Venerarea moastelor

Daca nu sunteti siguri ca sunteti destul de merituosi pentru a va petrece viata de apoi inchinandu-va Creatorului Nostru Atotputernic, s-ar putea sa mai existe o speranta si pentru voi de a intra la baraj in cursa pentru clasamentul final care decide cine promoveaza si cine retrogradeaza dupa moarte.

De asemenea acest test de promovare este recomandat si celor cu adevarat crestini, dar care vor sa-si intareasca pozitia de lider.

Iata ce trebuie sa faceti: de diversi sfinti sunt expuse moaste ale acestora, reprezentand cadavre sfinte care nu sunt atat de afectate de timp precum vor savantii satanisti sa explice, sau bucati din corpul decedat al acestor persoane. Credinciosii din Romania (o tara recunoscuta pentru asemenea practici sfinte cu cadavre) dar si din alte tari participa la comemorarea acestor sfinti, le pupa moastele si se roaga la ele. Cativa din cei cateva mii se mai vindeca si de cate o raceala sau gripa in maxim cateva saptamani de la vizitarea acestor ramasite, fapt ce dovedeste stiintific puterea lor miraculoasa. Din pacate Dumnezeu nu vindeca si amputatii, acestia fie fiind prea pacatosi, fie Domnul le testeaza credinta astfel, dar de vindecat nu, cu toate ca este Atotputernic si ii poate vindeca oricand.

Sfintele moaste sunt recunoscute, potrivit ro.orthodoxwiki.org si crestinilor, pentru faptul ca sunt placute la vedere, si cu miros placut, o dovada ca Dumnezeu exista si le face astfel, nicidecum ca Biserica le da cu parfum la expunere.

Cu toate ca practici precum mumificarea erau cunoscute inca de pe vremea Egiptului antic, cu mult inainte de Hristos, in cazul moastelor nu putem concepe ca ele sa nu fie ajutate de Dumnezeu sa ramana intretinute, pentru ca ar fi o blasfemie la adresa crestinismului si Bisericii.

Pupatul moastelor, desi nerecomandata de medicii igienisti (logica de bun simt ne spune ca vorbeste Satana prin ei), este o practica sanatoasa pentru minte si trup, deoarece Dumnezeu vede si este impresionat cand un popor intreg, crestin-ortodox, se aduna sa linga acele bucati de cadavre, provocandu-i o nespusa placere.

Iata si niste poze cu sfinte moaste, o dovada ca acestea sunt placute la vedere, atins, si pupat, si deci ca aceasta traditie crestineasca nu este una bolnava:

(click pentru marire)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

10 comentarii

 1. Domnul Dumnezeu spune că omul trebuie să nu se atingă de lucruri spurcate precum trupurile moarte:

  Numerii cap.19:
  „16. Tot cel ce se va atinge în câmp de cel ucis cu sabia sau de mort sau de os de om sau de mormânt va fi necurat şapte zile.”

  Şi Domnul spune:

  Matei cap.23:
  „27. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia.”

  Şi mai spune:

  Ioan cap.6:
  “63. Duhul este cel ce dă viaţă, trupul nu foloseşte la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh şi sunt viaţă.“

  Deci ceea ce faceţi voi este un păcat.

 2. Moastele au vindecat boli incurabile, nu raceli. Sunt atatea minuni facute de sfinti prin moastele lor, totul e sa cauti si sa nu te bazezi pe cugetul tau, ci pe intelepciunea lor. Cum se face ca din ele izvoraste mirul? Ei sunt ingeri pamantesti, avand dragoste desavarsita de om, iar sarutatul vine din ceea ce simti pt sfant, dragoste, smerenie, ravna pt viata mai sfanta, indrumare, Sfantul le poate cere de la Dumnezeu pentru tine, fiind mijlocitor in fata credintei tale.

  • Intr-adevar, Dumnezeu fiind poate ocupat cu trimisul ateilor, budistilor, bebelusilor nebotezati si altor eretici in chinurile vesnice ale Iadului, El are nevoie de intermediari, acesti mijlocitori pe care Dumnezeu adora la nebunie (cred ca si rade) cand vede crestini care pupa si ling aceste cadavre sfinte.

   Moastele alea sa nu va ganditi ca ar fi fost preparate de oameni, ci de Dumnezeu (sa nu va vina ideea cumva sa cercetati si sa nu credeti).

   Da, nu vindeca raceli, am spus ca uneori mai vindeca si o gripa, dar asta dupa cateva zile sau saptamani de la rugaciune si lingere a moastelor (nu cumva sa va ganditi ca in tot acest timp trec de la sine, nu nu).

   De asemenea nu va ganditi ca Dumnezeu fiind atotstiutor nu are nevoie sa fie rugat, caci va pot veni idei eretice.
   El trebuie preaslavit si venerat tocmai pentru ca este cel mai tare boss. Daca nu este venerat, nu se simte adorat, atunci ne trimite sa ardem in focurile iadului.

   • Bre nene Nastafavrie, văd că matale eşti şugubăţ nevoie mare! Ia ti uită ci să poate ascunde prin feericele colţuri de plai mioritic. :))

   • Sper ca ai donat azi bani pentru Biserica intru iertarea pacatelor.

 3. omg! credeam ca e o legenda asta cu moastele! sau cel putin ca sunt cateva oase expuse acolo, care cica ar fi ale nush carui popa de prin evu mediu! da nici vorba sa le lingi, da cat de inapoiati pot fi unii???? poti sa fi se cel mai credincios om de pe planeta tot nu e scuza!

