Catedrala Mantuirii Neamului 3

Prin programul „O Catedrala pentru Capitala”, Biserica Ortodoxa Romana lanseaza un comunicat in vederea promovarii donatiilor suplimentare din partea cetatenilor romani. Profitati de inca o ocazie, dragi crestini, musulmani, hindusi, atei, pentru a va intoarce pe calea cea dreapta si a mai strange inca cateva puncte in vederea clasamentului final care va poate aduce mila Domnului si totodata Mantuirea de care aveti nevoie pentru a-I servi umili Acestuia in palatul de clestar, chiar daca poate va veti sti rudele apropiate arzand vizavi in Iad.

Iata ce ne lamureste Biroul de Presa al Patriarhiei Romane:

Construirea viitoarei Catedrale patriarhale, numită şi Catedrala Mântuirii Neamului, reprezintă, înainte de toate, o necesitate cultică, ca spaţiu pentru activitatea liturgică a Bisericii. O nouă Catedrală patriarhală mai încăpătoare devine o necesitate stringentă cu prilejul marilor sărbători religioase şi momente solemne bisericeşti, cu caracter naţional şi internaţional.

Datoriile spirituale ortodoxe ar trebui sa se situeze pe primele 20 de pozitii in lista oricarei campanii de guvernare romane. In acest sens, lipsa unei astfel de constructii in capitala statului ortodox roman ar trebui sa dea cosmaruri oricarui locuitor al acestui spatiu.

Caci in ochii Celui de Sus, o tara fara sute de biserici si catedrale impunatoare denota saracie sufleteasca, lipsa de respect pentru Cel ce ne-a creat. Acestuia ii este placut insa sa vada oameni ce-L venereaza, jertfe si oameni in genunchi in fata Sa, gata sa-L serveasca.

BOR ne lamureste si in controversata problema a banilor:

În ceea ce priveşte finanţarea construirii viitoarei Catedrale patriarhale, credincioşii români ortodocşi, chiar dacă în majoritate săraci, reprezintă principalii donatori, alături de Statul român – care doreşte să ajute la construirea viitoarei Catedrale patriarhale tocmai pentru că aproape 90 % dintre cei ce plătesc impozite la bugetul de stat sunt de confesiune ortodoxă.

Orice om cu minte stie ca 90% inseamna aproape toti, restul de 10% reprezantand o minoritate nedemna de luat in calcul in ochii Domnului. Oricum, si acestia se vor convinge dupa moarte ca ortodoxismul este Calea Adevarata, si ca sacrificiul lor financiar nu a fost zadarnic.

Considerăm iresponsabilă folosirea în mass-media a unor expresii ca: „proiect megaloman”, „proiect faraonic”, „proiect paranoic de tip ceauşist”, etc., chiar înainte de a fi apărut proiectul noii Catedrale patriarhale din Bucureşti.

Sufletele lor oricum sunt pierdute, ei nu mai au la ce spera, asa ca s-au gandit sa pateze proiectul divin cu fecale necuviincioase unui bun crestin.

În acest context, informăm opinia publică din ţară şi străinătate că Patriarhia Română are dreptul şi datoria de a construi viitoarea Catedrală – ca fiind un obiectiv necesar – indiferent de complexele celor ce caută să demoleze ceva încă înainte de a fi construit, poate tocmai pentru că suferă încă de sindromul comunist al programului de demolare a bisericilor din Capitală.

Felicitari Biroului de presa al Patriarhiei Romane pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, si anume ca cei care privesc cu scepticism realizarea sfantului proiect sunt niste comunisti complexati si bolnavi.

Sfintii parinti s-au gandit la toate, astfel ca tot in acel link gasiti si conturile bancare pentru a dona bani Bisericii, in plus fata de cei veniti de la stat si din plata taxelor si impozitelor.

Grabiti-va, frati crestini, viata vesnica va asteapta.

6 comentarii

 1. Eu sunt din aia 10% si nu vreau ca o parte din impozitul meu sa mearga acolo… cum fac???

  • vrei-nu vrei, acolo merge, intru mantuirea poporului crestin.

 2. Mantuirea sufletului persoanei nu se obtine prin donatii sau participari la inchinare in constrctii reprezentative ,ci pri credinta personala.pocainta si trairea mai departe a unei vieti dupa voia lui Dumnezeu.Vezi epistolaa catre Romani cap3 v,20 in continuare.
  Nu prin donatii ci prin constientizare starii tale ,pocainta.

  • „Din acestea să-Mi faci locaş sfânt şi voi locui în mijlocul lor.” (Iesirea 25:8)
   Problema mai este ca in biserica si in apropierea ei, multi dintre crestini sunt mult mai credinciosi decat in afara ei, asa ca statul care se gandeste la mantuirea noastra s-a decis ca trebuie sa acapareze fiecare metru patrat din orase cu cate o biserica, si acestea sa fie cat mai frumos ornate pentru a demonstra lui Dumnezeu (chiar daca este atotstiutor) ca bogatiile materiale nu inseamna nimic pe langa credinta si venerarea Domnului, de aceea noi le irosim in scopul acestora.
   Astfel avem sanse mai mari sa strangem puncte pentru Mantuire.

   • Nastafavrie,cine esti?Vorbesti ca un necunoscator al celor mai elementare cunostiinte despre crestinism si Mantuire.
    Ar fi de dorit sa cititi in Bilie despre invatatura crestina si cum un suflet poate fi matuit.
    Iata:Efeseni 2 v8-10;Feptele ap.cap 2;Ioan 3:16;Romani cap 3;Fapt apostolilor 16: I Ioan5:apoi Fapte Ap 5 v 29.
    Roagate lui Dumnezeu sa-ti dea puterea de a intelege .
    Exista doua moduri de a intelege invatatura Biblica:Fireasca sau Duhovniceasca(descoperita de Duhul Sfant)

   • Vezi ca sunt multe citate in Biblie pe langa ala dat de mine, in care se vorbeste despre biserica… ca locul unde se aduna credinciosii; iar unde e mai multa concentrare de rugaciuni, Atotputernicul simte aceasta energie si mai scapa cate-o icoana plangatoare in semn de multumire. Iar daca ni se pare uneori ca Dumnezeu se contrazice singur, asta e numai fiindca noi suntem prea inferiori ca sa intelegem. Si e bine sa nu ne punem prea multe intrebari, caci Cel de Sus se manie cand cineva Il pune la indoiala.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s