Catedrala Mantuirii Neamului 4

Frumoasa aniversare de blog a fost stricata de o stire, o erezie, a ziarului francez Le Figaro, care si acesta critica construirea Catedralei Mantuirii Neamului, sub pretextul ca este un proiect bolnav, megaloman, tipic ceausist, al statului roman in vesnic parteneriat cu Biserica Ortodoxa Romana, o caramida in vederea manipularii oamenilor.

In primul rand publicatia frantuzista da dovada de o discriminare satanista a religiei crestin-ortodoxe si un act de blasfemie la adresa lui Dumnezeu si a Bisericii, reprezentanta Acestuia pe Pamant (care este plat, conform Bibliei).

Se vede clar ca Apocalipsa se apropie, insa din fericire Romania, impreuna cu celelalte state subdezvoltate, inca tin steagul sus destul de victorios in lupta cu Satana, prin credinta neclintita a maselor lor. Biserica este datoare sa ajute poporul nu cu chestiunile materiale, ci cu cele spirituale. Ceea ce ereticii nu pricep, e ca statul roman este unul din cele mai preocupate de soarta poporului in legatura cu Viata de Apoi, de aceea este nevoie ca cea mai mare parte din finantari sa ia drumul proiectelor bisericesti, pentru a asigura credinciosilor mediul propice pentru emiterea de rugaciuni Domnului.

Planul construirii unei catedrale colosale, finantata pe jumatate de catre stat, provoaca polemici.


Este un proiect faraonic, tipic unei megalomanii a lui Nicolae Ceausescu. O catedrala demna de a primi 6000 de credinciosi, suplimentata de o biblioteca, un hotel pentru pelerini si resedinta ortodoxa romana a capului Bisericii. Buget estimat: aproximativ un miliard de euro.

Abandonat la sfarsitul anilor ’90, acest „Nou Vatican” a iscat o polemica care nu a incetat sa se amplifice. Nu pentru ca incalca regulile intimiste ale arhitecturii ortodoxe, ci fiindca ar finantata de o suma uriasa de la statul roman care a oferit deja terenul: 11 hectare in mijlocul Bucurestiului, imedial in spatele giganticului palat al lui Ceausescu, devenit astazi sediul Parlamentului.

(Traducerea din LE FIGARO: Les projets pharaoniques de l’Église orthodoxe à Bucarest imi apartine)

Un comentariu

  1. […] cum am aflat de la TLP si Bomba cu neuroni, Le Figaro a scris inca de anul trecut despre Proiectul faraonic al Bisericii Ortodoxe, finantat […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s