 4. Problema moaştelor în România

  De la Revoluţia din decembrie 1989 încoace, în România se manifestă un fenomen unic în lume: ţara importă moaşte. Este paradoxal că activitatea este complet necenzurată. Cu alte cuvinte nu se ştie public cu certitudine cine sunt acei oameni mumificaţi. Tabuul religios împiedică cercetări obiective asupra persoanelor mumificate declarate sfinte. Mărturia celor care aduc astfel de corpuri, sau bucăţi din ele, în România este îndeajuns ca justificare în sistemul de legi.

  Ne întrebăm pe bună dreptate de ce, cei care renunţă la moaşte în favoarea aşezămintelor religioase ortodoxe din România, fac aceasta? La ce preţ monetar sunt procurate aceste achiziţii? Tranzacţiile rămân secrete, credinciosul creştin ortodox neavând acces decât la pupatul moaştelor. În prezent în România s-au acumulat sute de moaşte, revista Lumea credinţei, anunţă cu mândrie că iar au sosit moaşte de pe undeva din lume, vestea dorind să fie o bucurie pentru creştinul ortodox.

  De ce renunţă alţii la moaşte în favoarea românilor ortodocşi? Este o întrebare care surprinde pe oricine nu numai pe credinciosul creştin ortodox. Oare acei oameni nu mai au nevoie de puterea sfântă a moaştelor? Sau au constat că nu sunt deloc sfinte? Sau poate că la un preţ bun pot renunţa, astfel că moaştele intră şi ele în circuitul comercial ca orice bun de consum (sigur că aici nu este vorba de a le consuma, ci de a servi ca produse care îl aduc pe cel care le pupă mai aproape de mântuire).

  Aceste nedumeriri nasc câteva ipoteze plauzibile:
  1. Dându-şi seama ca bate un nou vânt al raţiunii, proprietarii moaştelor vor să scape de ele realizând grotescul şi sminteala venerării unor cadavre. I-au găsit pe românii ortodocşi singurii care să le accepte.
  2. Proprietarii moaştelor vor dobândi beneficii băneşti care îi satisfac, astfel că renunţă la moaşte din dorinţa de profit.
  3. Proprietarii moaştelor ştiu că mai devreme sau mai târziu pot fi implicaţi juridic privind provenienţa moaştelor. Analizele forensice pot dovedi falsul corpului mumificat. Mai mult, experţii pot descoperi că acel corp de „sfânt” de fapt a aparţinut unui om ucis undeva, neavând astfel nimic din sfinţenia ce i se atribuie, ci fiind un rezultat al crimei cuiva.
  4. Moaştele sunt folosite pentru a transporta droguri, scăpând de controlul vamal deoarece trec drept obiecte de cult.
  5. Criminalii vor să scape de acele cadavre care pot fi dovada că au comis crime. România, ca ţară predominant ortodoxă, prin regimul de cult al moaştelor, reprezintă protecţia cea mai sigură ca acele crime să nu fie descoperite.

  Raţiunea ne îndemnă să credem că motivaţia altruistă de a renunţa la moaşte sfinte nu poate exista atîta timp cât proprietarii lor mai cred în puterile moaştelor. Moaştele sunt nepreţuite pentru cel care crede în beneficiile lor de a-l apropia pe om de viaţa veşnică promisă de Iisus. În plus, prin venerarea lor, moaştele sunt o sursă sigură de venituri încasate de la cei care le pupă. Nu rămâne decăt să credem că beneficiile de a renunţa la moaşte, spre a le exporta României, întrec pe cele de a le păstra.

  Vremea nu este departe când statul român va lua măsuri ca moaştele aşezămintelor ortodoxe să fie cercetate forensic şi astfel să se afle vechimea acelor cadavre mumificate şi poate chiar identitatea acelor oameni morţi. Mitul inviolabilităţii moaştelor se va spulbera odată cu primele cercetări în această direcţie. România a ajuns în prezent un dumping, locul unde se aduc mumiile „sfinte” ca bătaie de joc făcută acestui popor credul în „păstorii” lor ortodocşi. Românilor ortodocşi li se oferă cu neruşinare grotescul şi sminteala venerării moaştelor, a cadavrele mumificate ale unor oameni spre „mântuirea” sufletelor lor. Nu poate fi un exemplu mai relevant de descompunere religioasă a unui crez care se hrăneşte spiritual din morbidul moaştelor.

 5. Sunt foarte combativi sectantii care se exprima impotriva Ortodoxiei. Imi aduc aminte, cu amar, de combativitatea anticrestina din anii 1950-1960. Vai voua iubitori de dolari si America! V-ati vandut sufletele dupa ce timp de 1900 de ani noi toti romanii am fost ortodocsi.

  • altu care are impresia ca acum 2 milenii existau romani si ortodoxie. inghititi toti aceleasi minciuni servite pe tava.

 6. Cea mai mare prostie dupa linsul unui lemn de cruce pe care se afla un om de lemn. citeam sus ‘savantii satanisti’ ,bai oameni nebuni ce sunteti voi nu meritati sa aveti o opinie daca aceasta este atat de idioata. Cititi odata biblia aia preaslavita si o sa vedeti cine este dumnezeul asta de tot il ridicati atat in slavi, e un criminal de copii de animale nevinovate, e gelos, tine partea unui popor orice ar fi, porunceste sa ai sclavi, e nebun de tot.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s