Spalatul crestinesc

Am vazut in sfantul lacas virtual crestinortodox.ro un topic in care un fiu al Domnului se intreba daca este pacat sa te speli. Majoritatea colegilor intru crestinism si venerare a Domnului i-au explicat deja ca Biblia face referiri la spalat nu ca la ceva rau. Este bine totusi ca oamenii sunt deschisi la minte, rationali, si isi pun intrebari, precum aceasta (ca sa vedeti cat de rationali sunt crestinii). As vrea insa sa fac o adaugare, si anume aceea ca iti poti spala corpul dar nu si organele genitale. Se stie ca religia considera un pacat sa-ti atingi organele sexuale, ele trebuie atinse numai de femeie atunci cand vrei sa faci copii.

De aceea, spalatul acestor zone este un pacat. De fiecare data cand simti nevoia sa o faci, trebuie sa te gandesti ca Dumnezeu se uita la tine si te vede.

Mai spunea un crestin pe acolo (windorin) ca unii parinti (in mare parte calugari) nu se spala si, cu toate acestea, emit un miros frumos. Daca nu credeti, rugati un astfel de parinte sa va lase sa-i mirositi zona aceea, pentru a va convinge ca asa este. Dar pe acestia Dumnezeu ii considera sfinti, si acorda astfel un har crestinesc zonei lor genitale. Restul, oamenii obisnuiti, trebuie sa suporte pedeapsa pacatului originar si sa n-o inlature, caci este de la Dumnezeu, iar ce este de la Dumnezeu trebuie sa fie primit cu umilinta, fie ca este rasplata sau pedeapsa. Lui ii plac oamenii umili, capabili de sacrificiu pentru voia Sa.

Iar daca atingerea organelor genitale este un pacat, atunci oamenii trebuie sa se fereasca de el chiar daca lasa transpiratia aceea mocnind in parul pubian decenii intregi, sau chiar secole (in cazul vechilor personaje biblice). Spalati-va restul corpului dar suprafata cu pacat lasati-o sa se ocupe Dumnezeu de ea.

15 comentarii

 1. That’s fucking hilarious!
  Bravo, omule!Eşti super tare:)

 2. […] dar nu si cel din urma sfat, pe care l-am explicat aici, este sa nu va spalati niciodata in zona genitala. In primul rand, atingerea acelei zone este pacat […]

 3. esti praf

  • Mergi la sfanta biserica si roaga-te ca eu sa nu mai fiu praf.

 4. Da la posterior e bine sa te speli/stergi ?

  • Atata timp cat nu o faci din placere si nu te gandesti la prostii, nu este interzis (cu exceptia duminicii si zilelor de post care sunt dedicate sacrificiului si rugaciunii). Totusi, Dumnezeu nu se supara daca ne pastram naturali, asa cum o fac unii sfinti parinti.

 5. Deci tu duminica si in zilele de post nu te stergi la poponeata sau nu faci caca ?

  • Ba da, dar in scarba si cu gandul la Domnul Dumnezeul.
   Este bine ca in baie sa avem icoane cu sfinti sau mai ales cu Iisus si sa ne rugam pentru treburi mari usoare si fara sminteli.

 6. a deci u te caci gandidu`te la dumnezeu????aa si nu te speli????k u nu esti sfant!!!!!!crek si dumnezeu se gandeste la noi cand se caca k dasta e lumea asa de CACAT:)))

 7. Bă, ești real? Acu’ sincer, sper sa fie la mișto articolul fiindcă altfel e grav, împuțitule.

 8. Zi-mi si mie unde scrie asa ceva in Biblie sau Filocalie? De sfintii care nu se spala am auzit, dar asta e altceva, ei nu se spala pe tot corpul pentru ca ei considera ca asta ar fi o inchinare la trupesc, dar sa nu-i lasa pe altii sa se spele e ceva nou pentru mine.
  Am si eu o intrebare, tu cel care dai sfaturi chiar esti real sau blogul asta e o gluma???

  • Atingerea zonelor intime creeaza placere, care este de la diavol. Trebuie evitata cat mai mult. Daca sfintii nu se spalau si era lucru bun, pentru ceilalti de ce ar fi lucru rau?

 9. Sfintii nu mai mancau decat impartasanie si anafura unii din ei, noi de ce nu facem la fel? Si unde creaza placere atingerea zonei intime. Ca sa nu mai zic de unii care sunt bolnavi si daca nu se spala pot avea probleme serioasa (ma refer aici in special la femei si nu la boli cu transmitere sexuala).
  Sincer te mai intreb o data, blogul asta e facut la misto???

  • Poate tu nu vrei sa tinzi spre viata lor sfanta si vrei sa te dedici lui Mamona. Eu n-am obligat pe nimeni sa faca nimic. E alegerea noastra. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru: sa facem cum zice El, sau sa ardem pe vecie in focurile iadului.

   Cum unde creeaza placere? In baie. 🙂

   Si ce daca sunt bolnavi? Dumnezeu iti testeaza credinta. Pui materialul mai presus de mantuire? Nu prea semeni a crestin. Iti recomand sa-ti cauti un duhovnic sa-ti comande el ce sa faci. El stie cel mai bine cum trebuie sa-ti duci tu viata. Explica-i si fobia ta fata de nespalarea in zonele intime, si cere-i sa-ti arate cum se face (nu e nici o rusine). Si sa citesti de 9-10 ori Biblia pana intelegi. Dupa ce termini, iei o zi pauza, maxim doua, apoi incepi iar.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s