Catedrala Mantuirii Neamului

In sfarsit vom avea si noi romanii parte de ceea ce am visat inca din vremuri imemoriale. O catedrala pe masura credintei noastre puternice. Parca imi tresalta inima.

1 miliard de euro zic eu ca nici nu-si putea gasi o intrebuintare mai pura decat un lacas de rugaciune pentru poporul roman, un popor in esenta crestin-ortodox.

12 lifturi, restaurante, turle de aur, probabil si clopote actionate cu GPS (asa cum exista la Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia, la Mitropolia Targovistei, sau la Patriarhia Romana). O dovada de iubire fata de Dumnezeu este aceasta initiativa a Sfantului Patriarh Daniel, si a statului roman. Pai noi pentru ce platim atatea taxe si impozite, numai ca sa faca case si scoli si licee, unde mai sunt si indoctrinati copiii cu tot felul de aberatii precum teoria evolutionista, Big Bang sau drepturi egale intre femei si barbati? Nu, trebuie ca de banii nostri sa mai ridice si constructii cu adevarat importante pentru spiritul si existenta umana.

Cu ce ochi s-ar uita Domnul Dumnezeul nostru la noi daca n-am fi in stare nici sa-i ridicam o amarata de catedrala? El vrea de la noi sacrificii si daruire, caci altfel suntem nedemni de mila si bunatatea Lui.

Zicea cineva ca de banii astia se puteau construi:

  • cel putin 20.000 de locuinte pentru oameni fara adapost
  • cel putin 1.000 de aziluri pentru batrani sau case de copii
  • cel putin 100 de spitale
  • nu mai pot calcula cate milioane de medicamente sau mii de operatii grele si absolut necesare pentru ca oameni nevinovati sa poata avea o sansa la viata.

Da, numai ca trebuie sa mai gandim si dincolo de aspectele materiale ale vietii. La ce folos sa construiesti atatea case si spitale daca lipseste credinta? Caci fara credinta suntem nuli in fata Atotputernicului, iar daca noi suntem nevrednici, El poate da imediat un cutremur, o inundatie, o tornada, un atentat terorist sau o boala, si sa prabuseasca toate azilurile acelea cu tot cu batrani si bolnavi in ele.

Catedrala Mantuirii Neamului 2

Catedrala Mantuirii Neamului 3

Catedrala Mantuirii Neamului 4

Un comentariu

  1. Ultimul paragraf e absolut bestial. :))))


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s