Cum sa va rugati

Se stie ca, daca vreti sa sperati la bunatatea Domnului, trebuie sa va rugati. Dar nu oricum, ci zi si noapte, ora de ora. Duminica musai trebuie mers la biserica si stat in jur de 8 ore in genunchi sau culcat pe jos.

Acest ritual este imprumutat de la popoarele antice, care ii venerau pe regii si zeii lor satanisti. Dar nu conteaza, pentru ca acesta este totodata un semn de venerare a lui Dumnezeu, atunci cand pe El il aveti in bunul gand.

Tatal Nostru Atostiutor stie ca El este Creatorul Atotputernic al nostru si al Universului, dar ca sa-I dovedim ca este intr-adevar Atotstiutor si ca stie bine, trebuie sa fim umili in fata Lui, sa-L adoram, sa-L veneram. Lui nu-i place cand vede oameni mandri, asa ca noi crestinii ortodocsi trebuie sa-I aratam nimicnicimea noastra fata de El. Satana asa a fost cazut din ceruri, pentru ca nu a fost modest, ci a ridicat capul in fata lui Dumnezeu. Asa ca noi daca vrem sa nu avem o soarta ca a lui si sa nu putrezim in Iad, trebuie sa tinem capul plecat, chiar si pe strada cand mergem. Nu conteaza daca nu vedem in fata si ne putem impiedica, Dumnezeu ne va ghida calea. Daca totusi dam peste un obstacol si patim ceva, inseamna ca nu am avut sufletul destul de curat si nu am fost indeajuns de umili pentru Dumnezeu.

Iar daca va intrebati daca Domnul Nostru exista, ganditi-va, cum spunea si Pascal in pariul lui, ca nu aveti ce pierde daca incercati. In schimb, daca nu respectati doleantele lui Dumnezeu, veti avea parte de chinuri vesnice in Iad.

In plus, invatati-va si copiii asa, inca de mici. Altfel, vor creste mai mari si li se va parea absurd, fiindca Diavolul pune stapanire pe mintea lor.

Luati seama de ce scrie in Sfanta Biblie: Dumnezeu a zis omului: Iată, frica de Dumnezeu, aceasta este înţelepciunea (Iov 28:28).

2 comentarii

  1. Cata cunoastere a practicii religioase la un ateu!!! Parca vorbeste un credincios fanatic! Daca ar vorbi un credincios ai spune ca nu poate spune altceva, dar daca pana si un ateu te indeamna la rugaciune cum sa nu te rogi chiar si 8 ore pe zi in genunchi?

    • Nu sunt fanatic, daca stau 8 ore duminica in biserica in genunchi (atunci cand nu am loc culcat) nu inseamna ca sunt fanatic, ci ca ma rog ca sa-mi salvez fundul de la pieire!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s