumnezeu este adevarat deoarece asa scrie in Biblie.


Cartea „sfanta” a pastafarienilor este Evanghelia Monstrului Zburator de Spaghete. Ea nu poate fi adevarata, este doar un basm, deoarece nu este cuvantul Domnului. Ea este scrisa de oameni sub influenta prostiei, pe cand Biblia a fost scrisa de oameni sub influenta harului divin. Cu toate ca acest fapt nu poate fi demonstrat, el trebuie crezut pentru a fi siguri ca nu veti arde in Iad.


Una este Dumnezeu cu Cartea Sa, si alta este Monstrul de Spaghete cu cartea lui. Nu ma intrebati de ce, pur si simplu asa e si gata! Mai mult nu trebuie sa stiti.

11 comentarii

 1. SUDDENLY eu am devenit pastafarian 😀

  • Ereticule, crestinismul este cel Adevarat.
   CREDE SI NU CERCETA!

   • Şi dacă mă înşel şi nimeresc în iadul pastafarian cu bere caldă şi stripteuse grase şi urâte?!?!
    Nu, mulţumesc, nu vreau să risc

 2. Pagani nemernici! Unicornul o sa va pedepseasca! Unicornule ajuta-i pe acesti rataciti sa-si gaseasca calea. Nu stiti ce spuneti nu va dati seama ca asemenea cuvinte va duc la PIERZANIEEE!!!!

  • Cum tu oare nu înţelegi că inorogul roz şi invizibil e doar un mit, inventat de FSM pe timp de beţie pentru a ne testa credinţa?!
   Tu eşti acela care merge spre pierzanie!
   Trezeşte-te! De altfel îţi vei petrece eternitatea bând bere caldă şi băgând penisul în târfe grase şi bătrâne!

 3. ce-a ajuns crestinismul, sa se compare cu Inorogii si cu Spaghetele. :))
  fuck religions.

 4. idiotilor. blasfemiatorilor. ceainicul spatial va va pedepsi prin invartirea voastra in jurul orbitei pamantului cu viteza sunetului pana varsati tot ce ati mancat si o presiune de foarte multi G va apasa pe voi. chiar nu vreti sa venerati ceainicul care a lasat viitorul scris in canile de ceai si sa ajungeti in rai unde cheeky girls sevresc ceaiul de la ora cinci?

 5. Hahahahaha!
  Voi toţi veţi ajunge în iadul pastafarienilor şi veţi bea bere fierbinte ca apa fiartă!

 6. Ceea ce uita merau sa precizeze pastafarienii e ca s-au inspirat din „spaghetti code” adica cod logic bazat pe salturi la etichete arbitrarii, care e greu de urmarit si predispus la erori. Thus Spaghetti monster.Adica cea mai mare entitate de neinteles logic, si plina de erori per ansamblu desi codul local pare a avea logica. ;). Poti gasi zeci de exemple prin diverse lucrari de „logical fallacies” dar sa dau un exemplu : aceste mere sunt rosii, deci au un gust grozav, deci compotul de mere rosii e eficient impotriva cancerului. Whatever, unora poate li se pare ca are sens :).

  • Nici Dumnezeu nu are nici o logica, asta deoarece El este mai presus de logica.

 7. OMG…atat pot sa spun:|


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s