Donati bani catedralei

Lucrările la Catedrala Ortodoxă din Severin au fost întrerupte

Parohul Catedralei ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din centrul Severinului, Achim Daniel, estimează că lucrările la sfântul lăcaş se vor relua la sfârşitul acestei luni, când, ca o simplă coincidenţă se vor instala şi cele şapte clopote masive aduse din Austria.

Dacă până acum lucrările de ridicare a masivei clădiri au cos­tat 50 de miliarde de lei ve­chi, în etapa a doua, pă­rintele estimează tot cam atâţia bani, care, din păcate, la ora ac­tuală, nu există. Pe această cale, părintele Achim adresea­ză ru­gămintea tuturor celor care pot ajuta la terminarea cons­trucţiei să contribuie cu bani, fie­care după posibilităţi şi du­pă cum îl lasă inima.

Parintele Achim lanseaza astfel un apel umanitar la adresa crestinilor (si nu numai), pentru a reusi finalizarea lucrarilor la Sfanta Catedrala. O ocazie buna pentru crestini, dar si pentru atei sau persoane de alta religie de a se indrepta in ultimul moment pe calea cea buna intru mantuire.

Donati bani catedralei! Caci ce reprezinta un banut in comparatie cu viata vesnica in care Dumnezeu te asteapta pentru a-L venera zi si noapte? O nimica toata.

O buna oportunitate este si pentru cei ce sunt atrasi de ochiul dracului. Solutia este sa-si doneze averea pentru biserica, pentru a nu fi ispititi de Satana.

Până acum, am estimat chel­tu­ieli de aproximativ 50 de mi­liarde de lei vechi, bani pe care i-am primit, în mare parte, de la şi prin bunăvoinţa repre­zen­tanţilor Consiliului Jude­ţean Mehedinţi, ai Primăriei Dro­be­ta-Turnu-Severin şi Con­siliului Local, Secre­ta­ria­tului de Stat pentru Culte, dar şi de la spon­­sori precum şi do­naţii ale cre­dincioşilor.

Un exemplu nicidecum de naivitate, ci de credinta adevarata din partea acelor crestini si acelor institutii, care nu au aruncat banii contribuabilor pe prostii, ci i-au oferit intru mantuirea cetatenilor. Cei care nu au fost de acord cu cheltuiala aceasta, care fie nu cred in Dumnezeu, fie au alte religii, fie pur si simplu nu vor sa se dedice Biserii Ortodoxe Romane, vor multumi dupa ce mor cuvioaselor institutii ca nu i-au lasat in pierzanie.

Fini­sajul ex­te­rior şi interior plus tâm­plăria şi ce mai intră în această a doua fază a lucrărilor ne-ar costa tot cam 50 de mi­liarde de lei vechi bani pe care nu-i avem şi pe care sperăm să-i obţinem prin bunăvoinţa tu­tu­ror celeor care ne-au mai ajutat”, ne-a declarat preotul Da­niel Achim.

Iata 50 de miliarde de lei, bani care exista in Romania dar din pacate sunt destinati nu poftelor spirituale, ci celor materiale. Un motiv in plus pentru care ati putea strange mai multe puncte in cursa catre Rai, multumindu-L pe bunul Dumnezeu.

Pentru a demonstra ca banii contribuabililor nu se vor evapora, iata si ce ne va pregati Sfanta Catedrala in scopul mantuirii noastre:

Vor fi montate pe catedrală şapte clopote de cea mai bună calitate şi executate la standarde internaţionale. Ele vor fi amplasate în turlele mici. Cel mai mare clopot are o greutate de 2,5 tone, iar cel mai mic, puţin peste 100 de kilograme. Toate cele şapte clopote au fost comandate în Austria la celebra fabrică de profil din Grassmayr.

Clopotele, de cea mai bună calitate, făcute într-o localitate din Austria, vor fi montate în turlele mici şi vor răsuna de acum înainte în municipiul nostru la fiecare sărbătoare religioasă.

Zgomotul clopotelor la 8 dimineata duminica va fi un privilegiu deosebit pentru cetatenii orasului si cu siguranta le va fi mai usor sa-si aduca aminte ca trebuie sa se imbrace si sa mearga la biserica.

2 comentarii

  1. va donez 3 litrii de slob*z, cu care va veti manji barba, noul ritual crestin!

    Multa m*e de la Tulcea si sa ne ajute dumnezeu sa cada biserica!

    in biserica mamii voastre!

    • 3 l? wow! serios acuma, fa economie pt amatorii de la caldarusani!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s