Cine nu o venereaza pe Maica Domnului are mintea stramba

Din excesele de intelepciune pravoslavnica ale arhimandritului Teofil Paraian (da, am mai scris despre el, cel cu atractia pentru Dumnezeu datorita numelui), sa ne hranim cu urmatoarele invataminte:

Cât priveşte pe cei care nu sunt cinstitori ai Maicii Domnului, străini de Ortodoxie, eterodocşii, să ne rugăm lui Dumnezeu să-i miluiască şi să ne pară rău că n-au bucuriile pe care le avem noi din cinstirea Maicii Domnului (1), că n-au ajutorul pe care-l avem noi din cinstirea Maicii Domnului. Cred că Maica Domnului va fi bună şi cu necinstitorii ei sau, în orice caz, va fi bună cu cei care nu o cinstesc pur şi simplu, nu că au ceva împotriva Maicii Domnului, pentru că Maica Domnului e bună şi o să-i înţeleagă şi pe cei care sunt cuprinşi de neputinţa aceasta a mândriei sau de păcate care nu-i lasă să înţeleagă lucrurile aşa cum sunt, pentru că nu se lasă conduşi de Biserică (2). Părintele Arsenie Boca, Dumnezeu să-l odihnească, zicea că „în mintea strâmbă şi lucrul drept se strâmbă(3), aşa că Maica Domnului o să-nţeleagă pe cei care au avut minte strâmbă, şi noi dorim ca oamenii să aibă măcar bucuria pe care o avem noi din faptul că suntem cinstitori ai Maicii Domnului.

Ce aflam de aici?

1. Slavirea Maicii Domnului este semnificativa in campania de calificare in Sfantul Rai, este ca un gol inscris in deplasare. S-a mai dovedit stiintific ca o camera umpluta cu icoane ale Maicii Domnului sunt cu mult mai binefacatoare pentru spiritul crestinului locuitor, si pentru karma incaperii, decat o camera umpluta cu postere ale lui Jenna Jameson, deoarece energiile spirituale se focalizeaza intr-un mod aparte, sfant, crescand mai intens erosul omului.


2. Satanistii necredinciosi au o neputinta in a intelege lucrurile ‘asa cum sunt’ prin credinta si necercetare, deoarece nu se lasa condusi de Biserica. Acest fapt ii va costa scump accesul la portalul Raiului, deoarece mintea lor nu poate sa inteleaga ca ei sunt robi ai lui Dumnezeu, nu egali sau superiori.

3. Cei care nu o venereaza pe Maica Domnului au mintea stramba. O minte dreapta este supusa Bisericii si a tot ce promoveaza aceasta, fara sa ceara dovezi (acestea oricum nu exista, singura fiind Biblia, iar ea trebuie luata ca atare, fara intrebari).

Un comentariu

  1. Mi-aduc aminte cum o numea marchizul de Sade (in filmul Quills) pe Maica Spumelor asta: oximoron – si virgina, si mama, in acelasi timp, dupa care da de pamant cu o statueta ce o reprezenta, lol… Si acum sa mi se spuna in ce directie a luat-o creierul meu din momentul in care am renuntat la cancerul numit religie. Muchas gracias!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s