Ce este sufletul?

Pai ce este? Sufletul este ceea ce ne defineste pe noi ca fiinte umane si umile in fata Creatorului nevazut de nimeni. Este ceea ce ne deosebeste pe noi de maimute, tigrii, dragoni, lei, adica de animale, dar si de pasari.

Cine spune ca sufletul nu se vede si nu este palpabil, se inseala amarnic. Cand facem o fapta buna, cand ne rugam 3 ore pe zi in fata icoanei, dupa ce venim de la biserica, atunci se vede esenta sufletului nostru.

Chiar si ateii au suflet, chiar daca sunt posedati si si-l dedica venerarii Impielitatului. Oricat ar nega ei existenta sufletului, aceasta nu insemneaza ca el nu exista. Simpla negare a realitatii nu inseamna ca aceasta nu exista, fapt ce dovedeste inca o data cata ilogistica e pe capul lor.

Pai cum Doamne iarta-ma sa nu existe suflet cand toata lumea stie ca e absurd sa nu existe?

Va propun un exercitiu de gandire analitica: daca Dumnezeu ne-ar fi creat fara suflet, cum am fi fost? Am fi fost ca niste robotei care se inchina la un tip invizibil, incercand sa-L convinga pe Atotstiutor sa le mai dea un pic de suc, un pic de mancare, o femeie – doua, de parca El n-ar sti dintotdeauna la ce se vor ruga ei si ce vor primi. Pe cand asa, fiind niste fiinte sufletiste, am invatat sa avem esenta, sa punem intrebari (dar nu din cele eretice), sa ne rugam la Domnul Atotstiutor pentru lucruri ceva mai spirituale, incercand sa-L convingem totusi ca suntem mai buni decat stia El inainte.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s